AcasăDezvaluiriAncheteCade și EUROINS! Doar 5% din bani mai sunt în băncile din...

Cade și EUROINS! Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

Assen Christov, patronul Euroins

Campania de peste un an de zile a ”NAȚIONAL” se dovedește una cu finalizare… Astfel că, în sfârșit, asistăm la percheziții, ridicări de documente, înființarea de comisii de anchete, indignarea grupurilor parlamentare… Și un ”tsunami” mediatic în care bineînțeles că tot cei care au închis ochii în toată această perioadă sunt primii care dau acum într-o companie City Insurance deja căzută la pământ.

Raportul cu schema împrumuturilor

Dar cel puțin uite că instituțiile statului s-au pus în mișcare. Și până și Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a reamintit de obligația colaborării interinstituționale cu structuri ca Parchetul General, Direcția Națională Anticorupție, DIICOT și mai ales Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Pentru că acum este ”cool” să te afișezi cu ”cadavrul” City Insurance. Cel care însă a fost ținut ”în vitrină” încă din 2018, doar pentru ”pensie”, chiar de către cei care azi nu mai știu cum să prindă un loc în față la audieri, pentru semnarea ”izbăvitorului” Acord de Recunoaștere a Vinovăției. Dar dacă tot sunt cuprinse toate instituțiile statului, de la Guvern până la Parchetul General de febra anchetării City Insurance, confirmând astfel toate dezvăluirile ”NAȚIONAL” din ultimul an de zile, le mai dăm un ”pont”: Cade și Euroins!

Schema împrumuturilor

Iar dacă tot au descoperit și procurorii și responsabilii ASF ”apa caldă” de la City Insurance, prin care zeci de milioane  de euro erau scoase din țară sub forma unor împrumuturi de la ”firma mamă”, atunci să se grăbească să mai citească o dată raportul informativ pe care l-am publicat pe 22 iunie 2020! Pentru că îl au și ei! Și pentru că Fondul de Garantare chiar nu mai poate prelua, pe lângă cei 3,5 milioane de ”proști” plătitori de RCA obligatorii la City Insurance, și pe cei 4, 5 milioane de la Euroins!

Cristian Roșu responsabil doar de falimentul City Insurance

Mai ales că aici fapta este deja documentată în chiar pagina 48 a Procesului Verbal de Control cu nr. 37 din 10.01.2020 a ASF! Schema sifonării banilor de la Euroins către firma mamă din Sofia fiind prezentată cât se poate de clar în chiar documentul ASF semnat, culmea, tocmai de același director Florin Golovatic: ” Din verificarea documentelor privind acordarea și rambursarea de împrumuturi rezultă că, în unele situații, împrumuturile acordate au fost de tipul liniilor de credit, cu trageri diverse și rambursări în limita de finanțare stabilită în contract. De exemplu, în cazul contractului de împrumut semnat de societatea Asterion Bulgaria, valoarea acordată împrumutului a fost de 3.000.000 euro, dar valoarea însumată a tragerilor a fost de 4.328.897 Euro ( pentru tragerile în BGN a fost utilizat cursul de schimb BGN/Euro).

Întrucât în aceeași perioadă au fost înregistrate și rambursări, soldul nu a depășit plafonul din contract. La fel s-a constatat și în cazul contractelor încheiate cu SLS, unde valoarea împrumuturilor acordate în perioada verificată a fost de aproximativ 50.000.000 BGN iar valoarea însumată a tragerilor a fost de peste 71.000.000 BGN. S-a constatat, de asemenea, că unele tranșe de împrumut au avut ca scop rambursarea altor tranșe, anterioare ( în data de 13.04.2017 a fost trasă suma de 650.000 BGN și rambursată aceeași sumă, în data de 04.05.2017 a fost trasă suma de 2.500.000 BGN și rambursată suma de 1.000.000 BGN). De asemenea, în unele cazuri rambursarea a fost efectuată de către altă societate, diferită de societatea contractantă, cum este cazul contractului semnat cu Italtech din Bulgaria pentru suma de 6.825.643 BGN a fost rambursată de societatea Sisteme Logistice Specializate ( cu o notificare în acest sens transmisă către Euroins România) și în cazul contractului încheiat cu societatea Motobul, pentru care o parte de împrumut a fost rambursată de societatea Starcom Holding în sumă de 32.644,64 BGN (după o notificare primită de Euroins România în acest sens”.

”Grosul” pleacă afară!

Este extrem de important de reținut faptul că banii colectați de către societățile de asigurare din primele de asigurare nu aparțin acestora decât după ce a expirat termenul contractual! Până atunci, destinația acestor sume este legată numai de interesul asiguratorilor până la terminarea contractului. Astfel că asiguratorul ar trebui să fie în realitate un custode al fondului de asigurare. Cu toate acestea însă, în procesul verbal întocmit de către ASF se poate observa de către orice persoană faptul că banii asiguratorilor, care nu sunt proprietatea firmei de asigurări decât la expirarea contractului sunt folosiți în realitate de către acționarii bulgari de la Euroins în cu totul alte tranzacții, care nu au niciun fel de legătură cu interesul asiguratorilor! Iar această încrengătură de împrumuturi între firmele din grupul controlat de ”Țarul” Assen Christov  chiar nu are cum să aducă beneficii milioanelor de șoferi români atunci când aceștia înregistrează daune. Și asta în condițiile în care Euroins are peste 1.500 de reclamații pe lună, înregistrate la ASF! Astfel că atât cei peste opt milioane de șoferi din România, cât și ANAF și ONPCSB ar trebui să știe ce se întâmplă în realitate cu acești bani, atunci când un șofer își cumpără o poliță RCA la Euroins sau City Insurance.

Realitatea înfiorătoare din spatele brandului Euroins fiind că doar 5% dintre disponibilitățile și depozitele bancare verificate de ASF la data de 30.09.2018 era deținută în bănci din România, 95 % din sumele aflate în conturi fiind în bănci din afara României! ”Referitor la poziția de disponibilități și depozite bancare, la data de 30.09.2018 societatea Euroins deținea în conturi bancare suma de 96.914.922 lei, în proporție de 95% la bănci din afara României și 5% în România”, după cum se subliniază la pagina 49, ultimul aliniat…

author avatar
Catalin Tache
5.137 afisari

10 COMENTARII

  1. Pai si cine ii impiedica sa blocheze banii in bancile de afara daca va fi nevoie ?
    E greu, dar nu imposibil mai ales in UE.

  2. Ne au furat la nivel national sub atenta supraveghere!!! E clar ca e tradare pe fata pt ca sunt pigmei la baza!!!

  3. Oficiul împotriva spălării banilor este complice cu Euroins. Au ținut de 6 in timp ce leprele bulgărești ne furau!

  4. OFICIUL IMPOTRIVA SPALARII BANILOR??? HAIDA DEH! CU UMBRA JUDECATORULUI IULIAN DRAGOMIR PE ACOLO, CU A PLAGIATORULUI GENERAL CODRUT OLARU PE DINCOLO, CE OFICIU SI CE ACTIVITATE PE BUNE SA AIBA ACOLO? NICU MARCU MASON SI TEPUITOR LA ROMSILVA DOLJ, ADUS DE ILIE SARBU IN COMBINATII…CE VORBESTI DOMNULE?!! MAFIA DICTEAZA SI SLUGILE EXECUTA..
    CE INSTITUTII????!!!!

    • Miroase a faliment National si a Revolutie…cand nu vor mai putea sa achite datoriile pe carca contribuabililor si a resurselor naturale deja vândute toate din 89 încoa

  5. Inca din perioada cnvm-ului condus de Anghelache am avut ocazia sa vad cine lucreaza prin acele birouri.SERVVICII PESTE SERVICII. Motivand adaptarea legislatiei la UE practic am creat toate portitile juridice pentru jaf.Acum s-a cam furat grosul ce urmeaza????O MARE PROSTIE SA POLITIZEZI ASF-UL.Au luat salarii exorbitante pentru a supraveghea corect si legal.Pratic au furat in devalmasie.NU ESTE CAZUL SA DEA SALARIILE INAPOI.s-ar mai recupera din prejudiciu.

  6. De ce sa mai incheiem polite de asigurare? Camere de luat vederi la 360 de grade la exteriorul masinii, banii la ciorap in caz ca imi pierd mintile si ultramama corectitudinii in trafic. Opresc la stop si in desert. Si bineinteles incetarea practicilor de secol 18 ca soferul e raspunzator ptr vita busita dupa ce a trecut prin loc nepermis.

  7. Cred ca prima „miscare” pe care ar trebui s-o faca cineva care doreste intr-adevar sa descalceasca itele afcerii, ar fi sa verifice conturile ceror abilitati sa verifice si sanctioneze abaterile respectivilor si numai conturile persoanelor, ci familiei si prietenilor apropiati. Ar fi MINUNE ceea ce ar gasi. Altfel, discutii, comisii si-n final „valul uitarii”, iar si iar pu….mea plateste…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger