AcasăDezvaluiriCatalin TacheCacealmaua SMURD a lui Raed Arafat

Cacealmaua SMURD a lui Raed Arafat

Situatie de-a dreptul exploziva la nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Pompierii par sa fi ajuns la capatul rabdarilor si deja au inceput sa faca plangeri penale pentru abuz in serviciu. Iar daca alti angajati ai acestei structuri vitale din cadrul Ministerului de Interne apeleaza la serviciile unor avocati celebri pentru a-si capata in instanta drepturile banesti ce li se cuvin si despre care sustin ca au fost deposedati smechereste, pentru pompieri ultima speranta sunt procurorii Laurei Codruta Kovesi.

Raed Arafat este considerat „capul tuturor răutăților“

Iar marile ofuri ale oamenilor care sar in foc la propriu pentru a-si salva semenii sunt legate de mascarada pe care sunt obligati sa o joace dupa ce au fost pusi sa faca cursuri intensive SMURD timp de 30 de zile. Si acum sunt trimisi la diverse cazuri, in urma solicitarilor primite la 112, fara a avea macar dreptul de a face vreo injectie, astfel ca trebuie sa faca doar pe taximetristii la spitale sau sa cheme Ambulante cu medici si asistente in dotare. Insa ceea ce a umplut paharul este faptul ca au inceput sa fie pur si simplu ”lucrati” la banii care li se cuvin pentru turele de 24 de ore pe care le fac, cu totii aratandu-l cu degetul, pentru aceasta cacealma, pe nimeni altul decat pe secretarul de stat Raed Arafat.

Militari in loc de doctori

Pompierii sunt adeseori obligați să cheme la rândul lor medicii la intervențiile unde sunt trimiși

Isteria SMURD-ului loveste pe rand toate institutiile statului. Asa ca, in aceste zile, a venit randul ofiterilor serviciilor secrete sa faca, vor, nu vor, cursuri SMURD. Care, desigur, ca se deconteaza tot de la bugetul de stat. Insa aceasta ar fi chiar ultima problema, daca ele ar si folosi la asa ceva. Pentru ca, in cazul pompierilor, „patalamaua” astfel primita pare sa fie, uneori, tot la fel de folositoare ca si o frectie la un picior de lemn. Astfel, tot mai multi pompieri si-au anuntat superiorii cu privire la faptul ca au ajuns sa fie transformati in niste simpli taximetristi. Pe banii Ministerului de Interne, bineinteles. Pentru ca Ambulantele cumparate de Raed Arafat, pe cand acesta era secretar de stat la Ministerul Sanatatii, de la bunul sau prieten din tinerete, Dan Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed, au fost repartizate si catre unitatile de pompieri. Si astfel s-a ajuns la o situatie de-a dreptul hilara, in care nu la putine cazuri in care se solicita sprijin medical  de urgenta la 112, bolnavii se trezesc ca vin la ei militarii, nu medicii solicitati. Pentru ca bietii pompieri, in ciuda bunavointei lor, nu pot – pentru ca nu au dreptul  – sa faca barem o injectie, riscand altfel sa suporte ei eventuale consecinte penale in cazul unor incidente.

Unele mașini de intervenție la incendii sunt vechi de 40 de ani

Asa ca iau bolnavii pe targa si ii depun in salile de asteptare ale celor mai apropiate unitati spitalicesti. Sau, daca situatia este de maxima urgenta, fac la randul lor apel sa vina un medic sau barem o Ambulanta cu o asistenta medicala. Insa  probabil ca pana si procurorilor tot mai interesati de aceste nemultumiri exprimate tot mai fatis le va veni greu sa calculeze cati bani s-au pierdut astfel aiurea.

Smenuiti la orele suplimentare

Astfel ca unii sunt obligati sa faca pe taximetristii in masinile cumparate pe banda rulanta si zeci de milioane de euro de la Deltamed, in timp ce harburile cu care colegii lor se deplaseaza la incendii sunt, in unele cazuri, fabricate in anii ‘70 ai secolului trecut. Si daca nu sunt atenti si apasa mai tare pe acceleratie, soferii risca sa iasa cu picioarele prin podelele mancate de rugina. In aceasta conjunctura, oricum tensionata, tot mai multi pompieri  isi cer drepturile financiare ce le revin in urma prestarii a zeci de ore suplimentare, acuzandu-l fatis pe secretarul de stat Raed Arafat ca s-ar afla in spatele „calculelor” care ii defavorizeaza. Astfel, dupa cum raporteaza tot mai multi pompieri, acestia fac ture de cate 24 de ore, pentru care primesc insa doar cate 40 de ore libere. Pentru ca, in ciuda celor mai simple reguli ale matematicii, care arata ca o tura „de 24”  este formata din trei zile normale de lucru de cate opt ore, la recuperare se calculeaza opt ore mai putin de odihna. Mai mult, in loc sa fie platiti cu coeficientul legal de „175” pentru aceste ture extenuante de cate 24 de ore, pompierii au ajuns sa primeasca doar ceva mai mult de patru lei pentru o ora suplimentara, adica doar un coeficient de 75 %. Asa ca, satui sa ajunga „sclavi” pe plantatiile altora, au inceput sa depuna pe capete rapoarte sau plangeri pentru abuz  in serviciu si chiar sa ceara despagubiri in instanta. Cand totul s-ar putea rezolva atat de simplu, la nivelul Ministerului de Interne, daca s-ar respecta barem ordinele existente.

 

40.899 afisari

7 COMENTARII

 1. DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013 , 2014 si 2015 de la CFR Calatori?
  Ar fi interesant si nu numai…
  Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca…
  …sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Szentes Iosef, Secara Vasile, Dorobantu Valentin, Carmen Maria Popescu, Miu Ileana ,Liliana Constantinescu, Claudiu Dumitrescu, Alexandrina Gatej, Dana Galben Rachila, Gavris Teodor Alexandru , Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu, Zaharia Adrian, Berindean Nicolae, Mantescu Cristina,Condulescu Corneliu,Mantoiu Cornel, etc ?
  Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a majoritatii celor de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie, pe unde sunt dosite rapoartele Curtii de Conturi sau cum s-a „construit” Mersul Trenurilor si de catre cine in decursul cel putin al ultimilor 4(patru) ani ?
  PS:
  “Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulţime de oameni se îmbogăţesc prin luare de mită şi influenţa lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi impotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupţia iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teamă de a greşi, că soarta societăţii în care trăieşti, este condamnată”

 2. Pentru intreaga populație ,pompierii ar trebui sa reprezinte „siguranta” in caz de calamități. Daca pompierii sunt slabi dotați: cu bărci cârpite,cu haine rupte sau cârpite etc,stresați dupa atâtea ore de nesomn,ce siguranța am eu ca si cetățean ,in caz de cutremur? Din nefericire ceea ce face acum dr Arafat cu pompierii,se numește „sclavagism modern”.Nimeni nu are acest drept, pentruca se răsfrânge in mod direct asupra tuturor si contravine in mod flagrant cu „drepturile omului”
  In timp ce dr Arafat donează din banii tuturor ambulante înspre Republica Moldova,pacienții nostri sunt cărați in portbagajuri,in ambulante ale SAJ,foarte vechi! Nu este corect!
  Dr Arafat ne tot spune despre campania „Nu tremur la cutremur” dar dotarea minima a pompierilor, lipsește cu desavarsire!
  Metodologia pentru ture si salarizare nu este foarte clară ,de aceea foarte multi comandanți o aplica asa cum o înțelege fiecare ,adica diferențiat ,dând iimpresia ca a „fost elaborata pe genunchi”!
  Trebuie sa fim alături de pompieri iar ei trebuie sa arate ca reprezinta o forța de care trebuie sa se țină seama! Pot face acest lucru doar uniți
  Daca dr Arafat se face vinovat de ceva,ar fi cazul sa răspundă in fata legii ,iar daca nu poate gestiona acel departament ar fi cazul sa își prezinte demisia sau sa fie demis!

 3. pentru asta are SMURD 88% incredere… si nu cat are ambulanta care nu deposits 50% .. inseamna ca militarii astia fac ceva ce multumeste oamenii de rand!

 4. Cele doua servicii de salvare nu sunt de stat ? In fond de ce SMURDU nu inlocuieste SALVAREA si coexista. Faptul ca SMURD nu are doctori precum SALVAREA dovedeste ca cineva actioneaza cu buna stiinta in a dezbina cele doua facilitati de interventie. In 2012 am solicitat la 112 SMURDU ca sa=mi acorde primul ajutor si sa ma duca la spial pentru a fi internat.Ei bine in loc de SMURD a venit SALVAREA si mi sa spus ca SMURD are alte competente. El actioneaza numai la cazuri de urgenta. Precizez ca SALVAREA a venit doar cu sofer fara medic pe ambulanta.Soferul s-a chinuit sa ma coboare din bloc doua etaje subsemnatul aveam dureri mari la coloana si picioare. Deci cineva acolo sus a lasat totul in cosada de peste, si, rezultatul a aparut mediatizand un conflict latent.Pacat, mare pacat.Articolul dovedeste ca cineva si-a bagat coada. Serviciul salvare are o organizare si dotare iar posturiule caldute de conducere isi apara mostenirea.

 5. Tache, medicii si paramedicii SMURD sunt chemati doar cand echipajele cu pompieri SMURD pentru acordarea primului ajutor nu fac fata situatiei. Dar de ce nu ne povestesti cum, de exemplu, cand Basescu i-a cerut lui Arafat sa-si dea demisia, gest soldat cu protestele de strada din ianuarie 2012, aproape 200 de ambulante noi-noute, altele decat SMURD, deja asteptau schimbarea in parcarea unei foste mari intreprinderi bucurestene. Intreaba-l pe Dorin Cocos cati bani urmau sa se spele prin combinatia asta si prin liberalizarea sistemului de sanatate. Sau nu te bagi?

 6. Cel mai simplu ar fi sa revina la vechiul program . acum suntem furati pe toate partile cica cei care au 32 zile de concediu ar trebui sa beneficieze de 8 zile libere aferente orelor lucrate in plus iar cei cu 38 de zile de concediu de 6 zile . de parca acele zile le dau ei din burta nu au fost castigate in urma unei munci prestate si a unei vechimi acumulate .de bani nici nu se mai pune problema .dar dupa 6 luni sau 1 an se poate face un calcul si atunci fiecare , individual isi poate cere drepturile , pe cale ierarhica sau in instanta.

 7. Daca il dadea jos” atunci pe Arafatnu raminea decit sa fure mai mult clica Basesciana nu te gindi ca faceau altceva basistule

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri