AcasăDezvaluiriAncheteCa în FÂȘIA GAZA: TAXE de PROTECȚIE la FRF!

Ca în FÂȘIA GAZA: TAXE de PROTECȚIE la FRF!

Nu, trebuie precizat de la bun început, această dezvăluire nu are nicio legătură cu ”finalizarea” campaniei de calificare a Naționalei de fotbal a României la Europenele de la anul. Mai ales că nu mai pot microbiștii sau ultrașii de numele funcționarului aflat în fruntea Federației Române de Fotbal. 

Ci doar cu ajungerea uneia dintre anchetele care vizează sistemul de achiziții de la Federația Română de Fotbal la ”next level”. Unul care permite, fie și de-abia acum, ”tatonarea” celor implicați în transformarea ”Casei Fotbalului” într-o veritabilă ”Casa Nostra”. Totuși, ținând cont că documentarea speței pe care o reprezentăm astăzi se află în plină procedurizare operativă, nu vom ”obstrucționa” mersul anchetei prin devoalarea, ”cu nume și prenume”, a tuturor persoanelor implicate.

Mai ales că important, deocamdată cel puțin, este doar ”să se știe că se știe”…

La negru!

”Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București, a identificat o firmă de pază și protecție  la care lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare (muncă nedeclarată) sau cu documente de angajare înregistrate după începerea activității.

În urma controlului au fost aplicate amenzi în valoare totală de 600.000 lei.

În urma controlului s-au constatat următoarele încălcări privind legislația muncii: 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă; pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activității, 299 de persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă.

Totodată, fiecare contravenție a fost sancționată cu amendă de 200.000 lei, conform Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii”.

Informarea oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale survenind la ceva timp după controlul efectuat de către Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București, împreună cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, la Stadionul Ghencea, în perioada 1 – 8 august. Perioadă în care au fost găsiți nu mai puțin de 623 de angajați ”la negru”. Cel mai probabil din toți atâția verificați!

Din ”clasicii” DNA

Acum, pentru unii inițiați ai sistemului, aproape că nici nu mai contează cum a fost primită această veste – cea a depistării a sute de angajați la negru la meciurile de fotbal – de către președintele Federației de Fotbal, Răzvan Burleanu. Mai ales că se știe cum… La fel după cum se știe, ca să cităm ” din clasicii” DNA, despre ” (…)  persoana de legătură de la FRF, care este în relație de rudenie cu (…) de la firma (…). (…) a organizat licitația din partea (…). Au fost făcute și modificate în 3 (trei) etape… După ce s-au transmis cele două caiete de sarcini, licitația a fost anulată iar decizia a fost luată pe baza ofertelor pe email din data de (…)”.

Solicitarea de Securitate

Iar până se vor descâlci toate ițele acestei afaceri, uite că un document cu ”Solicitare oferta de servicii de Securitate  2023 – 2024” a existat totuși. Emisă sub antetul ” ROMANIAN FOOTBALL FEDERATION – House of Football, 12 Serg. Șerbănică Vasile”.

”Federația Română de Fotbal solicit achiziționarea unui pachet complet de servicii de Securitate pentru evenimentele sportive și non – sportive organizate de Federația Română de Fotbal, pe teritoriul României.

Acesta va face obiectul unui contract pe o durată de 2 ani.

Calendar ofertare :

·         Trimiterea ofertelor până la data de 20 ianuarie.

·         Purtarea ultimelor discuții de clarificare , 25 și 26 ianuarie

·         30 ianuarie – desemnarea câștigătorului și negocierea/ semnarea contractului pentru 2023 – 2024

Evenimente:

Meciuri oficiale sau amicale pentru:

·         Loturile masculine – lot A, U21, U20 – U15

·         Loturile feminine – lot A și junioare

·         Loturile de futsal – lot A masculine, U21, lot A feminine

·         Semifinalele și finalele competițiilor naționale de junior U 19 – U 21

·         Cupa României și Supercupa României

·         Alte evenimente organizate de Federația Română de Fotbal.

Trimiterea ofertelor:

·         Respectând obligațiile de mai jos și calendarul de ofertare, vă rugăm să trimiteți ofertele către : (…)”.

Servicii de stewarding

După cum tot pe masa de lucru a procurorilor anticorupție – cu totul alții decât cei din ”vechea gardă dăncistă” a DNA ! – se află și un alt document…

”UEFA UNDER 21

CHAMPIONSHIP

GEORGIA – ROMANIA 2023

Caiet de sarcini

Servicii de stewarding la stadioanele

”STEAUA” și ”GIULEȘTI”, din București, pentru perioada 14 iunie – 6 iulie 2023.

1.    Prezentare generală

Prezentul caiet de sarcini cuprinde datele necesare prezentării ofertei și efectuării serviciilor prezentate în continuare, precum și precizări privind condițiile suplimentare, altele decât cele cuprinse în legislația românească în vigoare.

Datele prezentate sunt obligatorii pentru PRESTATOR, dar nu exclud obligativitatea respectării cerințelor normativelor UEFA.

În prezentul caiet de sarcini nu este specificată totalitatea prescripțiilor generale cuprinse în norme, dar a căror aplicativitate este obligatorie pentru PRESTATOR și BENEFICIAR(…)

2.            Solicitant/Beneficiar

Solicitantul și Beneficiarul acestor servicii este Federația Română de Fotbal(…)

3.            Obiectul serviciilor

FRF solicită achiziția de servicii de stewarding ( Agent de Securitate competiții sportive, cod COR 541413”.

Așa că de acum rămâne de identificat, dacă există, ”tunelul subteran” prin care s-ar putea scurge informații confidențiale din ”Casa Fotbalului”, pentru mai mult ”taxe” decât ”servicii de protecție”…

 

author avatar
Catalin Tache