Cauta

Bulgarii ne lasă singuri în ”Lacul Rusesc”!

Flota Rusiei bântuie Marea Neagră, noi avem niște fregate ruginite

Până și fostul președinte jucător Traian Băsescu avertiza că Moscova nu va permite nicio prezență considerată ostilă la Marea Neagră, obiectiv strategic considerat ”lac rusesc”. Totuși, strategia de securitate a României s-a bazat în ultimii ani tocmai pe o astfel de ”prezență consistentă” a Flotei militare românești în Marea Neagră. Iar puternic încurajați de partenerii strategici americani, generalii lui Ciucă au ”înghițit” strategia cu crearea unei flote militare comune anti-rusești la Marea Neagră.

Obiectiv trasat de americani și asumat de către români imediat după ”unificarea” Crimeii cu Federația Rusă. Numai că anii trec și flota militară formată din nave ultramoderne ale Ucrainei, României, Bulgariei și Turciei rămâne una doar pe hârtie. Asta în timp ce Flota Rusă lansează în fiecare lună noi platforme purtătoare de rachete la apă în Portul Sevastopol. De acolo de unde rachetele fac 43 de secunde până ce ar lovi Litoralul românesc!

”Țeapa” Poseidon

Declarativ vorbind, Ucraina susține că vrea să participe la această flotă comună anti-rusească. Numai că autoritățile de la Kiev au mari probleme cu contrabanda în care sunt implicate ruginitele nave rămase în dotarea marinei militare ucrainene. Turcia joacă la cel puțin două capete, evitând pe cât se poate provocarea Federației Ruse. Ministerul Apărării lui Ciucă refuză să semneze contractul corvetelor cu Naval Group, astfel că la misiunile internaționale România participă cu fregate cu câte un singur tun funcțional. Iar, mai nou, Bulgaria tocmai ce a dat o ”țeapă” de zile mari intens mediatizatei operațiuni ”Poseidon 21”. Arătând astfel încă o dată că nu intenționează să se poziționeze și practic împotriva teribilei flote militare rusești. Pentru că Sofia tocmai ce a anunțat România că nu va mai participa la manevrele militare ”Poseidon 21” din Marea Neagră. Adică primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, organizat de Forțele Navale Române, sub supravegherea Grupării Navale Permanente NATO de luptă împotriva minelor. Exercițiu la care Bulgaria trebuia să participe cu vânătorul de mine BGS ”Tsibar” și cu dragorul BGS ”Priboi”. Numai că Ministerul Apărării de la Sofia a informat sec Bucureștiul că au fost identificate cazuri de COVID în cadrul forțelor Navale, astfel că nu vor mai participa la exercițiul care irita ”Mama Rusie”.

Ultimele stiri

  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version