AcasăDezvaluiriBombă! Jandarmii, taximetriștii inspectorilor Curții de Conturi

Bombă! Jandarmii, taximetriștii inspectorilor Curții de Conturi

Mașinile Jandarmeriei, folosite în scopuri obscure

Acuzațiile aduse șefului Jandarmeriei Române, potrivit cărora acesta și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, nu au fost aduse de inspectorii Curții de Conturi, care au efectuat câteva controale la această instituție, ci chiar de Direcția Audit din cadrul MAI. Orbirea Curții de Conturi în fața unor asemenea ilegalități are legătură, se pare, cu serviciile de transport prestate de Jandarmerie pentru acest organism de control.

Prinse în flagrant în timp ce se urcau în mașina Jandarmeriei, două femei – auditori la Curtea de Conturi au afirmat, senin, că lucrul ăsta se practică de ani de zile. Răspunsul oficial al Corpului de Control al MAI la sesizarea acestui aspect a fost însă stupefiant.La volan s-ar fi aflat directorul unei direcții din Jandarmeria Română, care, întâmplător, le-a văzut pe cele două doamne auditor și s-a oprit să le conducă la Jandarmerie. ”Avem o primă constatare referitoare la domnul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, care a beneficiat de două plăți, respectiv de plata unui de câteva sute de ore suplimentare și de plata sporului de 75% pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, în valoare de circa 40.000 de lei. După această constatare, s-a făcut un control de la nivelul MAI și s-a descoperit că și adjunctul lui Enescu, Ionuț Sindile, era în aceeași situație. Între timp, noi am aflat de la surse din cadrul Corpului de Control al MAI că nu trebuie să ne bazăm pe faptul că aceste neregului vor fi sancționate pentru că cei de la Curtea de Conturi îi vor acoperi. Am întrebat cum este posibil așa ceva, că aici vorbim și despre abateri disciplinare, de infracțiuni, pentru că oamenii ăștia cu de la sine putere au dispus să facă ei ore suplimentare. Și asta în condițiile în care orele suplimentare se dispun de către șeful ierarhic, iar în cazul de față Despescu ar fi trebuit să dispună. Orele suplimentare se fac doar prin dispoziție anterioară de către șefii ierarhici și doar în situații temeinic justificate. Se pare însă că auditorii Curților de Conturi, de la cea din București și cea centrală, au beneficiat ani la rând de servicii din partea Jandarmeriei Române, pe baza uneiînțelegeri verbale”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Cum s-a descoperit?

Înțelegerea nescrisă era ca auditorii să sune la șefii Jandarmeriei și să ceară mașini pentru a se deplasa la controale, ne spune Cosmin Andreica. ”Jandarmeria le punea la dispoziție serviciul de transport în mod total ilegal, pentru că nu este treaba Jandarmeriei să asigure transportul auditorilor Curții de Conturi, care au și ei mașini. Acest lucru a fost descoperit după ce un angajat al Curții de Conturi a reclamat la Curtea de Conturi că auditorii beneficiază de aceste servicii ale Jandarmeriei. Acesta a identificat două angajate, care, imediat după ce au ieșit din sediul Curții de Conturi, s-au urcat în Duster-ul Jandarmeriei, care le aștepta peste drum. Când au fost chemate de cel care le-a văzut de la Curtea de Conturi, acestea au spus că nu este nicio problemă, că așa se întâmplă de ani de zile. Cel de la Curtea de Conturi, oripilat că se întâmplă astfel de lucruri, a sesizat situația președintelui Curții de Conturi, care ar fi spus că nu își permite să cerceteze așa ceva pentru că va afecta imaginea instituției și a vrut să mușamalizeze. Persoana de la Curtea de Conturi a făcut însă o sesizare la MAI în care a reclamat această situație și a solicitat să se declanșeze cercetarea administrativă pentru a recupera suma de bani reprezentată de serviciile de transport efectuate ilegal de către Jandarmerie. Cei de la Corpul de Control al MAI, ca să-i protejeze pe Enescu și pe Sindile, au dat un răspuns domnului de la Curtea de Conturi de genul că în data respectivă, din greșeală, s-a aflat la volan directorul unei direcții din Jandarmeria Română, care, întâmplător, le-a văzut pe cele două doamne auditor și s-a oprit să le conducă la Jandarmerie, să facă controlul, că oricum avea și el drum acolo”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Auditorii, orbi în fața neregulilor de la Jandarmerie

Surse din cadrul MAI ne spun că serviciile prestate de Jandarmerie pentru Curtea de Conturi nu s-au oprit doar la cele de transport și că lucrurile sunt mult mai grave. Mai mult de atât, se pare că de serviciile Jandarmeriei beneficiază și alte instituții. ”În MAI există două tabere, una care a beneficiat de serviciile Jandarmeriei și mai există o mică tabără care nu a beneficiat și care a și constatat neregulile. Orele suplimentare nejustificate ale șefilor Jandarmeriei au fost identificate de Direcția Audit din cadrul MAI, nu de către Curtea de Conturi sau de către Corpul de Control. Culmea este faptul că Jandarmeria a fost controlată de patru sau cinci ori de Curtea de Conturi, care nu a descoperit că șefii Jandarmeriei au beneficiat de sute de ore suplimentare plătite ilegal. La fel și Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, care a fost în verificări la Jandarmerie, dar nu a identificat această situație.Și asta în condițiile în care jandarmii se rând sunt obligați să facă sute de ore suplimentare fără a fi plătiți.Pontările ilegale ale șefilor au fost constatate și la Poliția Română și toate sunt, realmente, un furt al banului public”, a mai afirmat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.311 afisari

10 COMENTARII

  1. Pontări ilegale și abuzuri pe banii statului s-au făcut și la IJJ-uri, altfel cum se explică faptul că pe o singură lună șoferul insp șef de la IJJ Giurgiu a încasat 10800 lei NET! Vă dați seama cât a încasat șeful! Jaf pe banii statului!!!

  2. La Curtea de Conturi, majoritatea angajatilor au legaturi cu institutii de tipul celei de mai sus. Raspund „la comenzi” si „executa” pe oricine le ordona „sefii”.
    Daca ne uitam la varful institutiei, intelegem de ce Cosmin Nicula(PSD), Attila Dezsi(UDMR), Ilie Sirbu(FSN), etc., ocupa f-ctii de conducere!!!

  3. ROMANIA ESTE STAT DISOLUTIONAT. ROMANIA ESTE STAT MAFIOTIZAT. ROMANIA ESTE IN MARE PRAPASTIE , PE CALE DE DISPARITIE DE PE HARTA LUMII.

  4. Stanescu știm cu toții ca tu ești mizeria umană care a dat comanda!! 14.10.2020 la spitalul 9 o sa ajungi

  5. Stanescu Georgeta Carmen jalnica nebuna și corupta din curtea de conturi fosta amanta a lui Dan Iosif este corupta care timp de 9 ani a jefuit ministerul de interne!!! Asta este rezultatul

  6. Jalnică fostă amantă la lui Dan Iosif : nici in ceasul al 12-lea nu te potolesti? Nebuno vezi ca problemele penale pe care le instrumentează DNA-ul in ceea ce te privește sunt beton!!!! Nu te salvează spitalul 9 unde speri tu sa ajungi ca sa fentezi justiția!!! Jilava scrie pe tine, fostă amantă penibilă ce ești

  7. Dumitru Costin este noua și vechea cucerire a celei mai urâte și strâmbe amante din aparatul public a țării!!! CRETINULE nu-ți dai seama ca amărâta asta de carmen Stanescu te folosește in interes personal!! Te bucura părul ei nespalat dintre picioare atat de mult încât să-ți calci peste principii????

  8. Staneasco au aia de la Victor Babeș tampoane și hârtie igienica??? Ca aia de la spitalul militar mai au stocuri!!! Cum este sa stai cu covidul fără hârtie igienica nespalato?????? Tampoane au cretino???? Poate reusesti acum sa te mai speli!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger