AcasăDezvaluiriAncheteBode, vezi că-ți șmenuiește ”domnu’ chestor” Bilanțul!

Bode, vezi că-ți șmenuiește ”domnu’ chestor” Bilanțul!

Ingrată misiune mai are și Lucian Bode… Încercarea de resetare a imaginii Ministerului Afacerilor Interne venind tocmai acum, în plină explozie a scandalurilor Onești și Secția 16. Astfel că, prins între ”ciocanul” îngrijorării publice și ”nicovala” nemulțumirilor sindicale privind subfinanțarea MAI, Lucian Bode a făcut ceea ce ar fi făcut orice alt ministru aflat în situația sa.

Bode așteaptă sprijin de la Cîțu

Și anume a ordonat ample operațiuni de control, atât la structurile vizate de dezvăluirile publice din ultima vreme, cât și unele tematice, pentru a se identifica la timp dacă mai există astfel de ”focare” de nemulțumire. Numai că aici are două mari probleme. Atât la propriul Corp de control, cât și la Direcția Audit Public Intern. Acolo unde și actualului minsitru de Interne i-au parvenit informații că ”se pupă cu totul alte ghiuluri”… Însă Lucian Bode pare să fi ajuns la capătul răbdării odată cu iminenta detonare a unui raport informativ care avertizează că se pregătește o nouă operațiune de ”cosmetizare” a Bilanțului Ministerului Afacerilor Interne, de zilele viitoare. Astfel că atenția ministrului este acum concentrată tocmai pe cele două structuri de control, cele care ar trebui să aibă curajul ca la Bilanț să prezinte dimensiunile reale ale ”dezastrului” din MAI.

Momentele Onești și Secția 16 greu de gestionat

Astfel că, la această oră, axa Gălățeanu – Crivoi ar face bine să ”pună pe masă” toate cifrele aflate în posesie! Pentru ca apoi ministrul să poată lua, dar mai ales asuma deciziile necesare, în deplină cunoștință de cauză. Mai ales că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ministrul Lucian Bode se pregătește să solicite ajutor legal exact de acolo de unde se așteptau mai puțin liderii ”Frăției” din MAI. Și care s-au culcat ”pe urechea” că peste Corpul de control al ministrului de Interne nu poate intra nimeni. Dar uite că poate!

Gălățeanu și Crivoi, ochii pe Cîțu!

Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Corpul de control al premierului ar aștepta doar un semnal pentru a da iama în cele două structuri abilitate pentru operațiuni de control și verificări în cadrul MAI. Echipa de la Palatul Victoria având deja și primele obiective trasate, privind cercetarea adevăratelor motive pentru care au părăsit structura de control Braic și Iașnic. Mai ales că acesta din urmă era tot omul lui Manolescu, cel făcut ”vedetă” de Traian Băsescu, atunci când fostul președinte l-a avertizat public : ”Păi e bine, domnul chestor…?” Însă consultanța chestorului Manoliu s-ar putea să nu îl mai ajute chiar atât de mult pe comisarul șef Tiberiu Gălățeanu, mai ales dacă oamenii lui Cîțu se apucă de cercetat, așa după cum se aude, suspiciunile de mușamalizare a unor controale efectuate la Școala de Subofițeri de la Câmpina și la Academia de Poliție! Sau de tertipul birocratic prin care, atunci când după un an i-a expirat împuternicirea șefului Auditului s-a recurs la ”manevra Grecu”. Prin care adjunctul de la Direcția Generală Financiară ar fi fost adus strict formal, doar pentru a se putea lua apoi iar de la cap cu împuternicirile lui Crivoi. Plus că ochii mai sunt ațintiți și pe forțarea ”mutărilor căsuțelor” de la structura de control, beneficiarul final al promovărilor putând fi chiar fiica unui intens mediatizat chestor șef de Poliție.

author avatar
Catalin Tache
7.797 afisari

17 COMENTARII

  1. Dragilor, „peștele se împute de la cap și se curăță de la coadă” este un proverb care apare în folclorul multor state și se referă la corupția dintr-o comunitate / societate, corupție care începe de la nivel înalt. Proverbul face referire la conducători dar și la obediența celor conduși.
    Când un stat, o societate etc. eșuează, rădăcina cauzei trebuie căutată la lideri.
    Degeaba încearcă să dreagă busuiocul (poate chiar își dorește) domnul Bode dacă domnia sa este dezinformat sistematic chiar de către cei care ar trebui să îl informeze. Au picat câteva capete mici iar cei din minister care aveau obligația să gestioneze cu adevărat situația de la Onești vor rămâne la locul lor cald pentru că au puterea și priceperea să îi prezinte pe alții ca principali vinovați. Sunt mulți alții care ar fi trebuit să plătească cu funcția această sincopă a sistemului, oameni chiar din apropierea ministrului Bode. Dar ei s-au scos unii pe alții dând vina pe „proștii” de la Bacău. Si acest lucru se poate dovedi foarte ușor. Cunoscătorii știu dar nu vorbesc. Domnule Bode, atenție la minciunile pe care le primiți…dimineața, la prânz…și seara.

  2. Crivoi? Un anonim adus conjunctural de la TM de Vela.
    Un libidinos, slab pregătit profesional, pe care l-a ,,citit” PLAGIATORUL DESPESCU, și pe care l-a folosit în treburile mizere, find mâna ,,dreaptă”… VOM REVENI!

  3. Pentru “Un cunoscător”
    Ai perfecta dreptate, dar trebuia sa ai curajul și sa-i și nominalizezi pe sabotorii sistemului.
    O s’o fac eu in schimb.
    In capul listei Despescu Plagiatorul, Miritescu Umilul, șeful la DGIPI (un anonim din pepeniera lui Despescu de la Prahova)
    Ce s-a întâmplat la Onești, este un eșec total al IGPR-ului, exact al celor care au venit in control.
    Domnul ministru trebuia sa solicite Corpul de Control al Primului Ministru și atunci ar fi ieșit la iveală adevarata mizerie din MAI.

    • Eșecul este al unor oameni mai mari în funcție decât Miritescu care aveau obligația legală să coordoneze evenintul de la Onești dar care nu au făcut nimic și s-au scos prezentând ministrului un raport cusut cu ață albă în care s-au spălat pe mâini de toată povestea profitând de necunoașterea acestuia. Îi vom afla într-un viitor apropiat.

  4. Axa Gălățeanu-Crivoi se sprijină pe alte axe mai mici si mai mari și de care conducerea ministerului nu e prea interesată. Daca tot s-a pomenit de fostul adjunct al lui Gălățeanu, Iasnic, care a plecat sancționat disciplinar la pensie, e de interes și adjunctul lui Crivoi, Ion Marian Muscalau, care trage sfori sa ii ia locul lui Crivoi? O cântări greu că este fostul șef de cabinet al lui Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în guvernul PSD și păpușarul lui Dragnea la înăbușită protestelor din 10 august, despre care președintele întreabă prin spațiul public? O conta pentru dl. Bode că acest Mușcalau epurează toți oamenii incomozi, care nu vor să minta în bilanțuri să iși pună acoliții de la cabinetul fostului secretar de stat PSD-ist, cum ar fi Badea Medeea șefă la auditul fondurilor europene din MAI? E adevărat că se pregătește revenirea lui Chirică in minister, cel după care plângea ministrul Vela pe la tv că l-a scăpat, iar Muscalau trebuie sa ii pregătească fostului său șef un loc călduț la audit, o funcție de conducere, nu? Când are curaj să deranjeze dl. ministru corupția din audit și corpul de control, care acționează la aceeași comandă?
    Cât timp sunt convins de bunele intenții ale ministrului VOI (vom) CONTINUA!

  5. Dacă se vrea, cu adevărat, ADEVĂRUL, soluția e una singură.
    CORPUL DE CONTROL AL P.M.
    (Dacă n-o fi fost penetrat, de MAFIA M.I. în frunte cu milițistul – polițian, ce funcționează sub indicativul PLAGIATORUL. (Vezi dosarul la Emilia Șercan).

  6. Daa …. Directia Audit …… o directie plina de incompetenti in frunte cu “psihologul” Stoican Constantin seful serviciului Metodologie care si facut facut nevasta ofiter el fiind presedinte de comisie !!!

  7. Scuze! Ori faci pe prostul, ori ești pafarist, dacă nu SĂGEATĂ a cuplului Crivoi – Mușcalău. Soția cms.șef Stoican NU E OFIȚER! Nici nu a susținut examenul, retrăgându-se
    Eu sunt pensionar. Dar VOI?
    De ce sunteți SPERIAȚI? Se strânge cingherul (lațul)?
    Vă dau, ție ,,Săgeată bleagă” și la toți onaniștii profesionali care te dirijează, o veste bombă: m-am reactivat, până VĂ SPARG GAȘCA DE EXCROCI CU UNIFORMĂ!
    NU MERITAȚI UNIFORMA M.I. !!!

  8. Fraiere, te duci după fentă!
    Vorbești de DNA? Mi-ai dat o idee. Pe altă filieră decât…
    Ca să te ajut îți dau 3 inițiale – DVA.
    Ceață? Nu tati! Pâclă! La fel ca în capul vostru. Oricum rotisoru e pornit și încet, încet, începe prăjeala. PARIU?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger