AcasăDezvaluiriAncheteBLESTEMUL HALALAI! A ARS MILIARDE LA CREVEDIA!

BLESTEMUL HALALAI! A ARS MILIARDE LA CREVEDIA!

Pe lângă morții și răniții de la Crevedia, pe lângă noua subminare a ceea ce mai rămăsese din oricum zdruncinata autoritate a eșuatului stat român, de dramele și frustrările celor nevoiți să ”înghită” această nouă dramă, exploziile cisternelor de GPL s-au mai soldat cu o certitudine.

Și anume aceea că ”Blestemul Halalai” lovește din nou! Practic, de când a împrumutat pe persoană fizică milionul de euro de la directorii greci a căror bancă a cumpărat-o pe urmă pe banii statului, numele lui Traian Halalai este nelipsit din mai toate scandalurile mai mult sau mai puțin știute! Inclusiv în ițele previzibilelor ”crime cu premeditare” de la Crevedia apărând, cum se putea altfel, și ”banca lui Halalai”! Pentru că, deși scriptic vorbind, EXIMBANK – BANCA ROMÂNEASCĂ este o bancă sută la sută a statului român, realitatea cotidiană arată că nu este decât ”banca lui Halalai”!

În Palatul EXIMBANK se lucrează la ”tunul” terminalului OCTOGON

Nici măcar Klaus Werner Iohannis nemaiavând tupeul prezidențial de a ieși public pentru a anunța că ” a fost nevoie să moară oameni”, pentru ca Traian Halalai să plece din fruntea EXIMBANK! De ce? Prietenii din Japonia știu de ce! Dar și Pahonțu!

Au girat cu GAZUL UCIGAȘ!

”Lovitură” după ”lovitură”, am probat  modalitatea prin care miliardele lăsat de Ministerul Finanțelor pe mâna celor care administrează EXIMBANK sau Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii au fost ”undirecționate” spre unele și aceleași ”găuri negre” în care s-au pierdut ulterior. Fără ca nimeni, dar absolut nimeni să plătească pentru pagubele halucinante astfel produse de-a lungul ultimului deceniu.

Iar acum povestea pare a se repeta la indigo după același ”modus operandi” documentat și la ”banca lui Halalai”, EXIMBANK – BANCA ROMÂNESCĂ. De zici că și alți bancheri ”au băut apă” după Traian Sorin Halalai sau că acesta chiar a ajuns un adevărat ”guru” în sistemul bancar. Unul al cărui mod de acordare și apoi ștergere a ”garanțiilor de stat” se dovedește încă intangibil pentru mult prea timoratele instituții de forță ale unor procurori preocupați mai mult de calcularea propriilor pensii speciale.

Deci, ”studiul de caz” de la Crevedia este cât se poate de simplu… Gazul petrolier lichefiat care a luat vieți la Crevedia fiind chiar gajul pus de firma depozitară pe împrumuturile de milioane de euro luate drept garanție de stat! Cu toate că depozitul de la Crevedia funcționa ilegal! Numai că, rând pe rând, autoritățile statului român și banca parteneră nu doar că au închis ochii la această vădită anomalie, dar chiar beneficiara a solicitat și primit noi și noi finanțări! Gajând, de fiecare dată, cu ”gazul ucigaș” de la Crevedia și din alte depozite a căror legalitate se verifică de-abia cum!

SCHEMA HALALAI, copiată și de familia Doldurea

FLAGAS, una dintre societățile controlate de membrii familiei Doldurea fiind marea beneficiară a acestei complexe scheme de finanțare prin acordarea mai multor ”valuri succesive” de garanții de stat.

Implicarea statului român fiind cât se poate de clară, prin garanțiile guvernamentale acordate pentru contractarea unor împrumuturi de zeci de milioane de euro. Contractul de garantare prevăzând ca statul român să suporte o mare parte din costurile totale ale creditului, de la dobânzi la comisioanele aferente. Dar și, mare atenție, să garanteze până la 90 la sută din valoarea împrumutului!

Contractele cumpărării președinției EXIMBANK

La o adică, putând executa silit ”gajul” acceptat… Numai că ”gajul” de la Crevedia este chiar gazul care a explodat, luând vieți românești. Astfel că o nouă garanție de stat, o nouă pagubă …la stat! Din păcate, de această dată, prețul fiind plătit și de morții și răniții de la Crevedia!

”Tun” după ”tun”!

Numai că, după cum se va documenta mult mai curând decât se așteaptă până și protectorul său din fruntea Serviciului de Protecție și Pază, Lucian Pahonțu, Traian Halalai nu a fost zdruncinat nici măcar de explozia de la Crevedia. Așa că, neperturbat în spatele etichetei de ”bancherul sistemului”, Traian Halalai dă în continuare ”tun după tun”… Mai ales că mandatul său se apropie vertiginos de sfârșit, și, oricât ar fi ”pompat” în nesătula clasă politică de la noi, ”calicia” recunoscută a acesteia i s-ar putea dovedi fatală.

Pahonțu și Halalai, umăr la umăr

Mai ales că, așa după cum avertizam în ”lovitura” din 29 august, ” Se zdruncină și Șandramaua EXIMBANK”. Totul după ce s-a reușit deja documentarea interesului cuplului Lucian Pahonțu – Traian Halalai față de ”afacerea secolului” OCTOGON! Și anume preluarea unuia dintre cele doar două terminale de GPL de pe litoralul românesc al Mării Negre. Și care urmează a fi achiziționat de un cetățean sirian! Cu garanțiile de stat ale EXIMBANK-ului lui Halalai! Dar în niciun caz pentru statul român creditor sau aliații occidentali ai acestuia… Nawaf Salaneh știe de ce!

În exploziile de la Crevedia a ars și gajul garanțiilor de stat – GAZUL UCIGAȘ!

author avatar
Catalin Tache