AcasăDezvaluiriAncheteBlat în sistem, pe 10 August!

Blat în sistem, pe 10 August!

Gata, se poate deschide șampania în sistem! Pentru că posibilitatea lungiri judecării procesului privind violențele din 10 august nu lăsa să închidă ochii lumea bună de la conducerea a diverse structuri. Și nu neapărat doar cele de forță.

Toate părțile implicate răsuflă ușurate după închiderea procesului 10 August

Pentru că acest proces penal se putea dovedi în orice clipă unul incontrolabil. Fiind greu de apreciat în ce parte s-ar fi putut înclina balanța justiției. Mai ales într-o țară ca România. Unde, după cum tocmai s-a dovedit în procesul Elenei Udrea, judecătorii dau decizii bazate pe rapoarte consultative internaționale,  ci nu pe prevederile legale din Coul penal al României.

Respiră PSD-ul, respiră și PNL-ul

Astfel că decizia definitivă a Tribunalului București de respingere a cererii DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 august vine cum nu se poate mai bine! Nu doar pentru structurile sistemului, dar și pentru bună parte din clasa politică românească. Pentru că mai există încă lideri ai Partidului Social Democrat, fie ei și aparținând vechii gărzi, care tremurau la gândul că s-ar putea ajunge în cele din urmă la unele ”indicații prețioase pe linie de partid” date atunci. De asemenea, liderii Partidului Național Liberal scapă și ei astfel de corvoada de a fi nevoiți să îndeplinească una dintre promisiunile electorale cu care au venit la putere. Pentru că dacă Tribunalul București a închis definitiv procesul 10 august, atunci nici liberalii nu mai sunt obligați să mai dea prea multe explicații. Ci doar să arate cu degetul către Justiție și greaua moștenire a PSD-ului. Iată însă că a venit parcă tocmai la țanc minuta Tribunalului bucrești, prin acre se anunță că ”Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul 2122/DP/2019. Definitivă”. Și uite cum încă o ”bombă” a fost ”fâsâită” în urma unui nou ”blat al sistemului”.

author avatar
Catalin Tache
2.694 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger