AcasăDezvaluiriAncheteBIDEN DE ROMÂNIA: CU EL VOR SĂ RUPĂ PNL!

BIDEN DE ROMÂNIA: CU EL VOR SĂ RUPĂ PNL!

Da, ce este drept, la momentul alegerilor prezidențiale prevăzute pentru sfârșitul acestui an, Emil Constantinescu tocmai ce ar împlini onorabila vârstă de 85 de ani. Așa că, pentru unii cel puțin, eventuala sa candidatură pentru a se întoarce la Palatul Cotroceni ar putea să pară cel mult o glumă proastă.

Câine mai credincios ca Emil Constantinescu nici nu putea găsi NATO pentru Geoană

Pe de altă parte, la ”doar” 82 de ani, Joe Biden este gata să intre în lupta mult mai crâncenă pentru Președinția Statelor Unite ale Americii. Și, orice s-ar spune, ”Domn Profesor” al nostru se ține mult mai bine decât al lor!

Cel mult șase!

Oricum, în ultima vreme Emil Constantinescu a fost ”reactivat”, fiind intens frecventat, de la sfârșitul anului trecut, de către o anume grupare din Partidul Național Liberal. Una care știe prea bine că până și cele mai optimiste sondaje oricum plătite institutelor de casă nu le dau liberalilor decât cel mult șase locuri cu adevărat eligibile la alegerile europarlamentare care deja bat la ușă.

La 82 de ani Biden scârțâie și mai rău

Și chiar dacă Vasile Blaga oricum este deja prea sictirit de viața onestă de la Bruxelles, preferând mai bine ”hârjoana” politică din țară, tot nu ajung locurile! Mai ales că, pentru cei deja cufundați în comoditatea fotoliilor de europarlamentari și a sumelor forfetare aferente, să ia din nou la pas ”glodurile patriei” chiar ar fi percepută drept o catastrofă personală! Pentru că una este să îți pregătești cizmele de cauciuc pentru o lună – două, în campanie, ca argeșeanca Alinuța Gorghiu și cu totul alta să te întorci la cheremul alegătorilor… Al instituțiilor eșuatului stat român… Și mai ales al procurorilor Direcției Naționale Anticorupție!

”Sperie vânatul”!

Și uite cum, alertați de informația că Nicolae Ionel Ciucă ”al nostru” va rămâne loial președintelui Klaus Werner Iohannis până în ultima clipă a mandatului acestuia la Palatul Cotroceni, ”băieții deștepți” ai liberalilor s-au gândit să îi arate ”pisica” fostului premier și încă președinte al Partidului Național Liberal. Acum, ghinion, singurul ”motănel” disponibil a fost doar octogenarul Emil Constantinescu.

Și, desigur că nimeni de la vârful Partidului Național Liberal nu poate fi chiar atât de naiv încât să creadă că până și Iohannis sau Ciucă – asta ca să nu mai vorbim de alegătorii români! – vor ”înghiți broscoiul” Emil Constantinescu!

Mihaela face Dar nu tace

Cel purtat ”ca moaștele” pe la Palatul Suțu, că tot seamănă scările interioare cu cele ale Cotrocenilor, de i s-au umezit ochii de emoții ”bietului Milică”… Acesta crezând probabil că s-a întors pe bune la Cotroceni și că poate autoriza din nou bombardamentele asupra ”fraților noștri sârbi”…

Greu fără locomotiva Iohannis

Însă calculele politice ale celor vinovați, moral cel puțin, de ”dezgroparea” publică a fostului președinte al României sunt cât se poate de pragmatice. Scenariul lor fiind că astfel își vor putea securiza cel puțin un loc, două, pentru viitorul Parlament European. Convinși fiind că, dacă vor arunca în ”ventilatorul” propagandistic al celor câteva site-uri cu greu întreținute ”știrea” sprijinului pe care chipurile ”societatea civilă” l-ar oferi candidaturii ”profesorului Emil Constantinescu”, atunci falanga iohannistă din partid va ceda. Și vor fi lăsați pe locurile lor și următorii patru ani. Cel puțin până ce se vor mai limpezi apele politicii dâmbovițene…

Se ”aliniază astrele” pentru Geoană…?

Fetele știu! Geoană, cumpărat de Șucu cu 20.000.000 euro” titram ”lovitura” din 2 ianuarie. Iar după ce și-au revenit cu greu din documentarea acestui ”deal” intermediat de către afaceriștii machidoni din ”siajul” Mihaelei, ”dragostea mea”, combinatorii de serviciu au plasat în unitățile media o ”dezmințire” a atât de avidei de publicitate, Diana Șucu. Aceasta ”deturnând” informația inițială cu negarea candidaturii ”consortului de serviciu” Dan Șucu la… ”Primăria Capitalei, din partea PNL”! Și cu toate că nu știm dacă fosta colegă de breaslă a apucat să asculte vreodată Radio Erevan, una este să anunți că s-a bătut palma pentru ”prețul corect” al numirii lui Șucu  premier tehnocrat, de către independentul Mircea Geoană și cu totul alta să spui că nu vrea să îi ia locul lui Nicușor Dan, din partea PNL!

Nici măcar Ciucă nu mai crede că el va face listele

Oricum, astrele s-ar alinia și mai bine pentru Mircea Geoană, dacă acesta ar avea ”pe dreapta” un contracandidat precum octogenarul Emil Constantinescu. Mai ales dacă AUR-ul lui Simion își va ține partea sa de ”blat” și va merge tot cu ”Geonică” în finală!

Așa că în țară proiectul pare a se afla în grafic. Numai că, ghinion, Trump încă nu a putut fi scos de pe listele electorale americane…

Îl poartă” ca pe moaște”…

Chiar dacă Blaga nu mai vrea la Bruxelles, liberalilor tot nu le ajung locurile pentru Parlamentul European. Nistor știe!

Lista de anul acesta va fi mult ”subțiată”…

author avatar
Catalin Tache