AcasăDezvaluiriAnchete”Bătrânul” i-a stins trabucul pe chelie lui Aurescu!

”Bătrânul” i-a stins trabucul pe chelie lui Aurescu!

La ce ”panaramă” de diplomație a ajuns să ”livreze” Ministerul Afacerilor Externe în timpul mandatului fostului purtător de trabuc al lui Adrian Năstase, chiar că nimic nu ar trebui să ne mai mire. Mai ales că deja inițiații sistemului nici măcar nu se mai obosesc să îl avertizeze pe președintele Klaus Iohannis cât de penibilă devine ”placa” obsesiv repetată, la tot mai puținele ieșiri publice ale șefului statului, cu ”suntem principalul funizor de securitate în regiunea Mării Negre”.

Aurescu i a cerut lui Cavusoglu să fie primit de Erdogan

ErdoganCeea ce ar însemna că ”Sultanul” Recep Tayip Erdogan nu este decât un ”actoraș de mâna a doua” în gestionarea internațională a războiului ruso – ucrainean. Cu toate că, să nu uităm, singurii pași concreți făcut în derularea unor negocieri între cele două părți, fie ei și unii extrem de timizi, au fost făcuți doar prin girarea lor personală de către președintele turc și ministrul său de Externe, Mevlut Cavusoglu. Cel care zilele trecute nu doar că s-a trezit pe cap cu Bogdan Aurescu, dar a fost lăsat pur și simplu ”mască” de halucinanta solicitare pe persoană fizică a ministrului român de Externe. Cel pe care, la cei 74 de ani ai săi, ”bătrânul securist” Pascu, adevăratul ministru de facto al MAE l-a păcălit că este un ”mic Tutilescu” de care depinde pacea în Ucraina!

De la Klaus, pentru Recep

Pentru a nici nu se mai știe a câta oară în ultimele luni, Bogdan Aurescu a băgat din nou o ”gonetă” până în Turcia. Și cu toate că, după cum subliniază până și presa din Germania, relația dintre Turcia și România o fi ea sublimă în declarațiile publice, dar lipsește cu desăvârșire în ceea ce privește poziționarea comună față de criza din Ucraina, Aurescu și-a agasat din nou gazda. Și uite cum, cu un parteneriat strategic româno – turc semnat în urmă cu peste 10 ani, Bogdan Aurescu nu a avut altceva de spus la sfârșitul întâlnirii bilaterale, decât că a discutat ”despre cum ar putea să își pună de acord politicile regionale”. În timp ce Cavusoglu s-a mulțumit să îi reamintească ”micului Tutilescu” de angajamentul României de a cumpăra mai multe mii de autovehicule militare blindate.

Tot Pascu rămâne la butoanele operative ale MAE

Numai că, după cum susțin sursele noastre, discutarea pentru a zecea oară a ”punerii de acord a politicilor regionale” a fost doar un pretext penrtu ca Bogdan Aurescu să ceară o întrevedere ”de îndată” cu președintele turc Recep Erdogan! Pentru a îi înmâna un mesaj personal din partea președinteui român, Klaus Iohannis. Numai că, ghinion, Cavusoglu l-a lăsat pe Aurescu să aștepte….

A stat cinci ore!

Și uite cum delegația MAE s-a întors cu o întârziere de cinci ore, ministrul român fiind convins că ”minunea” se va întâmpla și ”Marele Sultan” va trimite după el! De ce? Pentru că așa i-a promis ”bătrânul influencer” de 74 de ani al Ministerului de Externe, actual șef al Corpului de Control și Evaluare Diplomatică. Numai că Ion Bogdan Pascu nu a făcut astfel decât să își ”stingă trabucul pe chelia” lui Aurescu. Și să facă astfel o nouă demonstrație de forță în fața ”frățiorilor” că el conduce de fapt MAE, ministrul nefiind decât o naivă, dar vanitoasă marionetă. Mai ales că Pascu știa foarte bine ”greaua moștenire” lăsată diplomației românești după mandatul său la Ambasada din Ankara. Ca și faptul că serviciul secret MIT nu doar că documentat ”legăturile periculoase” din acea perioadă dintre unii diplomați români și ”muncitorii kurzi”, dar l-au și informat pe președintele Erdogan cu privire la această ”ofensă”. Așa că Aurescu putea aștepta nu doar cinci ore cu ochii în soare, dar și cinci ani! Pentru că promisiunea ”bătrânului” Pascu că a rezolvat el, pe ”contactele personale”, să fie primit de președintele turc tot nu avea cum să se îndeplinească…

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

author avatar
Catalin Tache