AcasăDezvaluiriAncheteBălan de la STS pune șeful Jandarmeriei!

Bălan de la STS pune șeful Jandarmeriei!

Se caută deja înlocuitor pentru colonelul Enescu

Deja despre colonelul Bogdan Enescu se vorbește la trecut, cel puțin din punct de vedere al posibilității ca ministrul Marcel Vela să riște o nouă împuternicire a acestuia la comanda Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Mai ales acum, după dezvăluirea privind ”boacăna” pe care a făcut-o ”Mâțu” Enescu prin plantarea ilegală a unui echipaj de intervenție a Jandarmeriei Ilfov lângă casa lui Ludovic Orban de pe malul Lacului Fundeni. Și cum puținele zile rămase până la expirarea scurtului ”mandat” de doar 30 de zile, actualul inspector general este ocupat cu declarațiile pe care a început să le dea chiar de astăzi în fața procurorilor militari, deja se caută insistent un înlocuitor. 

Colonelul Brâncoveanu zice că îl vrea generalul Bălan

Și chiar dacă ministrul mai visează cu ochii deschiși ”reactivarea” colonelului Remus Cîmpan- pe care să îl aducă de la Timișoara de această dată ca și inspector general- este greu de crezut că ”dosarul de la Revoluție” al acestuia îi va permite preluarea comenzii Jandarmeriei Române. În schimb, pe ”mâna scurtă” a noului favorit al Cotrocenilor, generalul Ionel Sorin Bălan se forțează o spectaculoasă promovare în fruntea IGJR a colonelului Marian Brâncoveanu. ”Punctul forte” al CV-ului acestuia fiind că se cunoaște foarte bine cu noul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale de la Sibiu. Ceea ce ar fi suficient însă ca Brâncoveanu să se întoarcă la origini, ca și inspector șef al IJJ Sibiu. Ceea ce ar fi de ajuns…

 Enescu nu-i în curte!

Deși ziua de luni este una plină la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, astăzi inspectorul general nu prea era de găsit… Nici măcar în curte… Colonelul Enescu nelipsind însă nemotivat, ci fiind ”la datorie”. La sediul Secției Militare a DNA. Explicând procurorilor militari cum a muncit câte 20 de ore pe zi. Și cum a ajuns unul din autoturismele de serviciu în posesia concubinei Constantin. Și de ce au depus plângere penală pentru hărțuire subordonații săi. Și multe altele, despre cum vom afla probabil la definitivarea rechizitoriului. Cu toate că procurorii militari știu foarte bine că vor beneficia de ”muniție” proaspătă, raportul de control al Direcției Generale de Audit Intern al MAI fiind ca și definitivat.

Colonelul Cîmpan mai trage și el speranțe în ciuda trecutului

Iar dacă inspectorul general va refuza să își formuleze oficial obiecțiile în scris, nimeni nu va sta după el. În acest moment cel mai important fiind doar ca Jandarmeria să nu aibă și mai mult de suferit și să fie numit la comandă un ofițer care să poată gestiona actuala situație de criză. Fără ca acesta să fie neapărat ”alesul lui Bălan”, oricât de influent s-ar crede în acest moment șeful STS. De fapt, tocmai de aceea. Ministerul Afacerilor Interne neavând nevoie ca încă o structură vitală să fie preluată de cu totul alte grupări transpartinice de interese…

author avatar
Catalin Tache
6.818 afisari

13 COMENTARII

  1. Am lucrat direct cu brancoveanu.
    Este bine sa stiti ca acest om, pe langa capacitatile lui de conducere, are un plus, stie sa stea de vorba cu oamenii.
    Ceea ce trebuie sa mai stiti, este faptul ca, atunci cand era adjunctul lui cucos a atras o gramada de fonduri pt jandarmeria romana si pot doar sa va spun ca salile de aport, acoperisure cazarmilor, dotarea posturilor montane, etc sunt facute prin fonduri europene, elvetiene si de ka compania nationala de investitii.
    Insusi enescu a refuzat aceste finantari, probabil datorita faptului ca nu pitea scoate comisionul.
    Dar pot sa va asigur ca, brancoveanu pentrujandarmerie este un plus, pe care nu l cunosc multi, pentru ca sa u inchis intr o cochilie si stau si vegeteaza.
    Cand uniunea europeana ne bate in poarta pentru fonduri, noi ii refuzam ca nu ne trebuie.
    Tocmai acest lucru l a facut brancoveanu, i a atras sa investeasca, lucru pe care nu l fac toti, unii pentru ca nu le iese comisionul, altii sunt putori iar unii sunt pur si simplu prosti.
    Deci, sa stiti ca brancoveanu, daca va fi, va aduce un plus de valoare.
    Asa ca, cei care nu stiti, nu vorbiti ca prostii. Ca de bagatori in seama geme planeta.

    • Mulți idioți pe lumea asta! Printre ei zaci și tu! Auzi!? Cu Brâncoveanu ai lucrat direct sau nemijlocit, de-i cunosti atât de bine capacitățile de conducere și alte asemenea trăsături manageriale!? Dar m-ai lamurit complet când ai scris ca știe sa stea de vorba(cu oamenii). Înclin sa cred ca pentru asta îl apreciezi tu foarte mult: ca știe sa stea de vorba.. (date fiind premisele de mai sus, cred ca ești SUBofiter sau ceva parvenit din corpul respectiv, pe care-l vexeaza intens complexul de inferioritate).
      In ceea ce privește celălalt aspect pus in emfaza de mătăluță, fondurile nerambursabile europene, ești din nou intr-o mare eroare! Pe lângă exprimarea ta complet neadecvată, aceste fonduri nerambursabile sunt cele mai ticăloase modalități de finanțare a unei instituții de acest nivel!! Sunt prea multe de spus aici, pentru ca relația instituție de forța a statului și modalitatea in care se asigura resursa financiară și implicit modul in care se face execuția bugetară sunt extrem se complexe și prezintă multe particularități si care trebuie considerate OBLIGATORIU! O sa îți exemplific doar una: resursa financiară vine pe linia Autorității de stat, pe clasificarea bugetară specifica domeniului, se calibreaza exact pe nevoile curente și de perspectiva ale entităților care se identifica ca ordonatori de credite!!!! Știu ca e greu de înțeles ce înseamnă aspectul acesta, dar ar fi elementul central din care pleacă foarte multe alte considerente. Ca sa îți explic mai pe limbajul prostului: cine îți da banii ca sa mănânci ăla te și patronează!!! Asta e una din multele fațete gaunoase pe care nu le pricep acești mari competenti in ale conducerii și statului de vorba! Aleg varianta asta pentru a-și face “lobby”(prin asta a se înțelege un alt fel de pupat in dos) ca sa penetreze medii influente din state stake holders, pentru a putea trafica influența și mai vârtos de pe pozițiile in care se vor promovați, in virtutea a ceea ce au făcut ei cu banii altora(un fel de cerșetorie/te duci cu mâna întinsa la alții) in proiectele de doi bani și care in perspectiva sunt asigurate cu apa de ploaie(oare poți înțelege ce vreau sa spun cu asta!? Nu cred! Îți explic puțin: dacă ai un element de patrimoniu precum o clădire comandament de unitate pe care tu o repari/reabilitezi(RK1,2..) din alți bani decât cei pe care trebuie sa ii asigure linia execuției bugetare legale, după ce ai făcut asta te pui din nou la aceasi coada a cerșitului, pentru ca tu nu ești in stare, in continuare, sa susții cu resursa financiară întreținerea, repararea, mentenanța acelui element de patrimoniu, element de patrimoniu care va ajunge in aceasi stare in care a fost înainte, după o anumită perioada..). Întrebuințarea acestui tip de finanțare pentru o instituție de forța a statului indica nici mai mult nici mai puțin decât FALIMENTUL STATULUI și implicit al elementelor constitutive ale acestuia!
      Este mai mult decât hilar sa intrebuintezi sintagma de “atragerea de investiții”. Un nonsens major folosit de tine și care indica ca nu cunosti sensul termenilor întrebuințați. Investițiile vizează domenii in care execuția bugetară este completa, aceasta presupunând și etapa realizarii profitului și a optimizării acestuia ulterior inputului ca investiție!!! Etapa aceasta nu exista pentru “capitolul/subcapitolul” Ordine și siguranța publica!!! Sa înțelegem ca Brâncoveanu e mulțumit cu nivelul comisionului primit și nu face mofturi ca ceilalți, cărora nu le iasa comisionul!? Europa nu bate nimănui in poarta cu nimic! Poți sta liniștit in sensul asta! Singura lor(a statelor puternice din uniune) preocupare este minima stabilitate pe care trebuie sa o asigure in proximitatea lor, pentru a scădea vulnerabilitățile, multiple și complexe geopolitic, care apar din evoluția nefavorabila a unei entități “FAILED STATE”, in plus, atunci când călătoresc cetățenii lor prin astfel de state sa aibă garantate minime condiții de secol 21 și sa nu își pună viețile in pericol(asta e o fațeta îngusta; nu prea vin occidentalii in lumea a 3-a; ne lasă sa ne autodistrugem încet si sigur, cu un “recul” de mică amploare, pe care-l sting lent tocmai prin mecanismul fondurilor nerambursabile – un fel de perfuzie la patul bolnavului aflat in comă, numit FAILED STATE și care trebuie sa se stingă încet și fără mult “zgomot”!).
      Prolegomena COMANDĂ nu pare ca este pătrunsă de prea mulți “profesioniști” ai domeniului, din moment ce astfel de lucruri sunt aduse in discuție: când nu ai trecut prin lanțul de comanda al funcțiilor specifice de comanda(grupa, pluton, companie(nu detașament – acest termen este tot neprofesional intrebuintat in Jandarmerie), batalion, brigada, …., și nu esti ofițer format “pe comanda” ci pe specialitate de sprijin/suport(armele de comanda au un pronunțat caracter combatant(își îndeplinesc misiunile prin acțiuni violente specifice luptei armate/războiului(lupta/războiul împotriva criminalității de orice fel presupune deseori acțiuni violente)) al armelor de comanda și nu se înțelege lipsa caracterului “necombatant” al acestora atunci ne întâlnim cu situația in care ne aflam noi, in care unii din sectorul de sprijin/suport/asigurare ale formelor principale de manifestare a jandarmeriei pe principalele misiuni pe care le are date prin lege, vor, ca moft, sa fie comandanti! Nu ai lucrat un minut in strada sau într-un obiectiv sau in munca specifica de stat major/operații, dar te vrei mare comandant de arma! Nu ar fi primul și nici ultimul! Exemple trecute și actuale sunt multiple: Litan, croitoru, tobă…. mari comandanti ajunși de la schimbat gume la toți sau pus sârme la întins pe funcții din care nu au înțeles niciodată nimic și in care doar au traficat influența și au sporit corupția in instituție. Un mare nonsens și o mare mizerie! Se apropie crack-ul!!! Run for your lives!!!!!

  2. Cred ca Brancoveanu e cel mai potrivit pt. aceasta functie. Un om capabil, inteligent, un adevarat ofiter. Din pacate, nu cred ca e pe placul politicului, care nu promoveaza specialisti, deoarece acestia nu sunt usor de manevrat. Am avut onoarea sa-l cunosc pe Col. Brancoveanu in Afganistan, unde a fost foarte apreciat datorita inteligentei si implicarii sale si cred ca toti cei care il cunosc sunt deacord cu mine. Ii doresc succes!

  3. Colonelul Brâncoveanu ar fi într-adevăr un plus. Un adevărat profesionist și un om de caracter. Dar nu vrea nimeni asa ceva pentru jandarmi.

  4. Sa-i iau familia si tot ce are mai drag Enescu in falus; unul dintre ce-i mai prosti oameni cu care am avut ocazia sa interactionez; un ca ca nar

    O spun iar, sa-i iau familia si tot ce are el mai drag in falus; iar lui ii doresc o celula plina de mucegai

  5. Dl. Brâncoveanu, nu e finul sau nașul de cununie al lui Cucoș? La fel ca și dl. Mastan de la DGJMB, ilustrul specialist din Salaj (Bronx-ul României).
    Niște specialiști 🙂 … Nu fac distincție între stânga și dreapta.

    • Da’ ești killer, frate!!! Nesimțit de-a dreptul EȘTI!! Pai cum îl jiCnesti tu pe nenea MASTAN. Pai tu stii de unde vine el!???? Stii cât e de complexa și dura situația operativa din județul Sălaj!??? După ce lucrezi acolo 15 ani, oriunde te duci pe planeta asta, numai te joci cu elementele de situație operativa. Pentru el Bucureștiul e un mizilic, păr la ceas. Nici nu trebuie sa se obosească sa meargă la serviciu, pentru ca le rezolva pe toate din patul de acasă! Iar cu ailaltă chestiune iar ești nenorocit! Pai nu stii tu ca in Jandarmerie nu contează ca ai lucrat 20 de ani pe specialitate/arma de SPRIJIN sau SUPORT, te poți “alege” mare comandant, dacă stii unde sa pui/introduci degetul. Nu-i frumos sa fii atât de reactionar! Sa știi ca te spun… Propun a se analiza identificarea pentru funcția de inspector general a unui preot din unitățile subordonate IG, dacă tot e sa avem pastori la comanda :)))))))))))))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger