AcasăDezvaluiriCatalin TacheANCHETĂ ȘOC: Bădălău, cuplat cu ”Regina Achizițiilor”!

ANCHETĂ ȘOC: Bădălău, cuplat cu ”Regina Achizițiilor”!

Avem informații de ultimă oră din cadrul anchetei pe care premierul Ludovic Orban a solicitat-o de urgență la ONAC. Este vorba despre Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, supra-structură guvernamentală parcă special înființată de către fostul premier Viorica Dăncilă prin Ordonanța de Urgență 46/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 476/2018 pentru a fi condusă de Cornelia Nagy. Cea cunoscută de aproximativ două decenii la nivel ministerial drept ”Regina Achizițiilor”, indiferent de culoarea politică a partidelor care s-au perindat la guvernare în această perioadă. Pentru că, beneficiind de puternicul sprijin al UDMR-ului, nelipsitul ”partid-balama” din orice guvernare, fosta vameșă Cornelia Nagy și șefă de cabinet al lui Sebastian Vlădescu pe când acesta se afla în fruntea Finanțelor s-a tot perindat în fruntea a diverse servicii de achiziții din ministere precum cel al Sănătății, Mediului și, bineînțeles, Finanțelor!

Niculae Bădălău, și în spatele ONAC

Și ținând cont și de ”legendarea” externă a soțului său Ferdinand Nagy, actualul ambasador în Muntenegru, după ce mult timp a gestionat participarea României la cele mai importante Expoziții Comerciale din lume și a activat chiar bună bucată de vreme și în ”centrala” Ministerului Afacerilor Externe, nimeni dintre inițiații sistemului nu s-a mirat că tocmai Cornelia Nagy a fost ”aleasa” pentru a prelua șefia ONAC. Post cu o miză uriașă, întrucât ONAC nu coordonează doar achizițiile din Sănătate, cum greșit s-a indus zilele acestea, ci ”achizițiile centralizate” de la nivelul tuturor ministerelor, structurilor guvernamentale și companiilor de stat! Însă ceea ce i-a uimit pe mulți la acea dată a fost cum de a reușit să se lipească tocmai Niculae Bădălău ”ca marca de scrisoare” de Cornelia Nagy. Răspunsul însă părând a fi același, capacitatea ONAC de a gira achizițiile centralizate inclusiv pentru Economie, ministerul ”păstorit” la acea vreme chiar de Bădălău. Cel care astfel a profitat din plin de rolul său vremelnic de negociator ”subteran cu UDMR-ul din partea ”baronilor roșii” pentru a se ”cupla” cu ONAC-ul. Astfel că de această dată cel puțin ancheta declanșată de Ministerul Finanțelor la ordinul expres al lui Ludovic Orban s-ar putea să fie una ”cu finalizare”, și încă mai repede decât se așteaptă unii. Sursele noastre susținând că deja se ”strînge șurubul” în ancheta scandalului măștilor cumpărate de ONAC cu 5 euro bucata de la un ”butic acoperit” din… Giurgiu! Chiar fieful unui Niculae Bădălău căruia se pare că-i produc deja frisoane documentele oficiale cerute de la ONAC, acolo unde postul Corneliei Nagy se clatină tot mai serios, pe zi ce trece. Asta dacă nu cumva își bagă din nou ”coada” UDMR-ul în ultima clipă. Plus ”conservele” externe aferente, deși termenul ”de garanție” al unora dintre acestea a expirat de mult…

Cornelia Nagy, din 2007 la vârful achizițiilor publice

Tot de la Vămi…

Ferdinand Nagy a fost ”uitat” ambasador în Muntenegru

După 15 ani de Vamă la Petea, pe ”felia” cu Ungaria, Cornelia Nagy ajungea la București în structura centrală a ANAF, la Direcția de Control Financiar. Însă în adevărata lume bună ministerială a ajuns odată cu preluarea funcției de șef de cabinet a Ministrului Finanțelor, după care a trecut direct la ”next level”, cel al achizițiilor publice. Și de atunci, din 2007 a ocupat neîntrerupt diverse funcții de conducere aproape exclusiv pe domeniul achizițiilor publice, indiferent că vorbim de ministere ca Economiei, Finanțelor, Mediului sau Sănătate. Timp în care se spune că legăturile sale3 cu ”pepiniera de la Vamă” s-ar fi păstrat atât prin fostele contacte personale, cât și prin alte interconexiuni. De remarcat și că soțul actualei șefe a ONAC, Ferdinand Nagy, se pare că prin același ”lobby” udemerist a fost și la cârma Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, dar a ocupat și râvnite funcții la nivelul ”Centralei” MAE. Unde a fost de-a lungul timpului subsecretar de stat, responsabil cu Secțiunile României la EXPO din Shangai-China și EXPO – Yeosu. Coreea, președinte al Biroului Internațional de Expoziții de la Paris iar de șapte ani este ambasadorul României în Muntenegru.

Gata, capăt de drum…

Ancheta declanșată de Orban privind măștile de 5 euro începe să dea roade…

Atunci când detonam scandalul măștilor cumpărate cu 5 euro avertizam de la bun început, cu litere de o șchioapă, că ”un nume greu de la vârful politicii este implicat în ițele acestei afaceri”. Și chiar dacă mulți s-au dus pe tot felul ”de fente”, în funcție de propriile interese, iată că nu mai este mult și, după cum susțin sursele noastre, ancheta Ministerului Finanțelor va putea produce și ”probele” privind susținerea ”suspiciunilor rezonabile” cu privire la cuplarea lui Niculae Bădălău la ONAC-ul condus încă de Cornelia Nagy. Dar nu pentru mult timp de acum încolo, întrucât afacerea ROMWINE&COFEE SRL nu este decât ”începutul sfârșitului” pentru cei aflați în spatele adevăratelor ”tunuri” date prin intermediul ”achizițiilor centralizate”! Și, insist, nu doar în domeniul medical..Pentru că pur și simplu este de așteptat ca Bădălău va trage și pe alții după el…

 

7.204 afisari

10 COMENTARII

 1. Ar trebui sa apara masti si la populatie. In farmacii nu se gaseste nici masti nici spirt . Ar trebui inmanate jandarmeriei si date supermarcheturilor si marcadourilor satesti alaturi de un card. Nu poti sa iei mai mult de un gel dezinfectant o sticluță spirt un sapun si 2 masti pe saptamana cu cardul personal. Vrem sa fim curati si paziti pai cum? Daca la marcado nu e cititor atunci la sat primarul face pe cititoru…

 2. @ Cum ați comenta domnul Tache despre faptul că indivizi precum, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Sorin Roșca-Stănescu, indivizi trecuți de vârsta de 65 de ani, încalcă restricțiile impuse de ministrul de la MAI, Velea, după cum anunță publicațiile de știri și opinii că ar fi invitați în locuri publice să își exprime opiniile, referitoare la programul dintre orele 11-13 pentru efectuarea de plimbări și cumpărături, restricții pe care chiar și Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că le respectă, ministrul Velea neanuțând public dacă indivizii la care face referire comentariul au fost sancționați conform regulilor stabilite prin ordonanțele ministrului de la MAI, ?

 3. Îl rog pe domnul președinte ca toate pensiile mai mari decat salariu lui sa le taie cu exceptia-pensiilor celor romani decorati cu ordine de stat sau militare exceptie fac cei securisti cadre nomenclaturiste sau tortionari deconspirati de CNSAS.
  -a generalilor si ofiterilor sau subofiterilor romani ce au luptat la teatru.
  -a veteranilor si dizidentilor romani
  -a oamenilor de arta
  -academicieni savanti cercetatori descoperitori exploratori aviatori
  -sportivi romani
  -doctori si personal medical
  -a celor revolutionari tomani ce nu au avut pierderi in familie sau raniti
  -a handicapaților si nebunilor romani
  Banii vor folosi la aprovizionarea marcadourilor romaanesti cu spirt masti si pateuri dar si in scop medical pt a combate temutul si rabdatorul corona.

 4. UDMR? Mi aduc aminte de vremurile cand UDMR conducea Ministerul Sanatatii…si coincidenta! Institutul Cantacuzino nu mai avea autorizatie pentru producerea a vaccinurilor…si iar o coincidenta …se mai importau de prin Ungaria…simpla coincidenta…

 5. Ce legatura este si de ce a fost uitata, intre scandalul de la CNAIR-DRDP Timis-PSD Arad si gruparea Badalau-Mina. Care era destinatia finala a sumelor stranse la negru din spagi din neoperarea cantarelor in cazul transportatorilor ce tranzitau prin vamile din vestul tarii. De ce a esuat ancheta din subiectul spagilor colectate din necantarire, in penibilitatea privind angajarile pe spagi (fapte grave, intradevar, dar nerelevante raportat la pierderile pe buget din necantarire si bagarea banilor colectati astfel in buzunarele largi ale mafiei TRANSPARTINICE).

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri