AcasăDezvaluiriAncheteAvem ”Raportul Arad” : Rackeți ucraineni și ”Patronii Poliției”!

Avem ”Raportul Arad” : Rackeți ucraineni și ”Patronii Poliției”!

Atentatul mafiot de la Arad, căruia i-a căzut victimă omul de afaceri Ioan Crișan a condus la o colaborare interinstituțională fără precedent pentru identificarea făptuitorilor. Astfel că structurile au pus la ”oala comună” informativă mai multe rapoarte care ar putea ajuta la accelerarea anchetei.

Pistele anchetei uciderii lui Crișan tot mai complexe

Iar unul dintre aceste rapoarte, intrat în posesia noastră, cuprinde inclusiv indicii cu privire la ”calitatea actulului polițienesc” la nivelul IPJ Arad din ultimii ani. Județ cu un ridicat grad de risc al contrabandei cu țigări, poziția geografică transformându-l într-un adevărat fief al grupărilor mafiote. Mai ales a celor specializate în contrabanda cu țigări aduse din Ucraina în Suceava! De unde o bună parte erau transportate cu TIR-urile ”capac” în Arad, unde erau comercializate ”la negru”, banii urmând a fi apoi trimiși înapoi la Suceava pentru plata rackeților ucraineni. Pistă care va conta imens în derularea anchetei… Ca și întârzierea nejustificată, de către o anumită structură suceveană, a sesizărilor informative cu privire la acest aspect documentat în urmă cu aproape doi ani!

Sesizarea din iulie 2019, de la Suceava

Ținând cont de indiciile mai mult decât sensibile cuprinse în raportul informativ și care ar putea duce la ”alertarea” celor vizați înainte ca dinamica operativă să o impună, nu vom publica integral acest document. Sau cel puțin nu deocamdată… Totuși, pentru astăzi, vom sublinia că una dintre pistele urmate de anchetatorii veniți de la București duce până în luna iulie a anului 2019! Atunci când la Serviciul Județean Anticorupție Suceava a fost primită o sesizare privind membrii unei grupări de cetățeni români și ucraineni care trafichează pe teritoriul Județului Arad țigări de contrabandă. În sesizare fiind menționate și numele unuia dintre ”greii” Poliției arădene, acesta fiind acuzat că nu ar fi luat nici cea mai mică măsură împotriva membrilor respectivei grupări. Numai că verificările au ajuns să fie efectuate, de fapt parcă mai mult tergiversate, de către comisarul șef de Poliție, Mihai Martin. Adică exact cel ulterior arestat preventiv în cauza ”Sifoanelor de la Permise Suceava”, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită! După care ”sesizarea a fost înaintată unității de Parchet competente , pentru efectuarea de cercetări”…

Scandalurile Tamaș și Bătrîn

Decizia ministrului Lucian Bode de a îl reevalua pe comisarul șef Ioan Marcu Tamaș și a îl trimite înapoi la șefia Poliției Județului Arad a luat prin surprindere multă lume. Mai ales că acesta a fost de-a lungul anilor protagonistul mai multor scandaluri, cum ar fi ”concediul medical de aproximativ 80 de zile”, picat parcă exact la țanc pentru ca acesta ”să nu fie mutat în funcția de inspector șef al Inspectoratului Poliției Județului Vaslui, unde nu voia să se prezinte”.

Tamaș și Bătrân scandaluri la IPJ Arad

De altfel, un alt șef al Poliției arădene care prin poziția sa ar fi trebuit să împiedice să se ajungă la proliferarea traficului cu țigări este și comisarul șef Dorin Bătrân, cunoscut și drept ”Patronul Poliției”, datorită ”declarației de avere” absolut șocantă și dezvăluită de ”NAȚIONAL”. Numai că acesta avea cu totul alte preocupări, după cum reiese din acest raport înaintat conducerii MAI :

” Am onoarea să raportez : în data de 09.06.2018, orele 12.40 am. am efectuat împreună cu alte structuri de poliție 3 percheziții domiciliare într-un caz de contrabandă. În urma perchezițiilor au fost confiscate un nr. de 134.000 fire de țigări. Activitatea a fost finalizată sâmbătă în jurul orelor 19.00. În data de 10.06.2018 orele 08.20 m-am deplasat la sediul IPJ Arad unde urma să fie discutată situația operativă pe linia de rutieră, moment în care m-am întâlnit cu cms. șef Bătrân Dorin, de față fiind și comisar șef Goilean Dorin. Comisar șef Bătrân a început să îmi reproșeze că nu i-am raportat despre desfășurarea perchezițiilor, moment în care a început să îmi adreseze injurii : ”mă p..lă; îți bag p…la pe gât; îți dau m…ie, tu cu s… de la Nădlac vă credeți mari polițiști, dar o să vă f…tem; îți tai p…la și ți-o bag pe gât; p…la ta aia mică și neagră; să pleci de la Pecica că în următoarele 2 secunde pun pe altul; o să te f…t eu și pe tine și pe ăla de la Nădlac”. Deoarece discuțiile au devenit incontrolabile am părăsit biroul cms. șef Bătrân Dorin și am mers în biroul cms. șef Troiac Ștefan. Față de cele raportate, rog dispuneți” se arată în raportul întocmit de Munteanu Iulian, în data de 12.06.2018, către conducerea MAI. Numai că nimeni nu a dispus nimic! Și uite unde s-a ajuns…

author avatar
Catalin Tache
6.664 afisari

13 COMENTARII

  1. Atata timp cat la conducere in minister se vor perinda fie niste miorlaite fie niste habarnisti sau feti frumosi in haine de piele, pusi de niste neica nimeni politruci de doi lei, lucrurile vor continua sa fie la discretia unor sefi corupti din interiorul sistemului. La INTERNE trebuie conducere militara pentru ca ordinul e ordin, iar abaterile sa nu fie sanctionate cu mangaieri pe cap ci cu „puneri pe liber” si sa vad eu atunci daca cineva da cu piciorul functiei, salariului si mai ales pensiei.

    • Mă-ta să fie miltarizată, vierme. Doar trebuie cernute lichelele acestea! Ca un prim pas

      • Ce ai pățit dorele? Iti este frica ca pierzi postul călduț de pe trotineta? Marș mizerie usr ista, ca doar alde voi ati distrus poliția romana

        • Ce-ai patit , Kostyuska , l-ai pierdut p-ala dupa trotineta cand ai vrut sa-i infigi placile dentare in slit ? USR a distrus si mafiotizat Politia Romana sau aia de l-au pus pe Fifor Ministru de Interne ? Ai citit postarea de la 20:33 ?

      • Corect , domnul Barbu , demilitarizarea Politiei este un deziderat esential in Uniunea Europeana , trebuie sa intram si noi in randul tarilor civilizate , nu sa ne intoarcem in trecut si dictatura ! Nu doar cernute lichelele , extirpate din sistem si primenire totala cu oameni corecti si profesionisti !

  2. Concludent si emblematic : Newsweek .ro , 09-09-2019, ora 17:32 , articol de Petru Zoltan : „FOTO MINISTRUL DE INTERNE , MIHAI FIFOR , SELFIE IN PIELEA GOALA LA SCALDAT CU ADJUNCTUL POLITIEI ARAD (Comisar sef Nicolae Dorin Batran ).

  3. Total de acord cu anonimul de la 20.06
    Politia trebuie militarizata si va fi mult mai efcienta. !

    • Total de acord cu anonimul de la 20,06 , adica , CU MINE , Kostea Sugiuk Tiraspol. Yo , asa am primit in plic la ora 20:08 si 9:16 , asa am postat . Slava Pridnestrovie !

  4. SIGUR POLITIA DE LA ARAD ESTE IMPLICATA IN CRIMA PATRONULUI UCIS CU BMBA AMPLASATA SUN SCAUNUL SOFERULUI DIN ACEL AUTOTURISM.MAFIA ESTE ATIT DE MARE IN ARAD,IMPREJURIMI SI DE CE NU IN INTREAGA TARA INCIT VA FI FOARTE GREU SA SE GASEASCA ADEVARATII VINOVATI. SIGUR MORTUL VA FI DE VINA CA DE FIECARE DATA IAR ADEVARATII CRIMINALI CU COMPLICII LOR VOR FI BINE MERSI VAZINDU-SI IN CONTINUARE DE AFACERILE LOR MURDARE SI NECURATE. NIMENI NU SE INTREABA CUM SEFII DIN POLITIE AU UNELE DIN CELE MAI MARI AVERI CU SALARII DE BUGETARI.PINA NU SR VOR LUA MASURI DURE IN RINDUL POLITIEI NIMIC NU SE VA REZOLVA LA NIVELUL INTREGII TARI,MEREU NE VOM BALACI IN MIZERIE SI HOTII DIN CELE MAI MARI CU PUTINTA.DACA S-A AJUNS CA SEFUL POLITIEI DIN ARAD ACTUAL SA FIE INLOCUIT CU FOSTUL SEF DE POLITIE DIN ARAD VA DATI SEAMA CAM CE SE INCEARCA SA SE FACA IN ARAD. NOI ROMANII NU AVEM POLITIE SA PREINTIMPINE CRIMELE,HOTIILE SI FARADELEGILE CA SE PETREC IN ACEASTA TARA CI SUN CAPII RAUTATILOR IN AFACERI ONEROASE CU TIGARI,DROGURI,CAMATARIE SI HOTII DE TOT FELUL.CINE A SPUS CA PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE A FOST UN OM FOARTE DESTEPT CARE A SPUS UN ADEVAR CRUD DAR REAL OAMENI BUNI.COLAC PESTE PUPAXA VINE SI MINISTRUL DE INTERNE BODE SI NE SPUNE CA ROMANIA ESTE O TARA SIGURA,CUM ESTE SIGURA CIND MOR OANENI PUR SI SIMPLU CU BOMBE CA IN RAZBOI. PLECATI DOMNULE MINISTRU DIN FUNCTIE PENTRU CA DE CIND SUNTETI ACOLO IN ACEASTA FUNCTIE NUMAI NENOROCIRI S-AU INTIMPLAT SI VENITI ACUM CU TUPEU SI NE SPUNETI BALIVERNE CUM CA ROMANIA ESTE SIGURA.CIT TIMP O SA NE MAI MINTITI CU ASEMENEA MINCIUNI GROSOLANE, CA DACA SI PE DV VA INTREABA CINEVA DACA CREDETI ASEMENEA BALIVERNE VETI SPUNE CU SIGURANTA CA NU CREDETI IN ASA CEVA.

  5. SA PLECE BODE SI SA VINA FIFOR AL NOSTRU CA E DE LA PSD SI PRETEN CU BATRANU ……hihihihi

  6. sunteti de rasul curcilor cand il mentionati pe martin de la suceava, ca asta a protejat el mafia.
    de rasul curcilor!
    martin asta e un mic slujbas pe care-l sacrifica unii, si atat.
    capo del tutti capi este flutur.
    nimeni nu este numit in vreo institutie in suceava daca nu este din gasca masoneriei locale subordonata lui gheorghita.
    institutiile din sv lucreaza in favoarea mafiotilor si coruptilor care aduna malaiul pt. flutur.
    un cerc restrans ce cuprinde conducerea vamilor din sv, militie, parchet, justitie, servicii de comedie din sv prin care se controleaza contrabanda cu tigari si alcool si colectarea „taxelor de protectie” prin diverse firme suveica.
    sumele sunt URIASE, gramezile de bani cresc de la un sezon la altul, dar ciudat… nici un serviciu de informatii nu cunoaste sau duc in derizoriu ca fiind ceva neinsemnat.
    presa si toate institutiile din suceava sunt imbacsite de corupti gata sa ascunda adevarul, in caz de necesitate.
    aradul si suceava rup stilul la contrabanda cu orice, iar politicienii locali sunt beneficiarii care ofera protectia necesara si suficienta pt. dezvoltare si continuitate in domeniu.
    asa-i gheorghita?

    • Asa e! Confirm! Dar rețeta am învățat-o de la vechea gardă. Toți au făcut la fel. Noi de ce sa nu facem?! Corupția e pentru prosti. Noi, dealtfel, suntem cinstiți. Caracatița dinainte de 89 dăinuie și acum în același mod. Milițieni erau mâna în mână cu partidul. Acum sunt doar mai multe partide. Și asta a condus la și mai coorvizarea miliției.

    • BA KISSLINGERU , BA BUTTERFLOC , NU MAI MUTATI BA PISICA LA SUCEAVA , TREABA E CE FACEM CU ARADU SI CU BUBUITURA DE OMORARA PE CRISANU ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger