Cauta

Avem Ordinul MAE! Harnagea nu a predat Codul SIE!

Campania ”NAȚIONAL” a dus la ”ejectarea” din sistem a fostului șef al Serviciului de Informații Externe, decizie fără precedent la acest nivel. Numai că, după cum avertizam în ”lovitura” din 9 decembrie, s-a dat alerta în SIE, după ce ”Harnagea a fugit cu lista spionilor”.

Ordinul nr3784 orin care a fost revocat Cătălin Harnagea

Iată însă că zilele tot trec una după alta și isteria de la vârful Ministerului Afacerilor Externe capătă deja proporții paranoice greu de imaginat chiar și pentru cele mai greu încercate structuri informative. Pentru că fostul șef al SIE continuă să se deplaseze la birou ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și să aibă astfel acces nelimitat la toată documentația Agenției Internaționale de Cooperare pentru Dezvoltare, putând accesa drept urmare inclusiv codurile ”corespondenței speciale” a RoAid. Ca să nu mai vorbim că, după cum o arată fotografiile și ”filmulețele” intrate în posesia noastră, ”contrafilajul” a probat deja că autoturismul ”acoperit”de serviciu continuă să facă naveta între garajul subteran de pe Șoseaua Nordului și vila din Emanuel Porumbaru…

DOCUMENT FOTODrumurile autoturismului acoperit minuțios documentate contrainformativ

Plus că apoi, până spre ceasuri târzii de seară, șoferul operativ  adus pe persoană fizică de la SIE continuă să bântuie pe drumurile din afara Capitalei, făcând pe ”curierul”… Astfel că structura contrainformativă care a documentat acest caz solicită insistent aplicarea legii și interzicerea imediată a accesului la așa-numitul ”Cod SIE” al lui Cătălin Constantin Harnagea, persoană care nu mai are nicio calitate oficială în cadrul Ministerului Afacerilor Externe începând cu data de 7 decembrie 2021! În același timp însă, îngrijorați de pasivitatea deja complice a conducerii, ”referenții” Centralei MAE au ajuns să se întrebe între ei și chiar să verifice la superiori dacă fostul șef SIE a fost sau nu demis cu adevărat!

Ordinul nr. 3748 din 07.12.2021

Astfel că, pentru a pune capăt barem acestei dileme aparent operativ întreținută, publicăm ”Ordinul Ministrului Afacerilor Externe nr. 3748 din 07.12.2021”.

” În temeiul dispozițiilor art. 57 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 5 alin. (7) din Hotărârea de Guvern nr. 16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1006/2016 privind organizarea și funcționarea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 8/2013, privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările ulterioare;

Având în vedere Memorandumul Intern nr. M1-1/18.904/02.12.2021 al Direcției Management Resurse Umane, Se emite prezentul Ordin:

Art. 1 – Cu data de 7 decembrie 2021, se constată încetarea, la termen, a mandatului domnului Cătălin Constantin Harnagea în calitate de director general al RoAid.

Bogdan Lucian Aurescu.

Avizat : Daniela Anda Grigore – Gîtman, secretar de stat ; Daniela – Mihaela Cămărășan, secretar general; Mădălina – Ioana Morariu, director general DRU; Elena Șerbănescu, director DJLC; Florentina – Mădălina Gheorghe, director DMRU”.

Cine îl ”descarcă”?

Astfel că se pune firesc întrebarea, dacă Harnagea nu vrea să ”se descarce” de gestiune de bună voie și nesilit de nimeni, atunci cine o va face? Și mai ales cum? Prevederile legale fiind cât se poate de clare în acest sens, prin art. 88, alin. (1) din Regulamentul nr. 679/ 2016 privind obligația descărcării de gestiune, ” Inclusiv descărcarea de obligațiile stabilite prin lege sau prin acorduri colective, al gestionării, planificării, și organizării muncii, al egalității și diversității la locul de muncă, al asigurării sănătății și securității la locul de muncă, al protejării proprietății angajatorului sau a clientului, precum și în scopul exercitării și beneficiarii, în mod individual sau colectiv de drepturile și beneficiile legate de ocuparea unui loc de muncă precum și pentru încetarea raporturilor de muncă”.

Aurescu obligat să muște mâna fostului șef SIE în urma descoperirii Afacerii Ucrainene

Numai că de acum ”individul” Constantin Cătălin Harnagea a fost revocat din funcția publică deținută prin Ordinul nr. 3748, din data de 7.12.2021. Iar acestuia i s-ar fi solicitat personal să predea bunurile pe care le-a luat în gestiune în data de 7.12.2021. Numai că, începând cu data de 7.12.2021- rămânând de văzut dacă are sau nu acordul exclusiv al ministrului de Externe – continuă să aibă acces într-un sediu al Ministerului Afacerilor Externe, aflat pe strada Emanuel Porumbaru nr. 22, Sector 1. Și astfel, după cum avertizează raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, ”dispune de posibilitatea de a avea acces cu ajutorul parolelor la toate documentele transmise către Agenție pe adresele oficiale de poștă electronică. De asemenea, numitul Constantin Cătălin Harnagea continuă să beneficieze de acces la informații secrete de serviciu, în condițiile în care nu s-a verificat dacă acesta mai are sau nu Certificat ORNISS care să justifice accesul după ce ministrul Bogdan Lucian Aurescu a semnat Ordinul de revocare pentru încetarea mandatului conform HG 1006/2016”.

Acum, toleranța de care dă dovadă ministrul de Externe poate fi oarecum de înțeles… Mai ales dacă, așa cum l-ar fi avertizat Cătălin Harnagea în discuția din biroul său avută cu doar câteva ore înainte de revocare, Aurescu chiar ar fi fost racolat de acesta, pe când era șeful SIE! De asemenea, la ce ”găuri” a constatat raportul Curții de Conturi din banii publici ”tocați” la RoAid, aproape că nici nu mai contează că ”revocatul” continuă să dispună de telefoanele și laptop-urile de serviciu. Ca și faptul că autoturismul de serviciu cu numărul de înmatriculare B-90-HMT continuă să facă pe ”comisionarul”, așa cum a făcut-o întotdeauna, după cum o identifică și adresa CNAIR nr. 63291…

Însă adevărata îngrijorare a structurii contrainformative este cu totul alta… Și ea se referă la ”afacerea ucraineană” intermediată printr-o bancă japoneză! Dar despre care uite că s-a aflat, în ciuda măsurilor draconice de ”securizare” a vizitei la Tokyo. Iar constituirea ”rețelei ucraineano – moldovene”, fără respectarea procedurilor diplomatice și înștiințarea prealabilă a partenerilor strategici chiar că poate reprezenta o vulnerabilitate majoră pentru politica externă a României. Ceea ce și explică de altfel de ce ministrul Bogdan Aurescu nu s-a mai putut opune și a trebuit să semneze, fie și cu pixul tremurând, Ordinul 3748…

Ultimele stiri

  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Exit mobile version