AcasăDezvaluiriAncheteAvem Ordinul lui Raed: Blocați spitalele!

Avem Ordinul lui Raed: Blocați spitalele!

Raed Arafat a blocat spitalele, el să le deblocheze!

”Comunicarea strategică” pe marginea măsurilor luate în cadrul campaniei împotriva pandemeiei de COVID-19 o fi ea sublimă, dar lipsește cu desăvârșire! Cel puțin în ceea ce privește și ”anexele” transmise instituțiilor statului român mobilizate în acest sens, ”Grupul” condus de facto de același ”indestructibil” doctor Raed Arafat preferând, de luni bune de zile, o secretomanie prin care chiar că nu mai are cum să câștige încrederea opiniei publice. Și mai ales cel al specialiștilor din sistemul medical, cu toate că acesta este unul vital, fie că vorbim de infirmiere, asistente sau doctori.

Modularul de la Pipera are nevoie de personal

Iată însă că ”Național” reușește să spargă această ”omerta” impusă de la vârful sistemului medical cu vădita complicitate tacită guvernamentală, publicând integral cel mai recent document secret intern al MAI. Este vorba despre chiar Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659261 din 31.07.2020, semnat personal de către dr. Raed Arafat.

Detașați vineri noaptea, pentru sâmbătă dimineața!

” Având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care ridică persistența unui număr ridicat de infecții cu coronavirusul SARS-CoV -2, în special prin circulația virusului pe teritoriu național, dar și posibil prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate,

Spitalele bucureștene sunt deja pustii detașații puși pe așteptare prin alte părți

În temeiul art. 19 din Legea nr.136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, al Hotărârii Guvernului nr. 557 din 15 iulie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 și al art.7-1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 11 din 11.02.2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.20/2020 pentru aprobarea OUG nr. 11/2020, art. 16 din Legea 55 din 15 mai 2020,

Pentru aplicarea dispozițiilor Ordinului comandantului acțiunii, secretar de stat, șef al DSU nr.76266/15.05.2020 și a Dispoziției secretarului de stat, șef al DSU nr. 660 din 30.06.2020 privind detașarea personalului medical pe perioada stării de alertă la nivel național în contextul pandemiei COVID – 19,

În urma adresei cu nr. 21125 DG/31.07. 2020 a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, emite următorul ORDIN :

Art. 1 Se detașează personalul medical și personalul auxiliar sanitar, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.08.2020, conform Anexei.

Art. 2 Personalul detașat va beneficia de indemnizația de detașare, conform Legii 136/2020.

Art. 3 Prezentul ordin se comunică Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru transmitere către Centrul Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției, Ministerului Sănătății, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, spre diseminare și aplicare”.

Deci, după ce s-a acoperit cu ”bla-bla”-uri privind nenumărate prevederi legale excepționale din ultimele luni, Raed Arafat ordonă pe 31 iulie, vineri la prânz, ”luarea cu arcanul” a mai multor medici, asistente și infirmiere din spitalele bucureștene, care ar urma să se prezinte la noul loc de detașare peste doar câteva ore, urmând a intra în ture începând cu 1 august! Mai mult decât atât, ordinul lui Raed Arafat nici măcar nu este comunicat direct spitalelor vizate, ci ”vai mama ei” de Direcție de Sănătate Publică București, astfel că alte ore bune se pierd până ce au ajuns să fie înștiințați și detașații, în miezul nopții, că în doar câteva ore sunt ”mobilizați” la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale dr. Victor Babeș – Secția Externă Modulară Pipera. Și dacă vreunul din cei anunțați cu doar câteva ore înainte că sunt detașați erau în concediu, plecați din țară, bolnavi sau cu alte probleme?

Deblocați concursurile!

Ceea ce nu se mai spune însă în acest Ordin este că, doar cu o săptămână înainte spitalele bucureștene se treziseră cu o altă adresă, prin care se solicitau listele cu ”personalul disponibil care să își dea acordul ca să fie detașați la spitalele modulare”. Numai că niciun doctor, asistentă sau infirmieră nu și-a dat acest acord! Astfel că Raed Arafat a făcut o listă ”cu japca”, desemnând de-a valma personal medical și sanitar auxiliar care să fie trimis la Pipera, fără a se interesa măcar dacă vreunul dintre aceștia suferă de exemplu de diabet!

Ceea ce ar echivala cu o foarte probabilă ”condamnare a sa la moarte” dacă tot este trimis într-un spital COVID-19! Acum, ce-i drept, spitalele modulare au mare nevoie de personal! Numai că și spitalele de unde au fost luați ”cu japca” medicii, asistentele și infirmierele se confruntă la rândul lor cu o criză fără precedent de personal. Și acum cine le ține locul celor detașați? Colegii lor.. Numai că aceștia sunt deja epuizați după luni de zile de prima linie…Și dacă vor face alte ore suplimentare, cum vor fi plătite acestea, în lipsa normelor aferente?

Că doar nu toată lumea este colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei care și-a pontat cu de la sine putere sute de astfel de ore! Astfel că, dacă tot vrea Raed Arafat să dea un Ordin prin care să sprijine sistemul medical în fața pandemiei, atunci să dea Ordinul de deblocare a concursurilor! Pentru că sunt cinci luni de când niciun spital nu poate angaja un medic, o asistentă sau barem o infirmieră! Totul în urma Ordinului prin care se blochează organizarea de concursuri! În timp ce spitalele cărora le sunt ”luați cu japca” zeci de angajați sunt astfel blocate la rândul lor, prin interzicerea altor angajări care să suplinească ”golul” creat!

author avatar
Catalin Tache
35.207 afisari

17 COMENTARII

  1. Perfect adevărat!!!felicitari pt semnal!!!!e bătaie de joc!!!!am rămas și fără infirmiere dar nu avem voie sa aducem pe nimeni in loc!in ritmul asta in câteva zile se blochează tot sistemul medical din țara!dar nu din cauza la Covid….

  2. Așa îmbolnăvesc tocmai cadrele medicale care ar trebui ferite ca sa ne ajute …o Nebunie totala ,nicio strategie naționala .totul a foat lăsat doar in pixul acestui om…

  3. Stirea nu este din „teren”: nici un spital din Bucuresti nu doreste sa angajeze un medic ATI. Angajarile se fac doar pe cunostinte. Au o lista in asteptare, cu personal pentru care sa organizeze „concurs”. orice outsider e anuntat ca nu va fi selectat!

  4. In conformitate cu lg.51/1991 priviind securitatea nationala a Romaniei art.3 lit. f intrebam: daca SRI are luate masuri impotriva actiunilor ce atenteaza la drepturile si libertatile fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la viata atat timp cat etnicului arab Raed Arafat , inrudit cu teroristi arabi care au atentat la siguranta nationala romaneasca este legal sa profeseze si sa ia decizii ca medic in Romania, atat timp cat prin faptele sale dovedeste ca nu are nimic in comun cu actul medical ci doar cu practici teroriste impotriva romanilor.

    • Tac, pentru ca sunt angajați pe pile sau politic și atunci trebuie sa joace cum canta unii sau alții. Asa merge treaba in Romania.

  5. Sant convins ca aceste portaluri de comentarii, sant deschise pentru expunerea unor pareri, a unor propuneri si chiar pentru ridiculuzarea unor situatii prezentate in unele articole. Cu consternare observ ca facilitatile sant folosite de unii agramati pentru a-si „deversa” refularile in cel mai abject mod, sau de altii, pentru a-si face reclama gratuita. Consider ca ziarul ar trebui sa cenzureze total exprimari de genul celor amintite. Nu ajuta pe nimeni, ba, mai mult unii „studiosi” ar copia … prostia.. ca la noi e in voga.

  6. Anonimule consternat, am zis ca sora mea vinde 2 radare sovietice. Asta nu-i reclama, e anunt! Nu cumva esti gagauzul acela, Liviu de la BCR, care apare pe iutube?

  7. Îmi pare rău că o spun dar e musai! Personalul medical și-o merită , pentru că au avut numeroase posibilități de la începutul parangheliei să spună lucrurilor pe nume! Din motive neânțelese au tăcut și…tac în loc să declare neregulile…vă amintiți acea doctoriță care s-a retras imediat ce a început paranghelia? A simțit că vor veni vremuri în care chiar va fi obligată să uite ce a învățat și să-i servească nu știu cui, fata a avut demnitate, a fost onestă!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger