Cauta

AVEM LISTA! Pe 10 septembrie se face GUVERNUL PARALEL de la Washington!

Se mișcă lucrurile, pe dreapta eșichierului politic mai ales, de aproape ai putea crede că până nu de mult atotinfluentul Klaus Werner Iohannis nici măcar nu mai este președintele României.

Astfel că, pentru data de 10 septembrie, la Washington este pregătită o lovitură de imagine cel puțin menită a îi lua prin suprindere până și pe inițiații sistemului. Exact cei cărora li se tot susura, de ceva vreme bună, că ”Mircea Geoană este omul americanilor”.

Avem LISTA!

Iată însă că, doar cu o zi înainte de dureroasa comemorare a evenimentelor care au zguduit și îndoliat Statele Unite ale Americii pe 11 septembrie, ar putea fi lansată, în oricum tulburile ape politice românești o nouă barcă”… Poate chiar una prezidențială… Structura contrainformativă care monitorizează îndeaproape acest eveniment care se bucură de un sprijin logistic fără precedent în politica externă a ultimelor trei decenii sperând ca, totuși, fie și în ultimul ceas, evenimentul organizat de către Ambasada României în Statele Unite ale Americii să nu fie deturnat electoral.

Invitația oficială

”AMBASADA ROMÂNIEI în Statele Unite ale Americii

Washington DC

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Orchestra Operei Naționale din București și Procred Music au plăcerea de a vă invita la un concert extraordinar intitulat ”Amazing Grace : Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, care va avea loc la prestigiosul Kennedy Center din capitala federală a Statelor Unite, Washington DC, pe 1- septembrie 2023, de la ora 16.00.

Acest eveniment va omagia valoarea esențială a libertății religioase și va evidenția rolul României ca veritabil model în asumarea și promovarea acestui principiu fundamental al lumii democratice. Vom fi împreună pe pământ American, locul în care au luat naștere unele dintre cele mai cunoscute imnuri din istorie, care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume.

În momentele în care America comemorează eroii căzuți la 11 septembrie 2001, acest spectacol de excepție este, în egală măsură, o expresie a solidarității României cu Statele Unite, cu care împărtășește un Parteneriat Strategic ajuns deja la a 26-a aniversare, în a onora sacrificiile făcute de români și americani pentru apărarea democrației și libertății.

Repertoriul concertului va fi compus din imnuri atent alese, care au atins inimile a nenumărați oameni.

În intrepretarea celei mai mari orchestra din România, alcătuită din 120 de muzicieni talentați și a unui cor impresionant ce reunește 40 de interpreți vocali, cărora li se adaugă șapte îndrăgiți soliști de pop – gospel, cântările vor evoca impactul profund al muzicii în susținerea libertății religioase și abilitatea acesteia de a uni oameni aparținând tuturor culturilor și credințelor în jurul unei emoții.

Vă invităm să luați parte la acest omagiu adus de România Americii prin intermediul unei reprezentații muzicale speciale.

Sala de concerte a John F. Kennedy Center for the Performing Arts, un spațiu cu o acustică deosebită, va oferi cadrul perfect pentru acest eveniment. Având în vedere capacitatea limitată a sălii, vă adresăm rugămintea de a confirma participarea prin e-mail la Washington(…)@mae.ro cât mai curând posibil și de a menționa numărul de bilete pe care doriți să îl rezervați.

În speranța că veți accepta invitația noastră, vă rog să primiți asigurarea deplinei mele considerații.

Andrei Muraru

Ambasadorul României în Statele Unite

ROMÂNIA – STATELE UNITE – un parteneriat pentru VIITOR

2023 – Celebrăm talentul românesc”.

Sistemul trece pe gospel…

Cu o desfășurare de forțe fără precedent, numai partea artistică de la prestigiosul Kennedy Center urmând a fi asigurată de ”cea mai mare orchestră din România, alcătuită din 120 de muzicieni talentați și a unui cor impresionant ce reunește 40 de interpreți vocali, cărora li se adaugă șapte îndrăgiți soliști de pop – gospel”.

Numai că, în paralel cu asigurarea părții artistice la cel mai înalt nivel cu adevărat posibil, se desfășoară și o altă campanie. Una asigurată din umbra sistemului, inclusiv de membri ai Corpului Diplomatic. Ceea ce face cu atât mai bulversantă invitarea la Washington, pentru concertul ” Amazing Grace : Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, unde se vor interpreta imnuri gospel, a cam tot ce înseamnă ”lumea bună” a … sistemului! Da, da, a sistemului! Cu tot cu înalți judecători ai Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție și a cam tuturor celorlalte instanțe de judecată de la cel mai înalt nivel. Pe lângă judecători, fiind invitați și mai mult sau mai puțin temuți procurori cu funcții de conducere de la vârful celor mai importante structuri de Parchet! Cei care, alături de șefii, ofițerii de legătură sau ”pe deplin acoperiții” serviciilor secrete  ar urma să fie transportați până la Washington – pe ai cui bani, domnă ministru Luminița Odobescu ? – ”doar” ca să asculte niște imnuri, fie ele și de pop – gospel…?

Greu, foarte greu de crezut… După cum la fel de surprinzătoare poate fi și promovarea relației româno – americane doar prin latura religioasă a muzicii gospel… În invitația oficială intrată în posesia noastră scriind negru pe alb ce urmează a interpreta Opera Națională a României la Washington…

Ciudat, foarte ciudat… Lista invitaților care ne-a fost pusă la dispoziție tocmai pentru a se ridica și public această stranie strategie diplomatică girată – sau nu…? – de Ministerul Afacerilor Externe, fără a îi mai adăuga aici pe ”mogulii” implicați în mai mult decât extrem de costisitoarea sponsorizare financiară a unui eveniment cu sute de invitați aduși din țară lăsând de înțeles altceva… Și dacă astăzi cel puțin nu publicăm lista intrată în posesia noastră, doar pentru că nu a fost încheiată procedurizarea operațiunilor de confirmare a participării, trebuie spus de la bun început că totul pare ca și cum la Washington s-ar coace o ”guvernare paralelă” a celei oficiale de la București! Dorința expresă fiind ca și partenerii strategici să vadă că toată ”lumea bună” a sistemului de forță este alături de ”el”, cel care se dorește ”marele beneficiar” al ”culoarului” electoral care l-ar putea propusa ”acolo” deja uite că nu mai face un secret că își dorește. Rămâne de văzut și dacă poate, bineînțeles…

Așa că ambasadorul Alexandru Muraru, cu tot cu ministrul de Externe, Luminița Odobescu și ceilalți politicieni și ofițeri de intelligence implicați în această ”șaradă” ar face bine să asigure ”independența totală” a concertului de imnuri religioase de la Washington, unde a fost invitat in – corpore întreg sistemul de forță care pur și simplu nu are ce căuta acolo!

Alexandru Muraru, amfitrionul concertului de ”imnuri gospel” a Operei Naționale a României la Kennedy Center din Washington.

Ultimele stiri

  • Răsturnare de situaţie în privinţa salariului minim, în România! Ce s-a discutat, luni, în coaliţie
  • Concluzia medicilor care se ocupă de Florin Piersic: „E un caz complicat”. Doctorii de la Institutul Matei Balș s-au deplasat la Spitalul Foişor
  • Alege ce citești
  • Bătălia globală a cipurilor: cine pune la bătaie zeci de miliarde de dolari
  • Play-and-OUT! Dinamo mai bagă o fisă
  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Exit mobile version