AcasăDezvaluiriAncheteAvem lista! Enescu își face 10 generali!

Avem lista! Enescu își face 10 generali!

Șeful Jandarmeriei și-a făcut deja lista cu avansări pentru 1 Decembrie!

Iată că procurorii militari au ajuns să bage martori în față pe lista audierilor din datele de 28, 29 și 30 septembrie și tot nu fac față afluxului de subordonați ai colonelului Bogdan Enescu care insistă să depună mărturie împotriva acestuia. Iar separat de ”frontul” de la DNA Militar, începând tot cu data de 28, alte rapoarte devastatoare la adresa încă inspectorului general al Jandarmeriei Române vor lua oficial calea Ministerului Afacerilor Interne. Acolo unde secretarul de stat Bogdan Despescu  caută deja intens un înlocuitor pentru singurul șef de structură care, deși urmărit penal, refuză să își prezinte barem demisia de onoare, pentru a nu  ”murdări” astfel și mai mult Jandarmeria Română în scandalul orelor suplimentare.

Șeful Jandarmeriei și a făcut deja lista cu avansări pentru 1 Decembrie

Dar vom reveni cu toate aceste amănunte incendiare pe parcurs ce vor avansa audierile de la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în chiar zilele următoare. Până atunci însă, colonelul Enescu pare a le râde tuturor în nas, astfel că după demersul de a angaja 1.000 de oameni din sursă externă, fără concurs, în structurile Jandarmeriei Române, acesta ”lovește” din nou. Astfel că în timp ce restul inspectorilor generali sau alți șefi de structuri sunt prinși până peste cap cu gestionarea alegerilor locale sau a pandemiei de coronavirus, colonelul Bogdan Enescu ”a furat startul” și a definitivat deja lista propunerilor pentru avansarea la gradul de general, cu ocazia Zilei Naționale de pe 1 Decembrie. Listă pe care se regăsesc zece nume, dintre care opt sunt foști colegi ai săi de generație și oameni apropiați, doar două nume părând a fi puse ”la oha”, parcă pentru doar pentru a avea ce tăia apoi de pe listă. Asta, bineînțeles, dacă ”Mâțu” va mai fi pe funcție până atunci, pentru a își putea duce această ultimă misiune pe persoană fizică la bun sfârșit…

Slev, Tulică, Coman,Maxim, Palistan

Acestea sunt cele cinci nume care deschid ”lista lui Enescu” pentru avansarea la gradul de general. Cu toții oameni ai săi de încredere, pe care ”Mâțu” încearcă să îi țină aproape prin aceste nominalzări. Cel mai mult zbătându-se pentru Nicolae Slev de la Timișoara, binecunoscut în sistem pentru patrulele mixte pe care le făcea cu polițiștii locali ai primarului Nicolae Robu. Ca și Mircea Tulică de la Iași, propus probabil general pentru ”tunurile” cu terenuri date din ”umbra” primarului Mihai Chirică.

În timp ce ”bătrânul” Liviu Coman de la Prahova, în ciuda dosarelor care îi atârnă de CV-ul profesional peste tot unde a fost a ajuns în ”Top 5” strict pentru că a acceptat să colaboreze la execuția sumară a  colonelului Laurențiu Cazan, trimis în exil tocmai la… IJJ Prahova. Iar dacă și Cristian Palistan de la Brasov îi este bun prieten, suprinde trecerea pe listă, cel mai probabil la derută, a comandantului Ionel Postelnicu de la Școala de Subofițeri de la Fălticeni și a colonelului Ion Sandu de la ”gruparea” de la Bacău. Rămâne însă de văzut doar cine de la vârful MAI va mai risca acum ”să pună botul” la ”lista lui Enescu”…

author avatar
Catalin Tache
6.473 afisari

5 COMENTARII

  1. Cum domnilor acest suspect mai este șeful jandarmeriei ?. Vai doamne în ce țară trăim. Rușine Ministerului de Interne, cu ministru lui de paie Marcel Vela. Mie scărbă.

  2. Il propune pe Tulica de la Iasi caci au aceleasi metehne. La fel de multe ore suplimentare platite, ca si in cazul lui Mâțu. Apoi primarul de la Iasi, Chirica e cumatrul lui Tulica, iar sotia lui e ruda cu primarul si a fost sefa la Serviciul Urbanism din primaria Iasi.
    Sunt multe marsavii si datorii … spete de cazuri penale.

  3. E o chestiune de ore până Enescu va pleca de tot cu tot cu lista lui. Dar e buna lista, mai trebuie adăugați câțiva comandanți securiști și trimisă la DNA. Sa-i verifice la ore suplimentare, deconturi fictive, bani sau produse luate de la subordonați pt funcții sau avantaje, e.t.c. Sunt curios ce va găsi controlul de la MAI care se va deplasa în fiecare unitate pt verificarea orelor suplimentare.

  4. Tot analfabet și ilogic ai rămas, bre, tache! “enescu își face 10 generali..”, care sunt 5! Sau pe ceilalți 5 ii ti la secret!? Generalii ii face președintele, măi cap de tabla! Răspuns corect: enescu face zero generali! 10…5…0 – e in logica articolului tău! Ești bun!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger