AcasăDezvaluiriAncheteAvem Dosarul SIE: ”GUL”, numele de Centrală al lui Aurescu!

Avem Dosarul SIE: ”GUL”, numele de Centrală al lui Aurescu!

Aurescu o ști cine este ”GUL”?

După cum avertizam în urmă cu doar câteva zile, ”Serviciile au pus preț pe capul spionului ARABELA”. Iminenta audiere a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe și fost ambasador în Cehia, Daniela Gitman producându-i deja frisoane lui Bogdan Aurescu.

Oare de ce l o fi asumat Iohannis pe omul lui Năstase

Dar nu neapărat pentru ceea ce ar putea declara Daniela Gitman în dosarul 8364/P/2021… Cel în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat și primit deja de la directorul general al RoAid, Cătălin Constantin Harnagea, mai multe înscrisuri. Printre care, după cum scrie negru pe alb în Ordonanța din 16.07.2021, și ”ordinele ministrului de Externe în baza cărora au fost transferate fonduri către beneficiarii menționați mai jos”.

Cu toate că, ghinion, și ”lațul” anchetelor penale se strânge tot mai tare. Numai că, așa după cum la acest nivel de intelligence, chiar că nimic nu este întâmplător, Bogdan Aurescu nu avea cum să nu conștientizeze că astfel a primit inclusiv semnalul că ”Dosarul ARABELA” nu a fost secretizat chiar cu totul! Așa cum li se promisese unor înalți demnitari ai statului român și funcționari ai Ministerului Afacerilor Externe, la momentul racolării lor. Și că astfel se poate ajunge oricând și la ”next level”. Cel al vârfului ”valului” de racolări efectuate de Serviciul de Informații Externe imediat după instalarea în fruntea sa a lui Cătălin Constantin Harnagea. Și dintre care nu toate par să fi fost efectuate întocmai ”literei și spiritului legii” funcționării serviciilor secrete românești…

După Daniela Gitman se trece la next level

Astfel că statul român ar putea fi confruntat cu un imens scandal internațional, mai ales dacă partenerii ar avea și dovada că, deși toată ”lumea bună” a spionajului folosește astfel de stratageme de acoperire diplomatică, fostul SIE a făcut-o parcă ”prea ca la țară”… Aplicând mai mult modelul rusesc, decât pe cel occidental.

Miracolul de la Tratate

Și iată că, la doar câteva zile de la acest avertisment, cel mai negru coșmar al lui Bogdan Aurescu devine realitate. Din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reieșind că, totuși, Dosarul ”GUL” nu a fost ”tocat” cu totul. Astfel că ar exista încă documente care ar identifica o nouă operațiune reușită de ”plantare” a SIE, la chiar vârful Ministerului Afacerilor Externe, imediat după venirea lui Cătălin Constantin Harnagea în fruntea serviciului, pe 30 iulie 1997. Atunci când deloc naivul fost președinte Emil Constantinescu i-ar fi dat acestuia ”mână liberă” pentru ”reorganizarea” Serviciului de Informații Externe, în schimbul protecției informative oferite fiului său, Dragoș. Dar, ce este drept, și la presiunile tot mai crescânde ale Statelor Unite ale Americii.

Emil Constantinescu i a dat mână liberă lui Harnagea la SIE

Și când ceea ce mai rămăsese din SIE, după ”durerosul experiment Talpeș” a pierdut din nou un număr catastrofal de ofițeri acoperiți. Oricum, după cum susțin sursele noastre, la sfârșitul anului 1997, în sertarul biroului de protocol al șefului SIE de peste drum de Bordei era încuiat un nou dosar cu înscrisul ”Nume de Centrală : GUL”. Și, stranie coincidență, peste doar câteva săptămâni de la întocmirea acestui ”misterios” dosar de racolare operativă avea să explodeze pur și simplu miraculos cariera unui mărunt funcționăraș de la Ministerul Afacerilor Externe. La data instalării lui Cătălin Constantin Harnagea în fruntea Serviciului de Informații Externe, Bogdan Aurescu fiind un simplu ”referent/Relații/Tratate Ucraina/ Rusia”. După care, dintre sutele de referenți și alți funcționărași ai Ministerului Afacerilor Externe, tocmai Bogdan Aurescu a fost ”alesul” pentru a fi numit direct ”atașat la Direcția Tratate”!!!

”Plantat” la Cabinet!

Și acesta a fost doar începutul ! Pentru că, de atunci, pas cu pas, vorba actualului său confident de taină Klaus Iohannis, cariera diplomatică a omului care nu s-a dezis niciodată de ”liderul său spiritual” Adrian Năstase poate oricând face subiectul scenariului unui film de suspans. Mai ales că, în acest ritm, pașii lui Aurescu l-ar putea duce și de această dată pe ”Podul Spionilor”. Și să îl traverseze astfel în siguranță dincolo, peste Ocean. La New York, la sediul ONU, acolo de unde Aurescu își dorește atât de mult să beneficieze de o retragere onorabilă după îndelungata sa carieră. Cea care a început cu adevărat în 1998. Atunci când, după ”obscura” activitate din cadrul Direcției Juridice și Tratate a MAE, Aurescu și doar Aurescu a fost considerat singurul funcționar apt de a fi din nou avansat, direct consilier la Cabinetul ministrului de Externe. Devenind astfel ”bichonul” de pază al ministrului, nimeni neputând intra la acesta fără să îi expună consilierului Aurescu – șeful de cabinet de facto – motivele întrevederii, fie și în termeni largi…

Iar din acel moment și până în ziua de astăzi, Bogdan Aurescu s-a dovedit un adevărat ”Hopa Mitică” nu doar al diplomației românești, dar și al clasei politice. Ajungând chiar să fie suspectat de șefii operativi ai altor servicii secrete că l-ar ține ”captiv informativ” pe Klaus Iohannis, după ”intoxicarea” șefului statului cu ”vânzarea Ardealului”. Ceea ce nu face decât să adâncească și mai mult misterul de ce Klaus Iohannis l-a impus ministru de Externe în ”Guvernul meu” tocmai pe cel mai intim ucenic al lui Adrian Năstase. Și cel care, de-a lungul timpului a fost mai mereu cocoțat pe valul PSD-ist al promovărilor în funcții publice, ajungând chiar ministru de Externe în Guvernul Ponta. Cabinet din care a fost singurul membru recuperat uluitor de Administrația Prezidențială, devenind astfel consilierul lui Iohannis pe politică externă! Fără ca astfel să fie recompensat cumva pentru ”pledoaria” de la Haga, în procesul internațional al Insulei Șerpilor. Cea pe care, după cum bine o știu inițiații sistemului doar a fost citită de Aurescu, ea fiind întocmită de experții MAE. Dar nici vechii colaborări de altfel asumate cu Societatea Deschisă a miliardarului George Soros. Și nici măcar statutului de negociator șef al Acordului româno –american privind apărarea anti –rachetă, cel în contul căruia MApN a plătit deja câteva miliarde bune de dolari.

Azi ”GUL”! Mâine…

Acum, cu siguranță că structura contrainformativă deținătoare a ”Dosarului GUL” va acționa exclusiv în interesul statului român. Numai că, dacă identificarea personajului cu ”numele de Centrală GUL” se dovedește a fi unul vulnerabil pentru statul român, atunci chiar că există rsicul major ca astfel să fie puternic afectată credibilitatea întregii strategii de politică externă a României din ultimii ani. Cea girată de însuși Klaus Iohannis! Astfel că poate ar fi mai mult decât eficient ca și alte structuri să dea câte o ”perie” contrainformativă pentru ca la nivelul Ministerului Afacerilor Externe cel puțin să nu mai existe riscul unor astfel de vulnerabilități majore. Ca să nu mai vorbim și de ceea ce se întâmplă la Ministerul Apărării Naționale, în ”catacombele” Direcției Generale de Informații a Armatei. Nu de alta, dar uite că azi s-a aflat de ”GUL”! Mâine, cine mai știe ce… Și dacă ”numele de Centrală” sunt corect identificate nu doar de structurile contrainformative românești, dar și de Informațiile Militare rusești GRU, ca să dăm doar un singur exemplu, atunci chiar că mai avea dreptate și CIA când tocmai ce s-a lepădat de noi…

author avatar
Catalin Tache
7.039 afisari

62 COMENTARII

    • Tu esti idiot, e tot SIE!!!atat ca se schimba liniile acolo,noua garda scapa de cei vechi…iar Aurescu probabil nu a raspuns la noua ordine si de aia-i fac vant…totul e o operatiune interna SIE!

  1. fleacuri ,de 30 de ani se strag laturi si nimeni nu pateste nimic , toti sint imbarligati intre ei .

      • NU SUNT ROMAN , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA AMORE SUGIUK , fundul meu este permanent intr-un lac de diaree . De la stevie !

  2. INCREDIBIL!!!!GRU AMENINTA PE FATA MINISTRUL ROMAN DE EXTERNE CA ARE DOSARUL LUI!!!IN CE TARA TRAIM?DE CE NU INTERVIN SUA???

  3. M-am prins , e vorba de Fethullah GULen , in 1999 s-a mutat in SUA . Iesti ca sunt pirspicaci ?

  4. Hmmm! E groasă rău. Un Goldberg să devină indezirabil, pare o ofensă. Parcă tocmai ce-am aflat că Mossad-ul nu uită și nu iartă. Cineva a încurcat dosarele. Al dracului treabă, tocmai acum când AUR-ul este în creștere, unui AURescu să i se dea arama pe față.

  5. Ca sa vedeti ce-mi bese mintea : La 19:56 postez cu pseudonimul ” dracu gol ” , la 20:10 imi laud comentariul de la 19:56 folosind pseudonimul ” Dac ” si la 20:15 am primit rasplata de la ” Camarad ” : O zburlita artagoasa care mi-a provocat o fractura de mandibula …….hihihihihihihi……bravo Coane , mi-ai umflat falcile ……

  6. Pur si simplu noul SIE isi vede nestingherit de planul de izolare a presefintelui. Iar dupa impunerea guvernului agreat cu cealalta Padure, urmeaza dezavuarea publica a ultimilor oameni ai presedintelui din sistem…

  7. Pai si eu ce tot ziceam…?la Tache totul se citeste de acum in cheia SRI+SIE=LOVE!!!DE aia i se si permite acestuia, desi documentat de SPP si DGIA ca omull de baza al Rezidentei GRU in Romania sa destructureze structurile generalilor Pahontu si Hapau, ultimele care au ramas loiale SUA !

    • Interesant scenariu…dar daca Tache chiar este ofiter GRU, atunci cum de va permite sa il demascati tocmai aici,cand i-ar fi atat de simplu sa blocheze aceste commenturi???ca dsca e ditamai ofiterul GRU, atunci nu poate fi chiar atat de prost sa nu isi dea seama sau sa nu -i pese.Deci…?

      • Se vede ca habar nu ai cine sunt descreieratii de la GRU!asa fac peste tot in lume, timoreaza si intimideaza serviciile occidentale care trebuie sa actioneze legal, in timp ce agentii GRU sunt acoperiti de Putin, orice ar face in statele NATO! Deci ce zici daca o face pur si simplu intentionat,tocmai ca sa umileasca si mai mult generali loiali ca sefii SPP si DGIA, mai ales ca acestia nu pot interveni…?!

        • Curiosule de la 21.06 Cum poți invoca legalitatea acțiunilor bieților spioni ocidentali versus ilegalitatea altora. Rațiunea existenței unui spion este tocmai ilegalitatea acțiunilor lui. De aia este agent secret.

  8. Adica am dreptate cu ce am postat la 19:44 , asa ma duce pe mine bibilica , fiecare crede ce vrea …

    • Asta ai inteles tu ? Sa va spun cum a fost atunci : Rumburak a confundat-o pe Arabela cu Daniela , si-a cerut scuze si i-a dat o inghetata ca afara era canicula . Arabela i-a surprins si a devenit geloasa , pana sa-i explice Rumburak cum stau lucrurile s-a ales cu capul spart si zgarieturi pe fata , am intervenit si m-a luat doar pe mine la meletie sa dau declaratii , mi-au altoit si niste bastoane la torpedou ca ma amestec unde nu-mi fierbe oala . Rumburak si fetele aveau pasapoarte diplomatice si meletia si-a cerut scuze , io am ramas de fraier …

  9. Chiar un marunt functionaras, acest Bogdanel AURESCU, o javra perfida la fel ca si Luminita Odobescu, alta javra odioasa si marunta catarata pe functii

    • Acest Bogdanel mi-a devenit antipatic de cand m-a refuzat politicos sa-i morfolesc trabucul comanda XXL ….

  10. Ba , le-ati facut varza , nu mai inteleg nimic , casc gura ca prostu p-aci de pomana cand ma asteapta navetistii statuti sa o deschd cu folos . Bleahhh….!

    • Kostyusku , pierzi crema la schimbul 2 , au inceput sa iasa si vin spre peron , nu-i rata ca nu te mai las sa-mi pupi manzu naravas .

  11. Sugiukaaa, nebunatikooo ce ti mai dai cu parerea fa nebuno p acilisa, esti data dracu panarama mancurtă care te dai din spatele garii Tiraspol.

  12. Lucrurile astea grave mi le spun in oglinda , am lungi conversatii cu mine , sunt o panarama mancurta data dracu , adun toti ciulinii din tufisurile de sub pasarela garii Tiraspol . La 7 :30 incep sa ma indop cu polonice cu k.kat p acilisa , galetile mi le livreaza Raionu …..mmmmmmmm……..papa-bun ………mmmmmmm….ce savoare …….!

  13. Esti prezent non stop pe aici sugiuka,e bine ca l urmaresti pe autorul articolului, faci rating sugatoareo, e bine.
    Stf.

    • Sunt sugiuka sugatoare CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA AMORE SUGIUK , imi fac publicitate si rating in National , atrag musterii in paradisul boschetilor din spatele garii Tiraspol , mi-am cumparat peruca noua si mi-am pus un belciug in nas . Sunt fierbinte , prestez si pe caiet , cand aveti drum la Tiraspol intrebati de zburdalnica Kostyusa , clientul nostru , stapanul nostru , behai in pozitia capra si pe duplex , ador sa smotruiesc flaute zburlite cu gusa simultan cu prelucrari prin aschiere la rozeta invadata de hemoroizi . Pupici !

  14. Ma gasiti si pe facebook si youtube : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , putem avea conversatii interesante care se vor solda , garantat , cu internarea voastra la ospiciu !

    • Propaganda ca propaganda , io tot n-am inteles nimic ! Cu ce se ocupa GUL , e vreun schelet de-al lui Talpes din 97 ? Si-atunci , ce traba are Aurescu ?

  15. Jalnica operatiune a propagandei GRU de a il prezenta pe Tache tradatorul drept ofiter patriot cu 2 vile nou noute la Corbeanca

  16. Jalnica operatiune a propagandei staliniste de pe malul stang al Nistrului de a se amesteca in ciorba romanilor .

  17. rugaminte catre adm site : de apreciat lipsa cenzurii , dar poate puteti face ceva sa opriti mizeriile porculu igaozar care impanzeste cu dejectiile lui acest spatiu , cred ca saboteaza munca voastra . incercati !

    • Asa este , gaozarul Constantin Moldovean Tiraspol zis Kostea Amore Sugiuk , ne-a imputit cu dejectiile lui , face de ras propaganda stalinista . Taiati-i macaroana , sa haleasca c.cat la el in zoopark , nu in publicatiile romanesti !. Incercati !

    • Vedeti cum ma injur si ma trimit in pipeta cu care urinez ? Amestec si Raionul in tarasenia asta , e limpede ca n-am toate tiglele la mansarda . Durerea mea este ca m-am facut de ras si s-au prins cititorii ca sunt un mancurt futevant platit in copeici sa haleaska k.kat in National si ca nu sunt ROMAN ! NUMELE MEU = CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , vuvuzeaua de duzina a propagandei staliniste in National , Cotidianul si alte publicatii romanesti in care imi bag botu . E firesc ca romanii sa-mi umfle falcile si sa-mi sparga rozeta , sa ma invete minte sa mai ma amestec in problemele interne ale acestora ca un agent provocator si agitator ordinar pentru argintii lui Iuda !

    • Tzanca Taifun Până aici. Îți interzic să te iei de aleșii Mei. Dacă iudeii (juden, jewish) vor să spună că România este țara lor, românii nu se pot opune. Eu, Dumnezeu le iau țara și le-o dau lui Goldberg și Gitman. Am zis, așa rămână că eu sunt un dumnezeu gelos și răzbunător până la al șaptelea neam.

  18. Astfel că statul român ar putea fi confruntat cu un imens scandal internațional, mai ales dacă partenerii ar avea și dovada că, deși toată ”lumea bună” a spionajului folosește astfel de stratageme de acoperire diplomatică, fostul SIE a făcut-o parcă ”prea ca la țară”… Aplicând mai mult modelul rusesc, decât pe cel occidental.
    ,,dar și de Informațiile Militare rusești GRU, ca să dăm doar un singur exemplu,’
    LAMURITI_VA ,SANT RUSII PROSTII,IAR NOI DOBITOCII?

    • sluga Domnului iudeilor Totdeauna când intervin aleșii iudei pornește un scandal internațional. Aleasa Morgenstern se dădea cu capul de sticla tv-ului să spună că este româncă, după ce a stârnit un scandal internațional că este evreică lovită în amorul propriu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger