AcasăDezvaluiriAncheteAvem dosarul DNA: ”Frăția Asigurărilor”, 8 milioane de victime!

Avem dosarul DNA: ”Frăția Asigurărilor”, 8 milioane de victime!

Cristian Roșu, responsabil de piața asigurărilor

La sfârșitul lui septembrie 2020, adică exact în urmă cu un an, procurorii din cadrul Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție intrau în posesia unui incendiar raport intern al chiar Autorității de Supraveghere Financiară. Și care arăta situația financiară mai mult decât precară de la principalii doi jucători de pe piața internă a asigurărilor auto obligatorii, City Insurance și EUROINS.

Va fi din nou coadă la DNA

Deci chiar zielele acestea s-a făcut anul de când nu doar pe mesele procurorilor DNA, dar și pe ale celorlalți beneficiari legali ai statului român poposea ”plicul galben” cu informarea privind ”iminentul” faliment de la City Insurance… Cel pe care, inclusiv mulți dintre demnitarii care se miră astăzi de când or fi probleme pe segmentul asigurărilor auto RCA îl au încă și acum aruncat prin sertarele birourilor ministeriale sau de la ASF. Astfel că, pentru a nu se mai obosi să șteargă praful de pe el, că la salariile de mii de euro doar nu s-or mai ”mânji” și astfel, reluăm ”lovitura” din 11 octombrie 2020!

90% din petiții, la City și Euroins!

” Se uită că polița RCA are scopul de a ne proteja în cazul în care suntem implicați într-un accident auto cu un autovehicul asigurat RCA. Și tocmai pentru ca asiguratorii să își îndeplinească obligațiile care le revin a fost înființată Autoritatea de Supraveghere Financiară. Instituție direct responsabilă de funcționarea pieței de asigurări și care ar trebui să ne protejeze atunci când există semnale de disfuncționalități ale operatorilor supravegheați. Numai că, din cauza salariilor uriașe de la ASF, instituția a fost infectată cu oameni slab pregătiți, numiți politic și care își urmăresc strict interesul personal : banii! Foarte mulți bani! Și asta în ciuda faptului că piața de asigurări din România este cea mai reclamată piață de asigurări din întreaga Uniune Europeană!

Opt milioane de proști plătitori de RCA

Doar în primele luni ale acestui an fiind înregistrate 21.244 de reclamații la adresa pieței de asigurări din România, fiind în creștere cu 125,14% față de aceeași perioadă a anului trecut! Astfel, dacă în semestrul I al anului 2018 existau 5.496 de reclamații, de la numirea noului Consiliu al ASF, în noiembrie 2018, numărul de reclamații a explodat după cum urmează:

Semestrul II din 2018 – 6.492 reclamații

Semestrul I din 2019 – 10.175 reclamații

Semestrul II din 2019 – 16.947 reclamații

Semestrul I din 2020 – 21. 861 reclamații

Iar din cele 21.861 reclamații înregistrate la ASF, 21.244 au vizat aspecte care țin strict de piața de asigurări, cea de care este strict responsabil protejatul lui Liviu Dragnea, Cristian Roșu. Însă și mai grav este că 90% dintre petițiile pentru produsul RCA la adresa pieței de asigurări sunt deținute de către doar două societăți de asigurări cu probleme deja consacrate : Euroins și City Insurance! Ambele societăți înregistrând creșteri spectaculoase ale reclamațiilor în semestrul I, în timp ce vicepreședintele sectorului de asigurări respectă Omerta impusă! Astfel, Euroins a înregistrat o creștere de 199,57% a reclamațiilor față de semestrul I al anului 2019, în timp ce City Insurance a bifat o creștere de 139% față de perioada similară a anului trecut”!

DosarulB/9900/2020

Un exemplu extrem de relevant al modului în care 7,87 de milioane de români sunt ținuți ”victime” ale ”Frăției Asigurărilor” fiind și cel al unui ditamai primarul de Municipiu reședință de județ! Și care a avut ghinionul să îi fie lovită mașina de un asigurat RCA la City Insurance. Persoană de bună credință, șoferul de camion și-a asumat vina, recunoscând că nu s –a asigurat când a efectuat manevra de mers cu spatele și a lovit autovehiculul primarului. Cei doi au mers la firma de reclamații pentru a da declarații, explicând modul în care a avut loc accidentul, primul șofer recunoscându-și vina inclusiv în scris. Dar ce face însă City Insurance?

Fraude din burtă la City Insurance

Prima dată îl anunță pe primar că îi introduce dosarul de daună în cercetări, acest accident fiind în opinia firmei de asigurări un posibil caz de fraudă! Însă în ciuda faptului că firmele de asigurări sunt obligate să notifice păgubitul RCA în maxim 5 zile lucrătoare de la constatarea daunei cu privire la intenția de a desfășura investigații sub suspiciunea de fraudă, City Insurance nu a respectat acest termen legal, transmițând adresa către primarul păgubit după mai mult de 10 zile! Aceasta fiind prima mare greșeală a firmei City Insurance, cea care nu mai putea desfășura investigații fiind decăzută din drepturi pentru nerespectarea termenului legal de 5 zile lucrătoare, conform Legii RCA.

Astfel că firma era obligată la plata despăgubirii. Numai că, după ce primarul a primit această primă adresă au mai trecut alte 10 zile și s-a trezit cu o informare din partea City Insurance, prin care i se aducea la cunoștință că accidentul în care a fost implicat este o fraudă! Și că nu îi va plăti niciun leu despăgubire! Însă, atunci când există indicii rezonabile de fraudă, asiguratorul are obligația legală de a sesiza Parchetul! Dar City Insurance nu o face, probabil știind foarte bine că nu este nicio fraudă, ci doar un tertip folosit pentru a nu plăti daune!”

În concluziile raportului de expertiză, întocmit de către expertul tehnic, se precizează că evenimentul nu s-a produs așa cum a fost declarat de către cei doi conducători auto. Având în vedere cele prezentate, vă comunicăm faptul că City Insurance nu va acorda despăgubiri pe cale amiabilă, pentru dosarul de daună RCA/B/9900/2020”. Fără a prezenta însă și raportul de expertiză – dacă acesta chiar o fi existat!- așa cum prevede expres legea. La ASF și diverse structuri de Parchet fiind nenumărate plângeri cu privire la acest procedeu al declarării de ”fraude din burtă” – de fapt din birourile unor experți plătiți de companiile de asigurări – pentru a nu se achita dauna contractuală!

author avatar
Catalin Tache
2.838 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger