AcasăDezvaluiriAncheteAu intrat în țară! GRU își spală banii falși la Galați!

Au intrat în țară! GRU își spală banii falși la Galați!

GRU are ”spălătorie” de bani la Galați

După cum dezvăluiam cu doar câteva zile în urmă, structurile contrainformative românești sunt în stare de alertă maximă, așa cum nu au mai fost de mult. Iar misiunea acestora este îngreunată de faptul că tupeul tot mai obraznic al SZRU – Serviciul de Informații Externe al Ucrainei- în ceea ce privește raportarea față de structurile omoloage din România este deja ”altoit” pe o mai veche operațiune a GRU, temutele informații militare rusești. Este vorba despre un ”proiect de suflet” al Moscovei derulat de ani buni de zile și care, deși unul extrem de costisitor și-a atins totuși scopul propus. Și anume divizarea mișcării unioniste de pe ambele tabere ale Prutului.

Mișcarea unionistă controlată de la Odesa

Supraveghetorii ruși reușind să penetreze atât clasa politică românească la chiar vârful comisiilor parlamentare de specialitate, cât mai ales ”elita” socio-politică din Republica Moldova. Pentru că, dacă în România principala țintă a operațiunilor hibride desfășurate chipurile de FSB sau SVR, dar având de fapt în spate serviciul de spionaj militar GRU a fost Partidul Mișcarea Populară, în Republica Moldova există informații de ultimă oră care arată un ”blat secret anti – unionist” între principalii lideri care susțin interesele Partidului Social Democrat și cele ale Partidului Național Liberal în Basarabia.

Iar după cum reiese dintr-un raport contrainformativ incendiar intrat în posesia noastră, situația este și mai șubredă în Ucraina. Acolo unde în timp ce zeci de mii de români din regiunea Cernăuți au fost pur și simplu abandonați în fața iredentismului naționalist ucrainean, tot ”centrul de greutate” al mișcării a fost mutat în Odesa. Numai că ”societatea civilă românească” de aici a fost identificată ca practicând cel puțin un joc dublu, ca să nu spunem direct că există indicii temeinice că se află de multă vreme în slujba  Moscovei! Desigur, o asemenea operațiune transfrontalieră costă al naibi de mult. Numai că ”vânătorii de spioni” ai statului român- atât câți au mai rămas din ei – au reușit să identifice și sursa finanțării!

SVR și GRU au oameni în Parlamentul României

Existând suspiciuni rezonabile că la mijloc ar fi vorba de o rețea specializată în spălarea de ”bani falși” ! Iar circuitul ”banilor rusești” destinați destabilizării relațiilor româno-moldovene are drept destinație finală o anume bancă elvețiană din Geneva, una extrem de permisivă cu conturile oligarhilor ruși agreați de Regimul Putin! Însă cu o ”extensie” în România, la Galați! Acolo de unde ”unioniștii” racolați de SVR, GRU sau SZRU s-ar înțepa direct la această ”conductă cu bani”, fie ei și falși. Dar în care Moscova pompează sume considerabile.

Preluați de servicii acum 10 ani!

În urmă cu un deceniu, la nivelul servicilor de informații se constituia o echipă operativă mixtă, însărcinată cu monitorizarea cu maximă discreție a ”plantării” pe teritoriul românesc a unei grupări coordonate din umbră de la Moscova. Și chiar dacă GRU lăsase drept ”momeală” la vedere pentru structurile contrainformative românești o grupare infracțională din Ucraina și care era filată atât pentru plasarea de monedă falsă, cât mai ales pentru contrabanda cu țigări, ”beneficiarul final” a fost în cele din urmă identificat.

Ludovic Orban a autorizat operațiunea contrainformativă

Iar informațiile inițiale privind încercarea de racolare a unor tineri politicieni români, în special basarabeni de origine sau cunoscuți ca având legături extrem de strânse în Republica Moldova par să se fi confirmat cu totul. Ceea ce și explică de ce, fapt fără precedent în istoria postdecembristă a constraspionajului românesc, respectivii membri ai ”proiectului ”rusesc cu privire la deturnarea mișcării unioniste sunt minuțios documentați de aproape zece ani! Și filați până în pânzele albe, inclusiv pe teritoriul altor state, gruparea fiind considerată un pericol mai mult decât apreciabil la adresa securității naționale. Mai ales că, între timp, unii dintre novicii de acum zece ani au ajuns să ocupe locuri halucinant de influente la chiar vârful clasei politice românești, gruparea putându-se lăuda inclusiv cu performanța de -și planta câțiva oameni în chiar Parlamentul României!

Și la conducerea altor instituții ale statului român care lucrează direct cu cetățenii Republicii Moldova sau ai Ucrainei. Culmea coincidenței, parlamentarii suspectați a face parte din ”proiectul GRU” activând exact în cadrul comisiilor parlamentare care îi interesează cel mai mult pe coordonatorii lor. Inclusiv prin prisma ținerii sub control a mișcării unioniste din Republica Moldova!

”Mascații” Poliției, spionați!

Ce-i drept, situația a riscat să ia o întorsătură cu totul nebună în urmă cu câțiva ani, atunci când structura contrainformativă a Ministerului Afacerilor Interne a identificat mai mulți ofițeri moldoveni aflați la specializare în România și care îi spionau pe colegii lor de la actualul serviciu SIAS, trupele de intervenție ale Poliției Române. Singura grijă a ofițerilor trimiși de la Chișinău să se antreneze cu instructorii SIAS – pe banii statului român, bineînțeles!- fiind ”decodificarea” mijloacelor de comunicații interinstituționale între structurile de forță din sistemul nostru. Astfel că a fost nevoie de multă prudență și abilitate diplomatică pentru a nu ieși un scandal monstru, care ar fi anulat operațiunea de monitorizare a celor implicați. Ce-i drept, respectivii ofițeri moldoveni au fost retrași de urgență și de atunci nici că s-a mai recurs la astfel de stagii comune de antrenament.

 Cahul, 27 iulie…

În urmă cu câteva săptămâni, ”Național” declanșa o amplă operațiune contrainformativă, prin dezvăluirea privind ”mâna cea lungă” a Moscovei care ”înșfăcase” una dintre principalele instituții ale statului român în legătura cu cetățenii din Republica Moldova și Ucraina. A urmat imediat începerea unei ”curățenii” de urgență în sistem, inclusiv premierul Ludovic Orban punându-și semnătura pe documente oficiale vitale în încercarea de a ține în frâu tentativa Moscovei de a își șterge toate urmele. Mai ales după ce agențiile informative partenere de peste Ocean nu doar că au alertat autoritățile de la București, dar au și asigurat sprijinul loogistic pentru identificarea tuturor palierelor din politica românească penetrate prin ”proiectul GRU”.

Proiectul GRU finanțat din contrabanda cu țigări

Astfel că, pentru prima oară în ultimii ani, ”minunea” nu doar că nu a durat trei zile, dar structurile contrainformative românești au trecut la contraatac. Un succes remarcabil fiind reprezentat de documentarea întâlnirii care a a avut loc în data de 27 iulie, în Raionul Cahul. Ca și a discuțiilor private avute în mai multe comune din raion, printre care Alexandru Ioan Cuza, Andrusul de Jos sau Slobozia Mare. Informațiile astfel obținute nefăcând decât să alerteze și mai mult serviciile. Dar mai ales ”celula de criză” care oricum era convinsă că urmează ce este mai rău pentru România.

SVR și GRU au fiecare omul lor în Parlament

Și anume încercarea de contopire a două proiecte distincte până acum a serviciilor secrete rusești. Fiecare având în frunte ”plantat” câte un parlamentar român! Primul fiind dezvoltat de SVR în Nordul Republicii Moldova, în propria sa sferă de influență din jurul centrului studențesc de la Bălți. Acolo de unde sunt racolați încă de fragezi tineri studenți cu vederi unioniste, dar care sunt deturnați apoi, prin mijloacele specifice ”feminie” încă des uzitate de serviciile rusești. Celălalt fiind afiliat proiectelor GRU derulate prin intermediul altui parlamentar român, ”dar având la Odesa incidența operativă de control a întregului Sud al Republicii Moldova”. De altfel, Odesa fiind considerat în prezent ”lancea” serviciilor secrete rusești și ucrainene împotriva intereselor statului român în Republica Moldova și unde gradul de penetrare al ”proiectelor pro-românești” este deja de sută la sută!

Coordonați de un procuror anticorupție!

Iar cea mai bună dovadă că atunci când sunt lăsate, structurile contrainformative știu să își facă foarte bine treaba este raportul prin care sunt identificați nu doar parlamentarii români, moldoveni și asociațiile civice din România, Republica Moldova și Ucraina aservite ”proiectului GRU” derulat de la Odesa, dar și componența grupării de crimă organizată specializată în contrabandă cu țigări.

Și care asigură astfel finanțarea întregii operațiuni. Aceasta fiind condusă de un fost procuror anticorupție deja cercetat în mai multe dosare de corupție și contrabandă. Dar și de un primar, un polițist de frontieră, coordonator al unor grupuri infracționale de contrabandiști, plus emisarul care aduce din România în Republica Moldova banii rezultați din contrabandă. Iar dacă nu dezvăluim cu nume și prenume identitatea acestora nu este pentru că GRU rămâne cel mai temut și ”neortodox” serviciu secret, ci doar pentru a respecta cutuma oferirii șansei unor ”retrageri de onoare”. În principal pentru cei care au și cetățenie română. Mai ales că acum ”se știe că se știe…”. La fel după cum se știe și că bună parte din banii derulați prin ”proiectul GRU” rămâne la Galați, înainte de a ajunge în băncile elvețiene…

author avatar
Catalin Tache
4.496 afisari

31 COMENTARII

  1. Tache respect maxim.si succes.nu i ușor cu rușii.sper sa nu va lase americanii singuri iarăși

    • Tache, bravo, le ai stricat combinațiilili.Usor usor vor fi identificati „patriotii di pesti Prut” veniti la noi aici.

  2. Sunt copiii mei .chiar credeați ca ma lăsau rușii sa tip așa la ei dacă nu eram omul lor?

    • Nehuyovo! Fiecare cum poate, unii numara dolari in timp ce altii, asa ca mine, numara forinti, in timp ce aia ca matale, numara ruble.

  3. Felicitari pt obiectivitate și ca ați punctat ca premierul Orban nu a acoperit pe nimeni chiar dacă erau din partidul sa.

    • Multi medici au avut virusul ciumei rosii , folosesc costum de protectie si scurtez slujba !

      • Decat HOLERA GALBENA sau CANCERUL PORTOCALIU, mai bine ciuma rosie.Boss vezi ca din ciuma rosie cum zici tu, cineva e nr 2 in NATO!

        • Kosteo , ciumatule rosu , poti sa explici si de ce e mai bine ? Geoana si Cristian Diaconescu au trecut prin PSD acceleratul prin halta , s-au decontaminat rapid , si-acum scuipa in san cand vad rosu la semafor .

  4. E de inteles, dar cumva e regretabila chestiunea cu „retragerea de onoare”. A curs prea mult sange romanesc si muskalul in istoarica-i nesimtire sfideaza in continuare.
    Ticalosi muskalizati de genul lui Iurie Rosca, Nicolae Pascaru sau Viorel Furtuna cand vor incasa palme peste ceafa?

  5. Kostea Anonimul, esti un fin cunoscator al realitatilor moskovit-tiraspoleze. Cum crezi ca ar reactiona Manoilov 42 daca la cladirea lui tov Kuzmin ar veni cativa valahi cu minim 7 ceasuri pe fiecare mana si un desteptator legat de gat si ar striga ca-s gata sa predea paltoanele si ceasurile daca mamuska Rassia isi retrage puradeii din teritoriile valahe?

    • M-ai incuiat , stai sa-ntreb Raionul , asta e treaba serioasa si nu vreau sa-ncurc borcanele !

  6. Csokolom dom’ Tache, vaz ca a inceput scandal cu muskalii, asta inseamna ca urmam noi boanghinele?

  7. Sunteți idioți cu toții v ați dus pe fenta lui Tache.hAbar nu aveti de ce l a dat Basescu afara de la Cotroceni și de la DGIA

  8. Nu conteaza pe unde e si daca e pe undeva Tache, important e ca va da jos mastile la cei veniti chipurile ca patrioti unionisti de peste Nistru . Tache e un mare patriot!

  9. Locuri de munca urgent! Începeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 Euro lunar! Pentru a afla detalii,sunaţi vă rugăm frumos la numărul de telefon: 0743457028

  10. Domnule Tache… incet, incet te apropii. Odessa e un punct nevralgic. Parca avem si un consulat romanesc pe acolo. Diplomatii nostri oare ce fac pe acolo?

  11. O da și el cu manta…dar a priceput oricum cine trebuia…de,la acest nivel trebuie respectate regulile jocului diplomatic

    • Draga cunoscatorule, poate cunosti sau recunosti si genul acesta de …intamplari:

      „Maria Isaicul, învăţătoare (profesoară de istorie) din satul transnistrean Cocieri din R.Moldova a fost omorâtă în 19 decembrie 1991 şi aruncată într-o fântână pentru faptul că purta tricolorul românesc pe drumul spre şcoală.”
      timpul.md/articol/eroismul-romanilor-transnistreni–maria-isaicu-omorata-i-aruncata-in-fantana-pentru-ca-purta-tricolorul-romanesc-152794.html

  12. Ba neispravitilor, au plecat ei – GRU – vreodata din Romania ? Ca puisorii cum ar fi Petrov trebuiesc protejati da Americani

  13. Felicitari serviciilor noastre si succes in continuare.
    Daca Tache a fost dat afara de individul basescu ,cred
    ca asta s-a intamplat pt.ca nu erau compatibili ,ca sa
    ne amintim de incercarea lui basescu ,udrea ,stolojan etc.
    de a sprijini ALRO Slatina ,producator de aluminiu si aflat
    in proprietatea rusilor,ca sa amintim doar una.
    Eu cred ca serviciile foste sovietice si rusesti nu au plecat,
    ba cred ca s-au inmultit si au profitat ,ca si alte servicii,
    de granitele deschise fara control ale RO tot anul 1990 ,din
    ordinul primului ministru din acea vreme ,,celebrul” petre
    roman. Dupa ce s-a spart URSS ,a aparut Rusia, republici ,
    si ucraina ,care a beneficiat de serviciile unor fosti agenti
    sovietici de nationalitate ucraineana si care au servit ucraina,
    care aveau racolati diversi romani inainte de 1990 si de care
    s-au folosit si dupa 1990 ,adaugand la acestia si alti pui.
    Tot asa au facut si rusii si daca ni se par periculosi rusii ,
    cred ca ucrainenii sunt la fel de periculosi ,poate chiar mai
    periculosi ,avand in vedere actiunile lor indrepate impotriva
    RO si Basarabiei ,mizand pe suport american ,mai ales al
    celor din partidul democrat ,dar si al germaniei,germanie
    care nu ne inghite de multa vreme si care de-a lungul timpului
    s-a purtat execrabil cu RO ,dar care dupa mine si astazi este
    dusmanoasa. Prin urmare ucrainenii se cred atotputernici cu
    sprijinul democrat american si german ,crezand ca daca au si
    o armata mai numeroasa ca a noastra ,pot sa ne trateze de sus,
    avand si granita cu noi.
    Sper sa nu gresesc in ceeace cred ,oricum trebuie sa fim foarte
    atenti ,asa ca serviciile noastre au si mai mult de lucru cu
    supravegherea celor care vin de la ei si obtin cetatenie romana.
    Ce naiba cauta toti ,din multe servicii ,ca sa nu mai vorbim de
    bnd-ul german ,in tara noastra calcandu-se pe degete.
    Vorba unui mare actor, Dorel Visan in film ,,fir-a-ti ai dracului
    cu melcii vostri”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger