AcasăDezvaluiriAncheteATENȚIE! DNA FURĂ DOSARELE DIICOT!

ATENȚIE! DNA FURĂ DOSARELE DIICOT!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN, INCULPAT DE DIICOT… G.S.C., SUSPECT DE DNA!

Patronii Morții: Ea a intrat prima în Azilul Groazei” titram ”lovitura” din 31 iulie. Atunci când afirmam că succesul destructurării rețelei torționarilor din azile, în ciuda spatelui politic și din sistem de care beneficiau aceștia este strict meritul procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată.Oamenii procurorului șef Alina Albu beneficiind de o colaborare interinstituțională din partea polițiștilor Direcției de Investigații Criminale, cum de mult nu a mai cunoscut sistemul…

Numai că ”brigada de amazoane” pe care bătaia de joc a traficanților de droguri de mare risc, Marius Indrieș  a adus-o după el la Direcția Națională Anticorupție ”a înghițit” cu greu această umilință fratricidă. Mai ales că, după ce a gafat ca ultimul începător dezvăluind identitatea omului de legătură al FBI-ului la București, procurorul șef Marius Voineag s-a bătut cu pumnii în piept că, în mandatul său, ”DNA și dă-i și luptă cu marea corupție”.

Structura lui Marius Voineag ”ciordește” dosarele celei conduse de Alina Albu!

Și uite cum, frustrarea dosarului finalizat cu succes, într-un timp record ținând cont de complexitatea multiplelor anchete conexe, de către procurorii DIICOT și polițiștii DIC a scos din minți DNA! Structură ”de elită” care pur și simplu s-a băgat singură în seamă, ”furând” la propriu unul dintre dosarele ”Azilelor Groazei”. Însă de o manieră ”prea ca la țară” pentru ca până și altădată obedienții judecători să nu le dea cu dosarul în cap!

Și-au flexat mușchii degeaba!

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr.772/VIII/3 din 13 iulie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2023, a inculpaților:

Năstase Andrei Cornel și Rontescu Florina, în calitate de inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile prevăzute de legislația primară, referitoare la realizarea vizitelor de evaluare în teren în ceea ce privește un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități situate pe raza județului Ilfov.

Concret, cei doi inculpați ar fi procedat la o evaluare formală, doar în baza documentelor, a îndeplinirii de către centrul respectiv a standardelor minime de calitate obligatorii, și ar fi omis să constate starea de degradare a mobilierului și a dotărilor din spațiul cu destinația de bucătărie, precum și problemele structurale de igienă pe care controalele inopinate ale celorlalte autorități publice sau private le-au constatat. De asemenea, deși ar fi constatat că centrul respectiv nu dispunea de resursa umană necesară prestării serviciilor sociale respective, inculpații ar fi dat instrucțiuni reprezentantului centrului cu privire la modul de modificare/completare a contractelor de prestări servicii medicale  astfel încât, în final, să se îndeplinească cerințele minime prevăzute de lege. Ulterior, înainte ca problemele constatate să fi fost remediate, cei doi ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități documentația necesară pentru obținerea licenței de funcționare a centrului respectiv.

Inculpaților Năstase Andrei Cornel și Rontescu Florentina li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 iulie 2023, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

Procurorii anticorupție și-au băgat și ei nasul aiurea în Dosarul ”Azilele Groazei”

Finul lui Pahonțu, se știe!

Astfel și-a flexat mușchii DNA, pe13 iulie. Iar a doua zi cei doi chiar au fost prezentați Tribunalului București, cu propunerea arestării lor preventive pe o perioadă de 30 de zile. Numai că, ghinion, judecătorul Mihnea Valentin Stoicescu a refuzat ferm solicitarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, impunând doar starea de arest la domiciliu.

De-abia după această rușinoasă înfrângere în instanță a unui dosar făcut pe repede înainte, doar pentru ca propaganda operativă să poată rostogoli informația falsă că DNA ar fi destructurat de fapt mafia azilelor, aflând și oamenii lui Voineag pe ce ”bec” călcaseră. Pe un fin de-al generalului Pahonțu…

Suspect… Atâta au putut!

Cum însă opinia publică de la noi continuă să fie conectată la tragedia victimelor din ”Azilele Groazei”, Direcția Națională Anticorupție suportă tot mai greu concurența DIICOT! Așa că, DNA a mai făcut o încercare – și aceasta jalnică din punct de vedere strict juridic, fie vorba între noi…- de a se ”cocoța” pe ”valul emoțional național” produs de ancheta DIICOT.

Și sperând probabil că a doua oară este cu noroc, la statistica Direcției Naționale Anticorupție a mai fost atârnată încă o ”decapare”, în aceeași speță în care Tribunalul București deja a strâmbat din nas…

”În cauza mediatizată prin comunicatele nr.772 și 776 din 13 iulie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul GSC, la data faptei președinte al unei asociații ce deține un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În concret, în zilele de 10 și 11 mai 2023, suspectul G.S.C., în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) ILFOV, pentru a dovedi îndeplinirea standardelor minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințe minime de funcționare prevăzute de lege.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Deci, ditamai procurorii DNA au ”șmenuit” până și dosarul ”ciordit” din ancheta DIICOT, pe care l-a împărțit artificial în două dosare! În cel de al doilea neavând măcar tupeul obraznic, ce este drept, de a menționa că este vorba tot despre Godei Ștefan Cristian. Cel deja inculpat de către DIICOT și a cărui arestare preventivă a fost confirmată deja de mai multe instanțe de judecată. În timp ce de-abia acum apare și DNA și îl face doar suspect, sub inițialele de G.S.C.!

Ca și cum, după ce polițiștii Antidrog rețin, încep urmărirea penală și primesc confirmarea instanțelor de judecată pentru arestarea preventivă a unui traficant periculos, vine și Rutiera și anunță că l-a amendat pentru acesta pentru că nu a semnalizat la plecarea de pe loc…

author avatar
Catalin Tache