AcasăDezvaluiriAncheteĂștia sunt generalii Armatei Române!

Ăștia sunt generalii Armatei Române!

CV-ul oficial al generalului Constantin Spînu, unul dintre numele grele și cele mai la vedere ale Ministerului Apărării Naționale este absolut impresionant. Vorbind de un ofițer care în 1993 absolvea Institutul militar de artilerie și rachete antiaeriene ”General Bungescu”, Brașov, ca șef de promoție!

Generalul Spînu a fost degeaba șef de promoție la rachete

Dar care astăzi, când este ditamai generalul și directorul Direcției de Comunicare a Armatei Române nu reușește să facă diferența între un joc video și un atac real cu rachete?

Cartea de vizită!

Iar poate pentru a mai liniști populația că generalii Armatei Române nu or fi chiar toți ”fabricați” după ”rețeta” Spînu, poate ar fi bine ca Ministerul Apărării Naționale să tipărească și să difuzeze cărți de vizită cu CV-ul acestuia. Să vadă și contribuabilii, și partenerii, dar și dușmanii că nu este de glumit cu generalii Armatei Române! Pentru că generalul șef de promoție al Institutului de rachete care nu își dă seama de un ”fake” penibil cu un joc video banal a absolvit următoarele cursuri: Defense Language Institute, San Antonio, Texas, SUA; Defence Information School (DINFOS), Maryland, SUA; Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, București; NATO Defense College, Roma, Italia; EU – NATO Cooperation, George C. Marshall European Centre for Security, Garmisc – Partenkirchen, Germania. Plus un piept plin de decorații și medalii, dintre care enumerăm doar trei ”semne onorifice ”În Serviciul Armatei”, șase Embleme de Onoare, Medalia NATO pentru Bosnia – Herțegovina sau Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari. Iată însă că toate aceste ”zdrăngănele” nu l-au ajutat pe generalul șef de promoție să recunoască un joc video… Sau dacă a făcut-o, să îl contrazică atunci pe ”analistul de serviciu al DGIA”, Radu Tudor…

author avatar
Catalin Tache
42.349 afisari

89 COMENTARII

    • Corect..asa,si ce daca sugi pla in fiecare seara noapte dimineata zi aici postac anonim?😅

    • sef de promotie la institutul de peterde,dar facultatea o face dupa 12 ani de la terminarea liceului si aceea la privat,Dimitrie Cantemir….. da examenele erau pe bune acolo 🙂 si culmea licenta a luat-o un an mai tarziu la una de stat,ca nu a putut sa o ia din prima . Acuma sa va spun o chestie: am un preten care a terminat facultatea la particulari si a luat licenta la Vest….dar stia subiectele de dinainte,iar la intrebarile grila i-a lasat sa copieze de la cei care stiau… general de brigada??? HaHaHa,bahi, moldoveanul asta mai poate sa avanseze sau este la maxim? Ma mir ca nu-i un tanar pensionar cu o indemnizatie de cateva zeci de mii de lei?

    • Anonimule, sa ma L IN G I in C U R. Asa, si!
      P U L E T E L E asta de se da general sa-si tipareasca cv-ul si sa-l lipeasca pe uniforma. Dupa aia sa fie tranferat la Chilia . Cand vor citi rusii o vor lua la fuga.

  1. Postaci de doi lei nu ce e in CV vorbesc cu faptele și cunoștințele reale în caz real de luptă, nimic altceva
    Zi concret ce știe să facă în caz real.

  2. Bre, panaramelor, un ofițer de AA știe de 10 ori mai multa carte ca voi toti la un loc! Limbricilor!

      • Că cam așa este!!!
        Printre kakii lui o fi cacademician că știe ce „ie” aia o diferențială, că o ecuație diferențială (cum este cazul zborului unei rachete) 1000% sigur că dzice că „ie” în sanscrito-barbara veche, versiunea Harappa înainte de bomba fatală !!!!
        Despre simularea și interpretarea semnalelor radar, 10000% sigur că zbiară despre onoarea lui de ofițir și că de ce îl înjuri de străbunica lui din Neanderthal!!!

    • Lasa-i pe dementi sa mestece ineptii !!!
      Ei atit stiu si pentru atit sint platiti.
      AS VREA SA-I VAD PE TOTI , DE LA 20 DE ANI IN SUS, FACIND GARGARA CU APA DIN CANALELE DE PE TERENUL DE INSTRUCTIE !!!
      DAR CRED CA SINT OPTIMIST, FIINCA VOR DEZERTA CU TOTII, DEOARECE APARAREA TARII AR TREBUI SA O FACA AIA DE AU INSTRUIRE MILITARA, CHIAR DACA AU 70 DE ANI.
      ASA AU AUZIT EI CA E IN SUA !!!

      • Băi, rahat cu ochi, garagară să facă mumă-ta. Cu bunică-ta, dacă le mai ai, clar? Cât despre armată, ce latri tu, hoitule!?
        Țara s-o apere viermii „militarizați” care au distrus-o!

        • In maxim o saptamana se reintroduce serviciul militar obligatoriu . 3 ani marina si 2 ani ceilalti.
          Se aude ca-i cerere mare la pasapoarte.
          A inceput sa miroasa de la nadragii plini ai tinereilor.
          Pai nu va e rusine? Vreti ca Basescu , om batran sa-si apere mosia de la Nana (500 hectare)/ , Dl Comanescu de a ciordit Petromarul cu platforme cu tot, D-na Udrea cu magazinele ei si contul din banca, EBA cu cei trei baistruci, etc.?

          • Iti dai seama ca sa dai arme pe mana tinereilor e maxim de inconstienta? In secunda doi incepe or sa fie impuscati toti politicienii cu base in frunte.

          • Cine spune ca vor primi arme. O sa fie adunati pe camp la Chilia si vor fi manati ca oile in directia rusilor. Va fi ca la Marasesti. Tinte vii in miscare.

    • Ofier AA?? Poate Ah, ah. De obicei cand se impute traba ei merg la spital si isi pun piciorul in gips!

    • „”ofițer de AA”” ??????? Inteleg ca-i unul care ia salariul degeaba. Noi nu mai avem decat niste vechituri. Le refuza si REMAT-ul. Care antiaeriana?

    • S U G I P U L A Lepra! Unde-s sistemele AA? Sunt unele vechi lasate de armata rosie in Romania in 1950 si mai e o baterie Patriot nefunctionala. Ptr ce platim salarii ofiterilor AA? Ba mai mult acum sunt generali la 35 de ani!

      • Cici balerina… s u g i p u l a. Mai ia o gura de nutreț și bea o găleată de apă, că atâta bea un bou!

  3. va priveste pe dumneavoastra daca doriti sa platiti acesti oameni si cate stele,trese,frunze,decoratii,aripi si alte maimutareli isi pun pe ei.
    referitor strict la apararea aa aceasta este 0.platiti niste paznici care isi spun militari sa stea pe o gramada de fiare vechi
    1.S-75M3 Volhov-astea sunt din 1957 adica au 65 ani,probail ca rusii nici nu ar prapadi o racheta pe saraciile astea.nu mai au valoare militara.
    2.MIM-23 Hawk-astea sunt mai tinere,adica din 1960,nu au decat 62 ani si sunt second hand,comentariile sunt de prisos.
    3.MIM-104 Patriot-o singura baterie si aia neoperationala.
    repet,daca dumneavoastra vreti sa-i numiti pe acesti paznici de fiare vechi militari si sa-i faceti generali,maresali si alte nimicuri va priveste.dumneavoastra ii platiti.

    • Dacă eram pe bune cu Ivan aveam și noi S400.
      Still… nu e cazul sa te caci pe tine. Pute….

      • @Lepra
        nici in tine sa nu ai incredere.zici ca tragi un fas si faci pe tine.
        noapte buna.
        mai e ceva.intotdeauna ala care e cel mai aproape de tine ti-o trage cel mai rau.dormi cu nevestica in pat si iti pune otrava in cafeluta.iti vinde casuta si locul de veci ca te-a dus la crematoriu si fuge cu altul mai tanar care va face acelasi lucru cu ea.
        karma bitch
        I’m so evil I event don’t trust in myself parca zicea unul intr-un desen animat „catch the pigeon”
        asa ca pana una alta,o poti lua ca un sfat bun,ai grija dupa cine bei apa si din mana cui mananci.

        • Nu dai sfaturi rele! Costică… mănânc din mâna mea și nu beau apa după nimeni.
          Noaptea ma leg la gură sa nu parlesc prostii.
          Nu te supara pe mine ca te-am luat la caterincă. Ia-ma și tu. Nu e problemă.

        • Putorico, vorbești cu mine?! Cam care e procesul inferential care te-a dus pe tine la concluzia ca sunt ca cei cu care te scalzi matale zilnic?! Ești jeg….

          • Nu fii suparata draga, pentru durerile de genunchi poti sa iei colagen hidrolizat, iar pentru herpesul genital merge si lichidul de la doua prune. Esti parasuta….

        • AnoNIME…! Mă leg la gură sa nu vorbesc de proștii și jegurile ca tine… mestec-o și tu mărunțel cu buzele… marș dracu in spelunca mă-tii…

  4. Nu stiu ce carte stie asta, cit e de cinstit si corect, atasat tarii si armatei ! Ceea ce stiu, din interiorul sistemului,e ca din 10 cadre cel mult doi isi merita gradele si functiile ! Restul, ca in toata ROU: superficiali, corupti, spagari, nesimtiti, oportunisti ! Trist, adevarat . Mor oameni , se distrug bunuri, pling copiii si parinti din cauza celor de mai sus . Nu-l vedeti ce tinar e ? Cum general, unde si cind s-a instruit, dupa ce regulamente si criterii a zburat asta de la un grad la altu de a ajuns pina-n 47-50 de ani general ?! A frecat menta din curs in curs, zeci de cursuri in strainatate ??! De muncit cind o fi muncit pt gradul ala ? Niciodata !

    • Ca militar vechi , dupa apropae 30 de ani de cariera nu pot decat sa confirm asta, din pacate. Sie valabil atat in armata, cat in politie si mai ales in servicii.
      De abia 2 din 10 isi merita gradele si au cunostintele necesare pt a face fata unor situatii deosebite.
      Daca se va intampla ceva…vai si amar de noi !

  5. In 28 de ani , respectind stagiu in grad,sint 6 grade luate, 4+5+6+7+8= 30 de ani, in conditiile in care este o functie de general la2-3000 de militari operativi, luptatori adevarati ! Ofiter la 24 de ani minim+ 30= 54, daca esti cel mai bun din 2000 de colegi ! Daca e asa , s-a ma scuze, dar…..nu este ! Cunosc bine fenomenul, l-am indurat zimbind ! Nici macar bunul simt sa aduca unul albit, cu prestanta, doxa …..

    • @Anonim
      Stimate Domn.Si Eu am cunoscut multi militari.activi rezervisti,unii nu mai sunt.
      Pur si simplu e o bataie de joc.asa ar trebui sa fie,general de brigada adica ala comanda o brigada de cateva mii de oameni si ei nu stiu daca pot insaila acu 2 divizii,nici macar un corp de armata.
      Si mai e ceva,inainte de 1989 se dadea „examen de grad” ca profesorii spre exemplu.adica sublocotenet(pentru cei care faceau armata la termen redus),locotenent,locotenent major,capitan,maior,locotenent colonel si colonel.adica nu trece anu vine gradu.dadeau examen de grad.
      pentru ei e o sursa de bani,stiu si Eu atatea mizerii din sistem despre ei,pur si simplu iti provoaca sila.nu e nici o onoare,doar vorbe goale.
      Si mai trist,v-am spus i-am cunoscut si pe aia dinainte de 1989,erau peste astia de acum,adica cei din sna,oameni de afaceri,bisnitari,combinatii…nici o legatura cu „militaria”
      au venit americanii,italienii,germanii,francezii si mai nou aud ca polonezii sa apere cei 2000 generali romani.
      degradant,umilitor,injositor,dezonorant.sunt o rusine acesti „militari”.

  6. Bai Sapnule, da-ti singur 1 cap in gura, bai ratatule, e cazul sa te pensionezi si tu la 42 de ani, ca ai avut o viata grea pana acum, ai muncit de ti-au sarit capacele, ca la rujatul ala de sekurici de Gheorghitza Muitza !! Ha ha ha 🙂 Bai Sapnule, vezi ca te bate Alibleg la CS Go de te ia mama drakului, nu te pune cu astia, ca au mintea odihnita, si te fac de nu te vezi, te lasa fara jucariile tale second hand de la ministerul mARN !! Ha ha ha 🙂 Bai jeneralilor de karton, e cazul sa va luati in avans inca de pe acum bilete de aviin numai dus, ca sa nu ajungeti sa va prindeti de roata avionului, ca ratatii aia din Afghanistan !! Ha ha ha 🙂 Spanule, bai ordinarule, sa iti pice mancarea in kakat in fiecare zi, si la tine, si la familia ta de korupti ordinari, stii bine ca nimeni nu o sa mearga pentru voi pe frontul de est, sa va apere vilele si furkulitele voastre furate din banii poporului, ca sa si voi sunteti pe cont propriu !! Ha ha ha :)Bai Sapnule, avem si noi un pod de vanzare langa Constangeles, a ca Golden Gate, si il dam ieftin, ne intelegem noi cumva, bai criminalule tampit, rad si kurcile din Alaska de voi, bai hahalerelor !!

  7. In Romania Sint o armata de generali cu salarii și pensii colosale care nu fac nimic pentru tara , pentru armata.Vedeti doar cu mor soldații români în avioanele care se prăbușesc unele cite unele

  8. MARE PACAT CA UN OM TANAR ,NU STIE SA FACA DIFERENTA DINTRE UN JOC VIDEO SI REALITATE ! NORMAL ,TREBUIE SA-SI PREZINTE DEMISIA URGENT DIN POSTUL DE GENERAL !

  9. E și posibilitatea că știe că-i din joc video dar n-au filmări de război adevărate; întreține isteria.
    Ca să ne deosebim la aplicație ne-am legat cîrpe de braț precum rușii și ucrainenii.

  10. Ma doare in pla de voi toti.anul asta ies la pensie la 50 de anisori,sunt deja profesor la doua facultati si trec pe consultanta inarmare…asa ca hai mau comentati cat vreti saraciilor!!!!

  11. Inca o rusine pe obrazul acestei armate.
    Mama pilotului Iosif Niţă, acuză armata română că le-au întors spatele şi că au transmis informaţii mincinoase în ceea ce priveşte moartea fiului său.
    ”Ne-au minţit, ne-au minţit că băiatul s-a catapultat. Am avut soţul cadrul militar la Deveselu. Ne-au minţit, ne au minţit şi nora!”, a spus mama lui Iosif printre lacrimi.
    https://www.antena3.ro/actualitate/mama-pilot-mort-constanta-631308.html

    • Nu am văzut comentarii pertinente despre mentenanța mig urilor. Cei care știți adevărul de ce nu l spuneți? Trecând peste miștourile de doi bani dar meritate pentru generalii de carton, cred că sunt și militari sau rezerviști din aviație care cunosc f bine situația și totuși au ales să tacă, deși zeci piloți militari au murit după 1990. Adevărul este că după 1989, an fatidic pentru România, bravii noștri comandanți din aviație și cei de la Romtehnica au fost de acord cu asimilarea unor piese, mecanisme și dispozitive pe care le importam de la ruși și ucraineni, atenție fără a le fabrica sub licență. Cauza prăbușirii acestui avion și tragedia morții celor 8 militari denotă mocirla continuă în care politicienii flămânzi și generalii aserviți, au distrus vieți și destine umane, părinți și familii, doar pentru a spolia bani din bugetul apărării.

  12. Un „general” care ascultă și „soarbe” ABERAȚIILE unui mare specialist militar ca Radu Tudor nu se poate numi „GENERAL”….PS..trebuia să-și dea DEMISIA

  13. In 1957 a aparut primul complex RAA care se chema DVINA.S-75 M3 a intrat in dotare armatei romane in 1985 avand si, sitem optic de televiziune de mare rezolutie,putand monitoriza si vizualiza tinte la distante de 60 km si chiar mai mult.O SPUN IN TOTALA CUNOSTIINTA DE CAUZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. In 1957 a aparut primul complex RAA care se chema DVINA.S-75 M3 a intrat in dotare armatei romane in 1985 avand si, sitem optic de televiziune de mare rezolutie,putand monitoriza si vizualiza tinte la distante de 60 km si chiar mai mult.O SPUN IN TOTALA CUNOSTIINTA DE CAUZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. Trebuie sa fii cel putin prost sa vii si sa-l judeci pentru comentariul facut! Pai la cat de bine sunt realizate jocurile video de unde voiai sa stie omul ca e facatura !° Ba desteptule de poatac tu ai fi stiut !? Sunt convins: NU! Dar vii si faci pe desteptul pe fb ! Iti spun eu cu toata convingerea esti nu numai proat dar esti si prost intentionat !

    • Io, care sunt doar fan al aviației mi-am dat seama ca jocul in cauza ilustra manevrele unui avion de tip Eurofighter, sau Typhoon, care au aripile profundoare, aripioarele alea mici, in fata, iar MIG-urile sau Suhoi-urile le au in coada. Să fi gheneral de aviație, mai ales de AA si sa nu observi acest lucru, ne arata cat de pregătiți practic sunt acești apărători ai patriei.

  16. Totusi,daca la COMUNICARE ai un general,cand in mod normal ar trebui sa fie cam doi la 10,000 de militari,unde am ajuns cu INFATUAREA?VaE vIcTiS!!!

    • Cand securistii prosti se zbat sa gandeasca cu cei 2 neuroni ai lor lasati liberi in timpul liber sau si in timpul amplei anchete operative ba de preventie, ba de justitie sociala imaginara, ba da modelare a prostiei lor comportamentale, nu reusesc decat sa isi ia Mat dupa Mat cum le place lor sa afiseze prin trafic. Vai de capul vostru de retardati cu lucrarea voastra imbecila( basca interceptarile ilegale de la agentia aia nationala – stiu voi care, basca toate interceptarile in timp real ale acelui om amarat nevinovat) toti aia cu care voi colaborati au fost documentati toti la sange, se cunoaste tot, in detaliu
      Bai terminatilor, i-ati distrus viata aluia degeaba cu lucrarea voastra securista dar nici nu veti reusai nimic la adresa lui in vecii vecilor si sa tineti minte ca penteu tot raul facut, cu toata logistica voastra si tot sprijinul, o sa vina si momentul in care veti raspunde pentru abuzurile nemernice pe care le-ati facut, sa nu va imaginati ca o sa exista iertare, doar sa aveti rabdare
      Si nu mai incercati sa va dati profesionisti, nici macar in domeniul vostru securist, sunteti praf si pulbere, dar documentarea la adresa voastra continua, se stiu coordonatorii cazului – va dau 2 indicii Biserica Covasna si Clever Mega Mall
      Nu o sa fiti iertati in vecii vecilor!

  17. Lasati-l in pace ! N-are nicio vina ! El e poate cel mai apt din armata acum ! Ciinii latra si generalul merge mai departe . Il stiu-stie ceva limba engleza , a fost selectat pt ca ceilalti nu stiau nici limba romana ! Eu nu pot ierta, ca in timp ce vorbeste afiseaza un zimbet usor, indiferent ce spune ! Asa a suris de doua ori si in seara cu pricina ! Orice ati spune il doare undeva ! Cum se cheama asta baieti ?

  18. Din ceea ce am citit generalul nostru a stat mai mult prin cursuri. Senzația pe care am este ca ai noștri au stat la cursuri in vestul sălbatic de la yankei. Asta ce înseamnă ? Ca este toba in rachete! Foarte bine, instruit de merge in prima linie. România are nevoie de asemenea militari ca nu știm ce pierdem.
    Toți , culmea se înghesuie sa ajungă generali de parca am fi intr-o competiție hipică.!!! Gradele mai jos de gheneralile pute.!!!!
    Armata o fi ajuns o afacere bunicică pentru unii?

    • Daniela, sweetie, tu nu ai treaba cu războiul! Așteaptă perioada aia din luna și schimba la timp tamponul ca faci inundație…

        • Oooo, pai dacă faci karate zi așa..
          Dacă știam nu mai îndrăzneam sa pomenesc de sugi p.. Ula. La tine, la 50, e
          Înjurătură este sa NU sugi pu . La, zdreanță..
          Apropo, poți face 1 milion de ani de karate, tot o beșină care nu mai suge p rămâi…
          Hai, că m-am distrat cu tine…

        • Simplu… vrei și tu sa sugi p?!! Sau ești și tu vreun karatist?! Mestec-o-n gură, prostul satului ..

  19. CE POATE IESI DIN SCOLILE DE AZI ?,VA MIRA SLABA PREGATIRE ?,ATI LUAT CA BAZA UN ASA ZIS SEF DE PROMOTIE !,VA DATI SEAMA PRIN COMPARATIE CATI NEAVENITI SI HAHALERE FAC PARTE DIN ACEA PROMOTIE ?,ASTA-I DEZASTRU TURMA ACEEA DE ASA ZISI SPECIALISTI !.
    CA-I GENERAL !,DAR AVEM O TURMA DE GENERALI !,LA APELUL DE SEARA ,LA CHIOLHANURI SE FAC GENERALI LA FIECARE DUSCA !.

  20. Educat in vest, spalat bine pe creier, om de incredere pentru interesele americane?
    Asta este sistemul de alegere a functionarilor publici si militari in vest:
    1. ‘Educatie intensiva’ in doctrina globalista
    2. Selectia celor mai buni lingai care gandesc liber cat mai putin
    3. Plasare in functii de conducere

  21. De fapt, cine il selecteaza pt cursuri in afara il insruieste si pentru cu totul alte treburi decit pregatire de specializare in arma respectiva ! Are misiuni diverse, organizare, nume, dotare etc. si daca ii mai ramine timp poate auzi si cite ceva despre treaba oficiala pt care aparent a fost trimis ! Am vorbit cu din astea care au fost la cursuri , nimic , zero , nu spun nimic nou, pt ca nu de aia s-au dus ! Sinteti baieti destepti, stiti despre cine vorbesc !

  22. Da nu inteleg aluzia?
    Felicitari pentru generalul nostru vad si eu in sfarsit un general cu o groaza de scoli militare.
    Pai jocurile din generatia nostra asta fac si din cauza asta e o batalie in piata placilor VGA pt ca sa ai impresia ca totul e real.
    Da si mie lmi s-a intamplat sa am impresia ca totul e real in joc.

  23. Dacă a fost șef de promoție, cum de a ajuns să fie purtător de vorbe, în loc să folosească cunoștințele acumulate pentru dezvoltarea armei? De ce nu a reușit, sau a făcut-o cu bună știință, să deosebească un joc video de o acțiune reală? Pentru că nu are experiență în armă, plăcându-i locurile călduțe nu acelea unde să stea cu ochii pe ecran și să urmărească aeronave sau să dirijeze mijloace aeriene de lovire. I-a plăcut mai mult să îndruge minciuni și să manipuleze știri. Vedeți, din cursurile urmate prin străinătățuri, niciunul nu este de profil, de armă. Dar în bunul obicei al militarilor români școliți, nu la Frunze, ci în Occident, se împăunează cu niște cursuri care sunt departe de specificul armei lor fiind de un grad de generalizare mare,

  24. DIN 86 DE COMENTARII , VRO 50 SUNT ALE MELE , IAR MA POPESTE RAIONU CU O CISTERNA PLINA DE OMLETA MARO DE LA SALUBRITATE . PUPICI !

  25. Tuturor comentariilor de aici, vă doresc, ca în caz de necesitate, să fiți sub comanda ăstuia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger