AcasăDezvaluiriAncheteASTA FRĂȚIE: I-A DAT 800 de MILIOANE!

ASTA FRĂȚIE: I-A DAT 800 de MILIOANE!

Geme statul român de ”mari bărbați politici” care și-ar vinde un rinichi sau chiar sufletul, nu doar țara, pentru iluzia Puterii dată de către o vremelnică funcție de conducere. Una din care vor fi ”scuipați ca o măsea stricată” de îndată ce se trece la ”next level” al eternului joc de-a ”alba-neagra” de la vârful politicii românești.

Sau atunci când ”cotizantul” nu mai poate ține pasul cu creșterea ”contributivității”… Și atunci ”culoarul” pe care a fost lansat în ”lumea bună” politică este același pe care este ”ejectat” în afara sistemului! Pentru că, în România zilelor noastre, fie ea stat național unitar ca în Constituție, Colonie sau direct stat ocupat, tot sistemul face regulile jocului! Iar cine joacă după ele, beneficiază de o imunitate la care nici măcar Președintele României nu visează! Băsescu o știe! Și Iohannis o va afla!

Halalai, bancherul sistemului!

Iar într-o astfel de categorie ”aleasă” se încadrează și Traian Halalai! Omul a cărui influență deja a ajuns să o  submineze tot mai pregnant până și pe cea a ”Ayatollah”-ului Mugur Isărescu!

Și cum ar putea fi altfel, cel puțin atâta vreme cât Traian Halalai are întotdeauna la el, fie că vorbim de apartamentele private din Dubai sau vizitele prezidențiale asiatice, cheia ”pușculiței sistemului”. Pentru că, așa cum a fost BANCOREX-ul pentru ”bătrânii securiști”, așa este acum EXIMBANK-ul lui Halalai pentru ”lupii tineri” ai sistemului. Cei care nu se mai mulțumesc doar cu contractarea unor credite preferențiale pentru a-și pune și ei familiile la adăpost în vreun înghesuit complex rezidențial din zona de Nord a Capitalei. Și nici cu creditele luate pe numele rudelor pentru mici investiții imobiliare…

Securizarea ”bancherului sistemului”, Traian Halalai în fruntea EXIMBANK venind însă la pachet cu ”prețul corect”! Și anume ”unidirecționarea” garanțiilor de stat în valoare de tot mai multe miliarde de lei strict către o ”listă agreată” de către capii serviciilor secrete.

Dar de ce nu plătiți voi deranjul…?

Și anume tot felul de ”Ciocîrlani” care, la a o adică, dacă tot nu sunt în stare să facă informări – că de dosare chiar nicio șansă, că doar nu s-or lega singuri! – despre ”liniile de credit” asigurate de garanțiile de stat, atunci barem să își asume bărbătește plata acestora! Pentru că ”lista scurtă” a mereu acelorași companii care primesc împrumuturi și garanții de stat tot mai mari din partea EXIMBANK este tot … mai scurtă! Iar în acest ritm, nu va mai trece multă vreme și toate garanțiile statului român vor ajunge practic în conturile unei singure companii!

450 cu 350! O fi rău…?

Și pentru ca nu cumva serviciile care veghează din umbra sistemului la liniștea ”bancherului roz” să nu zică la un moment dat că nu au știut, dezvăluim astăzi că EXIMBANK a acordat până la această oră credite în valoare de peste 450 de milioane de lei omului de afaceri Gabriel Comănescu! Companiile din ”imperiul nevăzut” al acestuia beneficiind și de categorii de stat, tot de la aceeași bancă EXIMBANK, în valoare de peste 350 milioane de lei! Deci un total de peste 800 de milioane, ”de la Halalai pentru fratele Comănescu”!

Un grad de îndatorare pe care ”banca lui Halalai” l-a ”înghițit” fără nicio ”greață”, că doar EXIMBANK este, ghinion, bancă de stat! Așa că, dacă se poticnește reeșalonarea, atunci plătește Ministerul Finanțelor! Adică tot bietul contribuabil român!

Ce este drept, dacă s-ar schimba liniile în servicii și Halalai ar putea fi luat la întrebări, acesta ar avea un răspuns gata pregătit. Desigur, nu despre milionul de euro luat împrumut, pe persoană fizică și fără niciun eurocent dobândă de la directorii greci ai Băncii Românești pe care apoi a cumpărat-o ”la prețul corect”, dar cu banii tuturor românilor! Și nici despre ”blocurile din Berceni”… Despre acestea, deocamdată doar atât, să se știe că se știe…

Halalai putând ridica la o adică din umeri că nu el a dat cele 800 de milioane singurului miliardar român care face în același timp afaceri și cu americanii, dar și cu rușii! Ci că acordarea acestor sume halucinante a fost autorizată de un ”kafkian” organism pompos intitulat Divizia Finanțări, Garanții și Asigurări Nume și Cont Stat. Numai că aceasta este, totuși, doar o structură internă a …EXIMBANK! Și dacă, la next level, ”suveica” garanțiilor de stat de la EXIMBANK este asigurată de aprobarea Comitetului Interministerial pentru Finanțări, Garanții și Asigurări, și aici vicepreședinte este tot Traian Halalai. Iar prea mulți dintre membrii acestui Comitet încasează la rândul lor mii de euro lunar din ”participarea” la CIFGA a … EXIMBANK!

Soarta lui Paul Ichim…

Astfel că toți cei 15 membri ai Comitetului nu au ”nicio curiozitate” cu privire împrumuturile și garanțiile de stat acordate de ”EXIMBANK-ul lui Halalai”… Bani dintre care peste 800 de milioane s-au dus deja în conturile GSP-ului lui Comănescu…

Cu toții știind foarte bine că altfel vor rămâne fără remunerația de aproximativ 5.000 euro lunar venită de la CIFGA a EXIMBANK.

Dar mai ales că ar putea avea și ei soarta lui Paul Ichim. Vicepreședintele EXIMBANK care a întrebat de ce trebuie să se acorde sute de milioane mereu aceluiași Gabriel Comănescu… Ca și întrebarea retorică de altfel cine plătește garanțiile de stat…Paul Ichim fiind schimbat ”de îndată” după această solicitare de altfel pe deplin legitimă…

Mulți luând exemplul ”nemuritorului mare contribuabil” Ionuț Mișa. Cel care nu l-a întrebat de sănătate pe Comănescu și uite că încă este pe funcție, oricâți rivali i-au dorit capul…

author avatar
Catalin Tache