AcasăDezvaluiriCatalin TacheĂSTA CHIAR NE BAGĂ ÎN RĂZBOI CU RUȘII!

ĂSTA CHIAR NE BAGĂ ÎN RĂZBOI CU RUȘII!

Tradiționala ”lălăială” mioritică s-ar putea dovedi de această dată o ”genă națională” izbăvitoare. Pentru că dacă autoritățile statului român vor reuși să mai tragă suficient de timp cu transpunerea în practică a ”prețioaselor indicații” care ne presează ca Armata Română să doboare și ea barem o dronă militară rusească, atunci chiar că avem șanse să ieșim cu ”fața curată” din ”conflictul înghețat” ruso-ucrainean!

Se crede pe frontul din Afganistan

Pentru că spre acest ”status quo” se îndreaptă oricum deja vertiginos conflictul de la frontierele Uniunii Europene.

Astfel că, dacă ”domnului profesor” din fruntea Ministerului Apărării Naționale nu îi trece cumva pe sub caschetă să facă pe eroul național tocmai acum, când nu mai este cazul, să răspundă apelurilor belicoase deja ”prea ca la țară” ale generalului Ben Hodges… Atunci chiar că acestea nu vor reprezenta decât ” o frecție la piciorul de lemn” al ”Flancului Sud-estic”…

Domn profesor vedeți că nu Hodges conduce la Pentagon

Încă o ”urecheală”

Aproape că nu mai este lună a anului în care totuși doar rezervistul Ben Hodges să nu tragă o nouă ”urecheală” liderilor Armatei Române. Orice motiv fiind bun de ”frecat cascheta” cohortei de generali români… Ba că Marina Militară Română nu atacă în Marea Neagră cu valuri de drone! De parcă Marina noastră ar avea și drone! Sau barem fregate! Corvete! Sau orice altă navă cât de cât ”decentă” din punctul de vedere al dotării tehnice. În afară de ruginitul ”puitor de mine” achiziționat cu banii înainte de casare, ca la… Armata Română!

Or ști cât costă o tragere reală cu HIMARS sau PATRIOT

Așa că lui Hodges îi ”pute” și că nu tragem toată ziua cu HIMARS… Cu PATRIOT… Să facem câte un ”Revelion bubuind de petarde” în fiecare zi a anului! De ce? Simplu… Pentru că înlocuirea tuturor acestora costă! Costă al naibi de mult! Astfel că rezervistul consultant și-ar putea la o adică rotunji frumușel veniturile. Mai ales că în US Army nu există nici atâția generali ca la noi, dar nici ”pensiile speciale” ale ”operativilor” cu ”funduri de vădană”, după atâția ani de stat, zi de zi, în birouri, pe scaunele lor de ”șefi pe viață”!

Nu NATO! România să intre în război!

Acum, dacă ar exista și la nivelul Armatei Române, ca altădată, o structură cu adevărat de Contrainformații și Securitate Militară – ci nu doar o ”panaramă” de DCiSM preocupată doar de ”măritarea” caselor operative, cu comisioanele aferente! – poate că ar trebui informații și factorii de decizie că deja ar trebui luată o poziție. Pentru că altfel MApN și întreg Guvernul României nu vor mai ieși prea curând din ”spirala” încă teribilei propagande ruse.

Marina noastră Militară bună doar de tras în poze și tablouri

Mai ales că deja mult prea mediatizat în România, fostul comandant al trupelor Aliate din Europa a ajuns să solicite ca România – ce este drept, și Polonia – să doboare de îndată, de pe teritoriul românesc, rachetele rusești care se îndreaptă spre teritoriul Ucrainei. Stat care, totuși, nu este membru NATO! În halucinanta viziune a rezervistului Ben Hodges, această veritabilă ”declarație de război ” – de fapt direct ”act de război”! – urmând a nu fi asumată de întreaga Alianță Nord-atlantică, ci doar de … România, ”pe persoană fizică”!

Armatele din România și Polonia băgate la înaintare

”Logica militară” băgată la înaintare de Hodges fiind că ar trebui doborâte respectivele rachete încă de deasupra teritoriului ucrainean, pentru a nu ajunge cumva deasupra României sau Poloniei! Astfel că ambele state ar trebui să ”atace preventiv”, pentru că ”nu se știe dacă nu cumva vor intra și pe teritoriul lor”…

Cum să doborâm rachetele rusești de deasupra Ucrainei fără a intra în război

”Cred că avioanele ar trebui să aibă permisiunea de a ataca rachetele rusești care sunt lansate din Marea Neagră, Marea Caspică sau de oriunde altundeva. Din moment ce vedem aceste rachete zburând spre Ucraina, ar trebui să ni se permit să doborâm aceste rachete pentru a proteja oamenii nevinovați. De asemenea, nu știm dacă aceste rachete vor zbura spre Polonia sau România, de exemplu, pentru că unele rachete au intrat deja în spațiul aerian polonez. De ce nu am putea folosi același principiu pentru a doborî rachetele care vizează oameni nevinovați din Ucraina”?

author avatar
Catalin Tache
17.899 afisari

64 COMENTARII

 1. Daca hoges asta e rezervist de ce il baga romanii in seama?? si de unde pina unde are el acces la conducerea armatei Romaniei?

 2. Deaqu sa i ia pe toti de criminali care nu traiesc decat daca miros sange uman din razboaie.Nici un Dumnezeu nu o sa i ierte pe acesti nemernici mondiali cu gand doar de razboie ,adica de moarte.

  • Pana sa nu ii ierte Dumnezeu, noi ce facem, acceptam sa mergem ca mieii la taiere pentru interesele americanilor, sau ii dam jos pe tradatori si iesim din NATO pentru ca vrem pace si nu razboi?

   • Nelu, ce vrei sa fim din nou colonie ruseasca , prin iesirea din NATO? Esti agent de influenta rus sau esti chiar un idiot ?

    • iesirea din nato este o necesitate.
     nato cauta varsare de sange si provocari criminale, noi dorim pacea.
     deci nu avem interese comune.
     iar in ue, ori suntem ascultati, ori duca-se in rizda ma-sii de drogati si tâmpiți care luptă impotriva discernământului si bunului simt.
     comuisia iuropiana este alcătuită din nebuni.

    • Nu te întrece pe tine. Tu ești cu adevărat idiot și dacă ar fi să se facă incorporare în armată, pentru a merge să lupți împotriva Rusiei, atunci, voi, iubitorii de NATO trebuie să fiți în prima liniuță!
     Dobitocule!

 3. Pana la urma trebuie sa-i ardem pe rusi. Sa ne luam tezautul inapoi si sa razbunam moartea inaintasilor nostri in incjhisorile comuniste.

  • Bah Izmana , marsh inapoi la scoala, Cum sa-i ,,ardem pe rusi”? Cu ce? Armata nu mai avem ca a desfintat-o nascase adrian, avioane canci, tancuri canci. Cu ce sa-i ,,arzi pe rusi”? Elitele Romaniei au fost omorate in inchisori, cu acordul tacit al westului, care ce sa vezi! In anii 30-40 cind alegerile au fost castigate de legionari erau impotriva lor, ca erau suveranisti! Apoi le-a convenit de minune ca au fost ucisi (in inchisori) de sovieticii -de etnie evreiasca-care ne ocupau tara ,datorita tradarii regelui Mihai si camarilei lui. Legionarii erau in inchisori din anii 30, bagati de rege si Antonescu care in loc sa mearga pe mana patriotilor sa lasat mintit de un maior din spionajul britanic mai rau ca un copil de trupa! Antonescu sa propus singur la inaintarea in grad de maresal, stiatzi asta?

  • Nu e nevoie sa ii ardem pe rusi, si nici nu am putea sa o facem. Putem recupera ce se mai poate recupera din tezaur (aici e o poveste mai lunga) si putem recupera si teritoriile Bucovina de Nord si Bugeacul daca stim sa ne vedem interesul ca tara. Daca ne aruncam cu capul inainte sa ii ardem pe rusi ca asa ne-au poruncit americanii, atunci nu o sa avem nimic de castigat, ci o sa ne ardem noi rau de tot. Avand deja traditie in intoarcerea armelor (nu ca acum am mai avea cine stie ce forta armata) am putea sa facem si acum acelasi lucru. Adica sa stopam ajutorarea Ucrainei o tara neprietena in care am bagat multe miliarde de euro pe care nici macar nu le aveam si la care vom plati si dobanzi, sa ducem tratative cu Ungaria, Polonia si Slovacia pentru iesirea din NATO, si in paralel si cu Rusia pentru clarificarea viitoarei apartenente a Bucovinei de Nord si a Bugeacului, si discutam cu ei si despre tezaur. Cred ca rusii vor fi bucurosi sa stie ca NATO se indeparteaza de ei prin iesirea din NATO a tarilor mentionate anterior, si fiecare din aceste tari isi va putea primi inapoi teritoriile care momentan se afla in componenta Ucrainei.

   • Nelu tu esti chiar un idiot sau agent de i fluenta rus. N. Ceausescu si I.GH.Maurer au solicitat la Moscova , lui Brejnev , in 1965, restuturea tezurului Romaniei. Acesta la inceput a facut pe prostul iar apoi s-a indignat si ne-a fgacut pe noi datori.
    Tu cunosti cum URSS a devalizat economia Tarii prin infintarea SOVROM-urilor. Ultimul desfintat a fost SOVROM-QUARTIT, prin care uraniul romanesc pleca in URSS.

    • rusii ne-au muls 20 de ani.
     sua ne mulge de vreo 30.
     uk si ceilalti ne-au vandut de cate ori au avut ocazia.
     iar faptul ca aurul nostru de la bnr este pastrat acum in uk, se aseamana cu situatia cand bnr a dat tezaurul in pastrare la rusi.
     nu e rentabil nici cu unii, nici cu altii.
     dar pozitia noastra geostrategica ne face indispensabili și pt. est si pt. vest.
     numai derbedeii si slugile de la bucuresti nu reusesc sa priceapă si prefera sa stea capră la toate clanțele straine.
     nu mai degraba ar sta demni in fata tuturor si ar servi interesului national?

  • Eu cred ca este corect daca ne luam teritoriile inapoi. Sa mergem peste ucrainieni acum ca-s terminati. Sa luam si combinatul de la Krivoi Rog.

 4. Adevarul . ro , astazi , 24.01.2024 , ora 07:00 , articol de prof. Iulian Chifu , Presedinte Centrul de Prevenire a Conflictelor .

 5. ….poet nebun…..DE ADRIAN PAUNESCU….sau BANCULU IEPURELESILUPU/ URSUL…,,CURATAM PUSTILE SI VORBIM IN DODII !!!!!,,😂😂😂😂😂🤔🤔🤔🤔🤔🤔

 6. Sa fim atenți la afirmațiile armatei romane care nu mai este ceea ce a fost odată. Problema e ca rusii tot în picioare au rămas și suntem în vizorul lor din anul 1710. Ferească Dumnezeu de o provocare ca în 3 zile dispărem de pe harta lumii

  • pai au mai fost aici… in 1877-1878, cand ne-au adus independenta, odata cu cea a bulgarilor si sarbilor; in 1944, cand ne-au eliberat. E timpul sa intervina din nou, odata pe secol ne elibereaza, dupa care ii injuram :)))

   • Rușii ,Când ne-au ”eliberat” ,au uitat să ne înapoieze cele trei ținuturi românești luate cu japca in urma Pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 ,după fiecare astfel de ”eliberari” țara ne-a rămas mai mică

  • Au fost 13 invazii rusesti. Dupa incheierea razboiului din 1877 armata tarista se simttea asa de bine in Romania, incat refuza sa plece cu tot protestul regelui CaROLK. Noroc cu prietenul lui, cancelarul Bismark , care le-a dat un ultimatum de parasire a tewritoriului Romaniei. Asta pt informarea necunoscatorilor , privind intemtiile Rusiei din toate timpurile. Nu mai ascultati vocile nemernicilkor vanduti Rusiei

   • Echipament arma in mana si valea sa te bati cu rusii ipochimenule! Ia si pe Radu Tontur si pe toata gasca Anton Rog si altii sclavi ca el. Faceti un bine Romaniei, scapam de prosti sclavi vanduti!
    Haide valea, direct in transee in Ucraina Rambo!

   • Echipament arma in mana si valea sa te bati cu rusii ipochimenule! Ia si pe Radu Tontur si pe toata gasca Anton Rog si altii sclavi ca el. Faceti un bine Romaniei, scapam de prosti sclavi vanduti!
    Haide valea, direct in transee in Ucraina Rambo! Mihailesculee executarea, inainte mars!
    Ia si pe amerlocii de la etajele superioare din Palatul Parlamentului ca vor adrenalina trepanatii!

   • Mihailesculeee cine ti-a dat Transilvania de o ai azi, perla coroanei adica, si cumva gresit fostul tau aliat?!:))) trezeste-te Mihailesculee lumea se schimba Aliatul tau este un cal mort si vrea doar sa pleci in prima linie. Esti gata, ai gladiolele pregatite?!:))) sigur nu. Asa ca pune la lucru neuronii si vezi care este solutia.

 7. Bădie, nu faci o diferențiere esențială: datu’ cu presupusu’ a unui „fost” e una, politica guvernamentală e cu totul alta. Așa că, pornind de la premise false, concluziile nu pot fi decât bezmetice. Cu alte cuvinte: garbage in – garbage out…

 8. Mergi tu cu tot neamul tau sa-i arzi pe rusi si poate iei si toti coducatorii tradatori de tara cu tine. Majoritatea vrea pace. Viteazule fara strop de minte

 9. CONTRIBUTORS . RO , IERI , 24 IANUARIE 2024 , ARTICOL DE IOAN STANOMIR : ” ADUNARILE AD-HOC SAU PRIMAVARA ROMANIEI „.

 10. Hogea ăsta face parte dintre vulturii războiului, vrea neapărat să bage ROMÂNIA în război cu Rusia. Lor, americanilor, le place să poarte războaie pe alte terenuri, nu și la ei acasă.

 11. AKTUAL 24 . RO , ASTAZI , 25 IANUARIE 2024 , ARTICOL DE IOANA HURDEA : ” GADEA , PUS LA PUNCT . CLUJEAN , IN DIRECT LA ANTENA 3 : ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ” – VIDEO : 46 sec , VIDEO : 1 min , 56 sec si VIDEO : 49 min , 28 sec .

 12. 1. DefenseRomania . ro , ieri , 24.01.2024 , ora 22:44 , articol de S.I.Catalin : ” TOP ACES – CONTRACTORUL PRIVAT DIN DOMENIUL APARARII CARE INSTRUESTE
  PILOTI AI U.S AIR FORCE – SE ANGAJEAZA SA SPRIJINE UCRAINA ” – Bill Blair , ministrul canadian al Apararii la cea de-a 18 reuniune UDCG ( Grupul de Contact
  pentru Ucraina ) . 2. Aktual 24 . ro , astazi , 25 Ianuarie 2024 , articol de Gabriel Tudor : ” MARINA SUA TRIMITE PRIMA NAVA DE RAZBOI IN STRAMTOAREA TAIWAN , DUPA ALEGERILE CARE AU AVUT LOC PE INSULA „. 3. Aktual 24 . ro , astazi , 25 Ianuarie 2024 , articol de Gabriel Tudor : ” …………………………………………………………… : PE LISTA UCRAINENILOR ” UCISI ” …………………………………………………………………………………… ” – Sursa : UKRAINSKA PRAVDA .

 13. SUNT DESTUI IDIOTI IN LUMEA ASTA CARE SA -I IMPINGA PE ROMANI SI POLONEZI IN CONFLICTUL CU RUSII IMEDIAT CE UCRAINIENII DEPUN ARMELE.
  DACA AVEM O POZITIE DE PARTENERIAT STRATEGIC CU AMERICANII !,DE CE SUNTEM TRATATI CA O COLONIE DE SCLAVI ?, CE FEL DE PARTENERIAT ESTE ALA IN CARE AMERICANUL
  ISI IA TOT CE POFTESTE PE DEA MOACA !!,IAR ROMANII SARACESC VAZIND CU OCHII,VEZI MILIARDELE DE $ PLATITE DE ROMANIA PENTRU FIARELE VECHI AMERICANE CARE NU-S LIVRATE SI NICI LIVRABILE PANA IN 2030 !.
  DACA RAZBOIUL BATE LA USA !! ,ARMELE SAU JAFURILE DE FIARE VECHI RUGINITE VIN DUPA CE SE TERMINA RAZBOIUL ?.
  LA DRACU CU ASA PARTENERIAT.

  • ,În timp ce UE ne pompează miliarde să dezvoltăm economia ,miliardele intră in conturile hoților de la noi ,in salarili si pensii ”SPECIALE”

  • fiecare cu ideile lui.
   sau cu pacatele lui.
   dar cum ramane cu termobaricele, cu minele antipersonal, cu focoasele nucleare si celelalte?
   din punct de vedere militar, la ora actuala, europa este un paduche in fata rusilor.
   deocamdata rusii calibreaza si verifica tehnica prin care vor lăsa in bezna si in coo oorul gol cate un continent intreg.
   vezi distractia cu disparitia gps-ul unui stat de dimensiunea poloniei+ceva vecinatati.
   s-a intamplat de putin timp.

 14. hodorogea asta care cauta sa-i bage pe altii in fata la razboi are razboi chiar la el acasa, pe teritoriul sua.
  debilii care mai pupa-n cu r nato, ar trebui sa vada cat consens nu mai este in nato si cat conens nu mai este chiar intre statele sua.
  deja texas si inca 25 de state sunt cu armele garzii naționale impotriva migrantilor dar si impotriva nebuniei biden.
  acum au război fix la ei acasa. razboiul pe care l-au provocat in foarte multe locuri in ultimii 60 de ani.
  sua=faliment
  nato=faliment
  ue=saracie mare in curand

 15. 1. Universul . net , 26 ianuarie 2024 , articol de Laurentiu Mihu .

 16. 1. DefenseRomania . ro , 29.01.2024 , ora 07:58 , articol de Catalin Costea : ” GRECIA ……………………………………………………………………………………………. …………………….. GUVERNUL ELEN A APROBAT TRANSFERUL CATRE UCRAINA ………………………………………….. „. 2. DefenseRomania . ro , 29.01.2024 , ora 09:57 : ” REPUBLICA MOLDOVA : EXCLUDEM ORICE ROL ………………………………………………………………………………………………………………… ” – Vice-prim ministrul Oleg Serebrian – Sursa : REUTERS .

 17. Universul . net , 23 ianuarie 2024 : ” REVOLTA LUI ………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………… ” – Vera Chelischeheva – Novaia Gazeta Europa .

 18. 1. Comisarul . ro , 28 ianuarie 2024 , ora 22:14 – Sursa : EURASIAN TIMES . 2. Comisarul . ro , astazi , ora 08:25 – Sursa : POLITICO . 3. Comisarul . ro , astazi , ora 10:00 – Mujtaba Rahman , director pentru Europa la Eurasia Group – Sursa : FINANCIAL TIMES .

 19. 1. Stirile PRO-TV CHISINAU , 29.01.2024 , ORA 09:45 : ” OLEG SEREBRIAN SI PAUL ROHOVEI LA CHISINAU …………………………………………………… …………………………………………………. ” – VIDEO : 3 min , 32 sec . 2. Ziare . com , 29 ianuarie 2024 , ora 18:31 , articol de Vitalie Calugareanu : ” SE CLATINA REGIMUL ……………………………………………………………………………………………. „.

 20. 1. Universul . net , 29 ianuarie 2024 : ” GEORGE FRIEDMAN / INTENTIILE STATELOR UNITE SI ALE IRANULUI ” – GEOPOLITICAL FUTURES . 2. Universul . net , 29 ianuarie 2024 : ” PRESIUNE URIASA PE BIDEN PENTRU A ATACA MILITAR IRANUL DUPA MOARTEA CELOR TREI SOLDATI AMERICANI ” – Sursa : THE ECONOMIST .

 21. UNIVERSUL . NET , 29 IANUARIE 2024 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” PANA LA URMA , CE A FACUT ” GEORGICA SIMION ” ? „

 22. 1. Adevarul . ro , 29 . 01.2024 , ora 18:30 , articol de Mircea – Cristian Maer : ” INCA UN SCANDAL SGUDUIE PARLAMENTUL EUROPEAN . UN EUROPARLAMENTAR DIN LETONIA …………………………………………………………………………………………………………………………… „. 2. Ziare . com , 30 ianuarie 2024 , ora 03:34 , Autor : George Titus Albulescu : ” UN FOST COMANDANT NATO DA VERDICTUL DESPRE ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ” – Amiralul James Stavridis – Emisiunea ” The Cast Roundtable ” – Postul de radio 77WABC (SUA) – Sursa : BUSINESS INSIDER .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri