AcasăDezvaluiriAncheteArmata Română, umilită de US Army cu 1 miliard de dolari!

Armata Română, umilită de US Army cu 1 miliard de dolari!

În ciuda alocărilor bugetare care depășesc din nou orice ”prag istoric” de până acum, Armata Română tot nu reușește să defileze cu unități operative complete…

Noi cumpărăm blindate de la americani SUA le donează Greciei

Și asta pentru că obediența politrucilor care s-au perindat pe la Ministerul Apărării Naționale, ca și cea a generalilor structurilor informative ale Armatei au făcut ca, din acest punct de vedere cel puțin, România să nu mai fie privită de către partenerii strategici nici măcar ca o colonie. Ci direct ca un stat ocupat!

Afacerea Oshkosh

Și uite cum, după cum ”NAȚIONAL” dezvăluia în exclusivitate, pe lângă achiziția directă de avioane second – hand, transportoare fără turele funcționale, elicoptere care nu pot trece Carpații și alte ”acareturi” militare, samsarii americani de armament au reușit să bage pe gâtul Ministerului Apărării Naționale și un alt contract. Astfel că de la buget au fost deja trase pe dreapta câteva sute de milioane, pentru înzestrarea Forțelor pentru Operații Speciale cu blindate Oshkosh JLTV, care vor înlocui vechile Humvee cumpărate tot de la americani.

Acum, normal că Armata Română are nevoie să fie dotată cu blindate performante. Dar și de această dată asistăm la un păgubos ”shopping” dintr-o singură sursă impusă. Nota de fundamentare fiind cât se poate de clară : ”Achiziția vehiculelor de luptă blindate pentru subunități de operații speciale și a  suportului logistic inițial se va realiza potrivit procedurii specifice Programului Foreign Military Sales – FMS, prin semnarea unor contracte de tip Letter of Offer and Acceptance – LOA, între Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Apărării Naționale”. Deci fără vreo licitație sau negociere…

Și cine crede că ”talpa” americană este la fel de grea pentru toți partenerii strategici poate ar face bine să citească declarația comună de ultimă oră a autorităților elene și americane: ” Cadou din partea SUA pentru Grecia : 1.200 de blindate de tip M1117. Valoarea donației se ridică la 1 miliard de dolari”! DO –NA – ȚI –E!!!

author avatar
Catalin Tache
6.486 afisari

41 COMENTARII

  1. Bro? Bani vine bani pleaca.
    Deci un f35 consuma 50.000 euro ora.
    Cascheta a costat inventia a jumatate de miliard de euro iar antrenamentu costa 3 ani a cateva milioane/80mil bucata calda fara focos. Sua are in vedere vinzarea a f35 pt Ro dar noi avem resurse numai sa defilam iar nub e bine. Punem si noi si nenea Tiri si luam 10 buc. E pt tara. Dar io zic ca mai dihai iei niste f16 chiar o tir tolanite si apoibl sai la nou. Voi ati mers prima la virgine Țache?🤓

  2. E si fizic mai usor mai dihai intri in forta 1 sau 2 G decat direct in forta G9 cat suporta f35.

  3. 1200 de blindate M1117 donatie ? Un miliard de dolari ? Miza este mult mai mare , nu degeaba Congresul SUA a aprobat aceasta donatie in cadrul programului Excess Defense Articles , e nevoie de O RELATIE SOLIDA CU ATENA . Prietenii stiu de ce …!

  4. Bulangiule , avem Parteneriat Strategic cu SUA de peste 20 de ani , investitiile de la Kogalnicanu , Capia Turzii , minireactoarele nucleare , centrala de la Cervoda nu se pun ? Te-ai invatat la pomana ?

    • esti mai prost de cit permite legea pt tot ce spui tot noi am dat bani noi sintem colonie nu parteneri

  5. Cunoscatorule , esti prost , fudul si te caci si-n mijlocul pietei Tiraspol de te ia meletia taras . De vrei sa mai vezi reactoare , minitractoare si centrale cand tu nu esti in stare nici sa mergi pe drum ? Recunoaste , ba , hoitule , ca esti sugaciul Kostea Amore Sugiuk , tare-n mustiuc si prost gramada !

      • Dupa ce ca sunt bita si ingramadit , ma mai si gratulez cu respect pentru comentariu . De pseudonim ce sa mai zic , l-am valhait pe Waldheim ca nu stiu cum se scrie . Nu sunt sanatos la mansarda , cum sa-l respect pe unul implicat in atrocitatile din Bosnia ? Dragi cititori , intelegeti cam cu ce idiot aveti de-a face ? Recunosc , nu mi-a placut cartea , da , sunt primul la halit polonice cu k.kat !

        • atrocitati si genocid doar pentru sarbi , pentru ceilalti pedeapsa pe deplin meritata niciuna dintre ele nefiind responsabilitatea lui waldheim. pt jasenovac vorbeste cu prietenii tai croatii , membrii de vaza ai UE in timp ce sarbii au ramas pe-afara si au mai si fost bombardati si rupti teritorial pe deasupra

  6. NU SUNT ” curt valhaim ” , sunt Kurdefer Kostea Sugiuk Vaisiamar Tiraspol , Kurt Waldheim a fost Secretar General al ONU intre 1972 -1981 si presedintele Austriei intre 1986 -1992 . O sa-l intreb pe Gica contra vantului turbat din ce cauza si-a dat demisia Waldheim in 1992 , ce perioada intunecata a tainuit din trecutul sau , daca nu stie il taxez cu un 69 model kamasutra ….hihihihihi

  7. Valhaime , am scapat de 69 , prefer suspinul misionarului , am citit de ziaristul de investigatii Hurbertus Czermin si dezvaluirile lui din 86 , de Sturm-Abteilung ( SA-Camasile maro ) , Sectia de Asalt , de Corpul Armatei . Calaretii Socialisti si Liga Nationala a Studentilor , de Kozara ( Bosnia ) in 43 … Meditezi pe malul lacului ? Hai , dulceata mica , nu te intrista , vin sa ne dam la fund ……

  8. Bai propaganda proasta, v-a intrat pseudonimul meu in subconstient. Sa ma pupați în Kurt dacă nu ma lăsați în pace, ca nu mai voiam sa am de-a face cu voi. Dar iar m-ați incitat. Donația facuta Greciei arata ca amerlocii v-au considerat doar vaca de muls și vieții sa le sugeti PeLeul. Și iar Gica a avut dreptate. Hai sa va scot din bezna mintii voastre adică, blindatele donate Greciei arata ca relația NATO cu Turcia este zero barat și numai e cale de întoarcere. Asa ca, chiar dacă yankeii își cară calabalacul din Turcia în Grecia, flancul sudic al NATO e la apa rău de tot, la figurat dar și la propriu, iar flancul estic al alianței, unde și voi erați o fortăreață în fata Marii Negre, e în aer, ca rablele alea de F 16 luate din Portugalia. După ce se va lamuri ce a discutat Puțin cu senilul de Bideu cred ca va puteți face bagajele în așteptarea a ce urmează. Vor fi de mare actualitate imaginile cu avioanele amerlocilor decoland din….Bucuresti de data asta nu din Kabul.

  9. A fost un vis frumos , m-am trezit cu turturi la nas si la curt , mi-au taiat racordul la gaze ca n-am platit si am ramas si fara lemne . Mi-am desenat un soare puternic colorat pe perete si un avion care decoleaza intr-o directie necunoscuta , sunt lac de transpiratie si ma lafai ca un nabab . E drept , nu mai pot sa deschid gura si mi s-au inclestat falcile , am sa am probleme cu clientii ca refuz sa le interpretez la flautul zburlit cu gusa …

  10. Nu m-au luat in delegatie cei de la Sheriff pentru meciul cu Shakthar Donetsk , s-au gandit ca o iau pe coaja daca incerc sa labuiesc portofelele minerilor . Vad meciul la televizor , ma uit de afara pe langa un colt al perdelei de la biroul impegatului . In minutul 42 , unu de la Donetsk , cu numele Fernando , a bagat-o in bisboc , e 1-0 pentru Shakhtar , daca pierde Scheriff si ma vede impegatu m-am k.kat la semnal , isi descarca nervii pe mine , tare mi-e teama ca-si aduce aminte ca i-am labuit si mandretea de curcani ce i-am halit cu Gelu si Gicuta contra vantului …..

  11. Ciricliu diletant , n-are scoala mea , se vede ca nu stapaneste metoda ” ADIEREA VANTULUI PE TUFLA ” . Aktual 24 , ieri , 07.12.2021 , articol de Lavinia Popa : ” A FOST PRINS AUR-istul CARE A FURAT PORTOFELUL REPORTERITEI DE LA ROMANIA tv ( Iulia Blondea ) . ACESTA FUSESE ADUS DIN BACAU LA MITINGUL AUR DIN ALBA-IULIA „.

  12. Ba Ispas21 incarligat cu Marius1488 , nu mai da clik nimeni la ce indrugi tu pe rosu cu nationalistii tai , se uita la poza , scuipa-n san si ies de pe site , aduci grave prejudicii publicatiei online Nationalistii.ro si National-ului . Ungurii o sa ceara autonomie tot timpul , nu e prost cine cere , e prost cine da !

  13. Marius 69 , ala e craniul exumat al lui Yorick Soric Amore Kostyusku Sugiuku , bufonul garii Tiraspol ?

  14. JLTV-uri nu face nimeni altcineva decat Oshkosh. Daca e sa cumparam JLTV-uri, care sunt state of the art in mod indiscutabil, nu se poate cumpara din alta parte.
    Iar M1117-urile sunt complet alta mancare de peste decat JLTV-urile. Compari mere cu portocale.

    • Romania va cumpara de la compania americana Oshkosh , prin procedura G2G , 130 de blindate JLTV destinate fortelor speciale ( aprox. 54, 63 milioane USD ) .

          • Poate la blindaj
            si ala usor asa iei doar Humvees ca sunt mai tari mai bune. Uit la JLTV electronica bate tot ca ai mitraliera si racheta actionate compiuterizat si infrared. Deci in ariergarda, cercetare, deschizator de coloana sau inchizator e beton.

  15. Prometheus , n-avem nevoie de cititori dezghetati la minte si pregatiti , aici intervin doar ciurucuri ca mine sa imbrobodeasca prostii , de ce ne strici chichirezu ?

  16. Nu spune nimeni sa nu cumperi armament modern dar măcar așa de bun simt sa ai niște contraoferte.!!! Pentru ca indiferent dacă te crezi tare, miliardele de dolari pe care le arunca generalul Nicolae Ciuca, sa știe ca sunt miliarde făcute cu trudă de toți romani.!!
    CÂND NEGOCIEZI CHIAR ȘI CU YANKEII SA TE GÂNDEȘTI CA IN SPATELE TĂU SUNT 2o milioane de ROMANI.!!! DAR CUM DEȘTEPȚII ĂȘTIA NU AU NEGOCIAT NIMIC IN VIAȚA LOR ESTE DE PRESUS CA PLĂTESC YANKEILOR CU 25% MAI MULT.!! CHIAR NU SUNT LUAȚI KA ÎNTREBĂRI DE ORGANELE ABILITATE CA NU SUNT STAT IN STAT.????

  17. Domnul premier Ciuca și domnul șef SMAp Petrescu sunt principalii vinovați de aceste achiziții… și nu numai… verificați va rog să vedeți că la comanda majoritatilor unități operative sun numiți domni care au un stagiu (curs) în USA… concluzie… 1.nu știu ce e cu Armata Romana(și nici nu-i interesează)… 2.achizitiile se duc acolo unde trebuie(fără comentarii). Cine suferă? Raspuns: Poporul roman, pentru că plătește, și Armata Română, pentru ca este dotata cu vechituri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger