AcasăDezvaluiriAncheteAre ordin de la Iohannis: Vine ”marea epurare” în servicii!

Are ordin de la Iohannis: Vine ”marea epurare” în servicii!

Ambițiile generalului Bălan zguduie sistemul

Iată că încep și capii sistemului, care l-au subestimat până acum pe generalul Ionel Sorin Bălan, să se prindă de ce s-a deranjat Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în plină pandemie… Practic doar pentru a îl înscăuna astfel pe acesta drept director plin al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cu toate că semnale erau încă de când Klaus Iohannis și l-a adus pe Bălan de la Sibiu, pregătindu-l astfel pentru a-i lua locul ”decapatului” Ionel Sorinel Vasilca în fruntea STS. Post pentru care pe Bălan îl recomandă faptul că vine de la Sibiu. Și mai ales că este noul ”băiat de casă” de la Palatul Cotroceni, bineînțeles… După cum bine o știu deja inițiații sistemului, deranjați de abilitățile celui mai proaspăt șef de serviciu secret de a se băga pe sub pielea șefului statului. Și uite cum generalul Bălan, poreclit deja ”Dragonul” în sistem este pe cale să devină cel mai influent om din servicii pe lângă președinte. Lucru dovedit de faptul că atât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cât și la cel al Ministerului Apărării Naționale, acesta deja face propriile jocuri de culise, tot mai multe cadre provenind din ”garnizoana Sibiu” fiind acum pe cai mari. Ceea ce nu face decât să crească și mai mult iritarea în restul sistemului cu privire la ”tupeul” lui Bălan. Mai ales că și ceilalți șefi de structuri conștientizează că acesta nu și-ar fi permis totuși să ”le calce teritorul” fără a avea ordin de la stăpânire. Ceea ce înseamnă implicit că se apropie ”marea epurare” cu care Iohannis i-a amenințat deja pe ”oamenii președintelui”. Pe cei pe care nu îi mai consideră însă suficient de loiali…

MAI, predat ”Garnizoanei Sibiu”!

CSAT, convocat pentru ”firmanul” de la STS

Probabil și dacă ar ști de ele, Marcel Vela nu ar îndrăzni să se amestece în negocierile subterane purtate în ultimele zile pentru promovarea mai multor ofițeri strict pe filieră sibiană, la nivelurile de conducere a mai multor inspectorate generale. Iar metoda deja patentată de presiune este una cu referire strictă la apartenența la noua ”grupare sibiană” pe care și-ar face-o în sistem ”generalul Bălan de la STS”. Cel care la rândul său a absolvit în anul 1990 Școala Militară de Ofițeri Activi de Transmisiuni de la Sibiu. Și tot la Sibiu, în 1997, a absolvit și Facultatea de Inginerie, specializarea calculatoare, din cadrul Universității ”Lucian Blaga”. De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că actualul general- maior inginer a fost încadrat în anul 1990 la Institutul Militar de Transmisiuni Sibiu din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în 1997 fiind transferat la Serviciul de Telecomunicații Speciale, unde a ocupat funcția de ofițer în cadrul Biroului radiocomunicații al Oficiului Județean.

Iohannis are un nou favorit…

În anul 2005 a fost promovat în funcția de șef al Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Sibiu, unde a activat până pe 14.09. 2017. Atunci când, prin Hotărârea nr. 103 a CSAT și după cum bine se știe la vârful sistemului, la doleanța personală a președintelui Klaus Iohannis a fost transferat la București, drept director general adjunct al STS. Astfel că generalul Bălan are toată ”expertiza” necesară pentru a conduce fie și din umbră noua ”Garnizoană Sibiu”, cum este denumită în restul sistemului gruparea formată din oamenii din servicii care ar da orice să fie ei de acum înainte recunoscuți drept ”oamenii președintelui”. Cu orice preț… Inclusiv cel al îndeplinirii unei misiuni neoficiale, dar cu atât mai riscante. Pentru că după ce MAI-ul tocmai ce este pe cale să fie penetrat de sibieni, există informații că ”asaltul” va urma și asupra altor structuri. Totul în vederea ”epurării” oamenilor pe care Klaus Iohannis nu îi mai consideră la fel de loiali ca atunci când l-au făcut președinte pentru a doua oară… Iar spre deosebire de discretul general Robert Stănciulescu, cel care a refuzat inițial să coordoneze ”Garnizoana Sibiu” din sistem, generalul Bălan se anunță mult mai ambițios…

author avatar
Catalin Tache
5.660 afisari

7 COMENTARII

  1. Oare face aceste miscari ,ca sa nu-si incheie mandatul mai devreme ,are informatii
    privind scorurile la alegeri ? Conducerile celorlalte servicii trebuiau sa prevada masuri
    de cum a fost schimbat seful STS ,pt.a-si pastra posturile in caz ca …
    Daca sunt tari si uniti pot sa-l debarce ,pana nu-i prea tarziu pt.ei ,sau le promite
    marea cu sarea si stau linistiti ,iar intre timp Sibiul cucereste Bucurestiul si RO !
    Oare cine si cati l-au invatat sa-si aduca pretorienii ? Sunt curios daca pretorienii
    sunt si ei fani ai nemtilor ,a caror conducere aplica prin Europa ,totul pt.ei ,nimic pt.
    ceilalti.
    Comentariul l-am facut ,ca fiind corecte informatiile prezentate in articol.

  2. E simplu, STS asigura transmiterea rezulatelor nu ? Si ” noi ” avem om acolo, cum spunea tatucul tatucului, nu conteaza cine voteaza, ci cine numara, nu ? Iaca cum se lupta pentru alegeri in Romania, cu Serviciile.

  3. E clar. Vom avea alegeri” libere si democratice”. Ce am avut pana cum; dar ce vom avea de acum incolo. Puteti sta linistiti acasa. Macar sa aveti satisfactia ca votul nu v-a fost rastalmacit.

  4. Toate cele 5 postari imi apartin , romanii nu pleaca dupa fenta si incerc sa-i intarat . Sunt troll-ul mancurto -stalinist CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , postez de foame ce-mi dicteaza Raionul , sunt platit cu 3 copeici postarea , mai e putin si vine iarna si raman fara hleb , samagon si mahoarca , nu cred ca apuc ghiocelul . Am uitat si cum ma cheama folosind sute de pseudonime pentru a-mi varsa zoaiele in presa romaneasca . Romani , scuipati in san si pe mine in felinarele astea de broscoi boschetar ce-si duce veacul in tufisurile din spatele garii Tiraspol !

  5. pledoaria facuta gandirii cu sibienii adusi la conducere e pe zicala lui stalin nu conteaza cine decat cine numara !!!!!!!!!!!daca asta e democratia dupa treizeci de ani sa fie primit!!!!!!

  6. De ce nu se face un serviciu central cu mai multe aripi. Asa se economisesc multi bani. Am avea la Sri un serviciu de info extern un servici de comunicatii si tot asa si restul de 17 servicii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger