AcasăDezvaluiriAncheteAm dat 4 miliarde $ pe PATRIOT și ne apărăm cu MAMBA...

Am dat 4 miliarde $ pe PATRIOT și ne apărăm cu MAMBA de împrumut!

”NATO mută puternic în România, de teama unui contraatac al Rusiei : sistemul MAMBA a fost dus spre Portul Constanța”! Aceasta este, fără putință de tăgadă, cea mai îngrijorătoare veste pentru inițiații sistemului de securitate națională.

Am plătit PATRIOT dar împrumutăm MAMBA

Cei care cunosc mai bine decât toți politicienii și samsarii de armament la un loc vulnerabilitatea majoră a țării noastre în fața oricărei provocări mai mult sau mai puțin hibride venite dinspre Sevastopol! Portul de unde, odată lansate, rachetele supersonice relocate în Crimeea pot ”mătura” Litoralul românesc în cel mult 52 de secunde! Și cea mai amară concluzie a acestei ”știri îmbucurătoare” la prima vedere este că România, pur și simplu, la această oră nu este apărată în fața rachetelor rusești! Deși în urmă cu peste trei ani am achitat nu mai puțin de 4 miliarde de dolari pentru sistemele PATRIOT!

Ordonanța lui Spătaru!

Și atunci, unde sunt rachetele PATRIOT pentru care am plătit integral prețul solicitat încă din 2019? Ce face ROMTEHNICA? De ce nu impune barem penalități? De am ajuns să ne milogim tot de francezi să ne împrumute sistemele proprii MAMBA?

Cât să mai înghită și Macron

Francezi de care statul român continuă să își bată joc deja prea pe față pentru a nu se aștepta și la o replică pe măsură. Că doar ”șmecheria costă”, mai ales la acest nivel geo-global. Astfel că, după ce au ”îngropat” contractul corvetelor cu NAVAL prin amânări deja jenante, guvernanții îi amăgesc acum pe francezi că le vor da ”contractul submarinelor”! Când aceștia știu foarte bine că apa Mării Negre este mică în platoul nostru și ar dura aproximativ 30 de minute până submarinele oceanice ale NAVAL GROUP s-ar putea scufunda la 100 de metri.

DAMEN și a pus directorul ministru al Economiei

Astfel că vor fi alese submarinele mult mai mici de la SAAB. Dar și acestea vor fi făcute tot la șantierul Damen Galați. Acolo unde fostul director al DAMEN și actual ministru al Economiei, ”olandezul” Florin Spătaru ”redirecționează” toate marile contracte de armament pentru înzestrarea Armatei Române. Inclusiv ultima Ordonanță dată la inițiativa Ministerului Economiei fiind tot pentru DAMEN, IVECO și GD! Prietenii știu de ce!

author avatar
Catalin Tache