AcasăDezvaluiriAncheteAltă aroganță! SIE și-a tras și Plaja Spionilor!

Altă aroganță! SIE și-a tras și Plaja Spionilor!

Plaja din Olimp rezervată cadrelor SIE

”Oare ăștia chiar or mai avea protecție internă?”, este prima întrebare care îți vine în gând văzând unele schimbări absolut halucinante luate în ceea ce privește strategia contrainformativă a Serviciului de Informații Externe. Adică a structurii care, oricum ai lua-o, ar trebui să reprezinte cu adevărat elita sistemului de intelligence de la noi. Dar care, în mod absolut de neînțeles nici măcar pentru inițiații celorlalte structuri din sistem au ajuns să o țină numai din ”aroganță în aroganță”. De zici că după ieșirea din auto-izolarea pandemiei regulamentele interne de protecție a personalului acoperit au fost pur și simplu abrogate!

De la Hotelul ARAD ofițerii sunt duși la plajă de jandarmi pe aleea dintre vilele numerotate sau pe cea de lângă Cireșica

Altfel fiind extrem de greu de explicat de ce, din toate hotelurile de pe Litoralul românesc, doar ”Arad”-ul SIE și-a deschis restaurantul aflat în interior. Sub pretextul mai mult decât pueril că acesta nu ar fi restaurant, ci popotă! Ceea ce normal că a stârnit frustrări legitime printre celelalte structuri de intelligence sau de forță, care respectă prevederile actualei stări de alertă. Însă și mai surprinzătoare este însoțirea ”turiștilor” SIE de la ”Arad” de către echipe de la trupele Jandarmeriei Române până la plajă, așa după cum dezvăluiam chiar zilele trecute! Cu toate că între hotelul SIE și plajă sunt cel mult o sută de metri, oricum zona fiind împânzită de nenumărate echipaje de pază sau patrule de intervenție, fiind vorba de perimetrul cu cele mai multe vile speciale și obiective strategice din întreaga Românie. Însă ”lanțul slăbiciunilor” continuă cu o decizie care chiar că a lăsat cu gura căscată restul structurilor contrainformative din sistem, care chiar că nu mai înțeleg ce se întâmplă zilele acestea la SIE! Dacă serviciul cel mai ”acoperit” prin chiar fișa postului a ajuns să își facă propria plajă, prin subînchirierea a o sută de șezlonguri, doar pentru propriile cadre aflate în vacanță și familiile acestora!

Chiar vreți pozele?

Drept urmare, pe bucata de nisip ceva mai retrasă dintre hotelurile Meduza și Amfiteatru, spionii patriei se tolănesc la soare, ”încolonați” unii lângă alții, pe cele 100 de șezlonguri de care beneficiază în exclusivitate. Odată cu atenția celorlalți turiști, bineînțeles. Acum, desigur că intenția poate fi una mai mult decît onorabilă, pentru ca ofițerii și familiile acestora să aibă un loc în care să se poată relaxa doar între ei și să păstreze astfel și ”distanța socială” față de nedoriți intruși. Numai că efectul practic este exact pe invers. Ofițerii acoperiți ai SIE fiind astfel expuși într-un mod de-a dreptul ireal. Mai ales că nu toți cei care fac poze acolo sunt atât de înțelegători ca noi. ”Național” nepublicând ”rafalele” foto și filmulețele cu spionii SIE tolăniți la soare, conștienți fiind de vulnerabilitatea la adresa securității naționale pe care ar putea-o avea expunerea publică a unor oameni care, culmea, chiar își riscă viețile pentru statul român. Numai că uite că alții au pierdut din vedere tocmai acest aspect, de parcă zici că ”nu știm cine” chiar și-ar dori ca aceste poze să fie făcute publice! Ceea ce ar însemna retragerea obligatorie din activitate a unei întregi ”linii de spioni” ai României.

Traseul A. Traseul B.

Culmea este însă că SIE continuă să lase de aceeași manieră cel puțin inconștientă ”garda jos” și atunci când vine vorba de ”coborâtul” la plajă al propriilor oameni. Unii dintre ” turiștii” de la ”Arad” ajungând pe plajă însoțiți inclusiv de jandarmi, pe două drumuri, identificate deja ca fiind ”Traseul A” – pe aleea dintre vilele ”numerotate” și ”Traseul B” – pe aleea din fața restaurantului ”Cireșica”. De ce? Greu, foarte greu de spus… Mai ales că, dacă am fi fost cu adevărat ”răutăcioși”, publicarea fotografiilor ”la liber” cu ”turiștii” SIE de la Olimp, atunci când ies din hotelul ”Arad”, pe aleea dintre vile sau pe cea de la ”Cireșica” și mai ales tolăniți pe șezlongurile de pe ”plaja spionilor” dintre ”Meduza și Amfiteatru” chiar că ar fi dus la o ”paralizie” fie și parțială a activității serviciului. Și implicit scoaterea din ”dinamica operativă” a unor ofițeri pentru a căror acoperire s-au investit ani mulți de eforturi logistice, pentru a fi acum astfel expuși, de parcă ai zice că totuși cineva o face special…

author avatar
Catalin Tache
6.424 afisari

4 COMENTARII

  1. NIMENI DIN ANGAJAȚII STATULUI ROMÂN NU-ȘI RISCA VIAȚA PENTRU ROMÂNI! Din ce se vede cam toți tradează interesele poporului român! De la prokurori,(vezi ce-au facut la Caracal,cu Dragnia,judecatorul Mustață,criminalul în serie,violator,incendiator al fetei de 17 ani,eliberat după 5 crime,apoi nereținut pt.30 de zile după violul fetei,asta apoi incendiind,fata).Polițiștii vezi ce scrie Nistorescu în COTIDIANUL,apoi cei din servicii care nu fac nimic pt.ineteresele poporului,naționale.Vz cazul EUROINS care delapidă de la statul/poporul român -50 mil.de euro,și nimeni,n-a facut nimic,și nu face nimic!Politie,procurori,servicii,DNA-că totuși e vorba de 50 mil de euro,nu de o leg.de patrunjel,unde erau ei obișnuiți să intervina..

  2. toate fortele de opresiune au avut si au hoteluri sau statiuni intregi pe banii poporului…nicaieri in lumea civilizata nu intalnesti asa ceva..rusine..si sa nu uitam de Ponta,cel care a facut cadou serviciilor vila lai ceasca de la Olanesti

  3. Nu vad nimica rau ca armata sau serviciile sa aibe loc de relaxare si vacante. Atata ca sa vad si eu patriotism sa vad ca atrag Basarabia in tara. Sa vad asa Brancusi dupa Brancusi in tara si chiar si maestrul exhumat de la Paris si adus in tara. Adica sa refacem romanismul si patrimoniul romanesc. Cand mai dispare cate o padure sa stim si noi unde si sa ne simțim aparati.Nu simt nimic. La fel si Gojdu pierdut când era o oaza romaneasca lasata cu mostenire in Ungaria pt romani. Stiti cand era Ardealul imperial cat de greu putea un roman sa studieze sau sa invete in Austria sau Ungaria? Era practic nul trebuia sa stii germana-maghiara la perfectie si banii extremi.Sa faci filontrapie in Ungaria si sa dai fu sutu… La fel la toate serviciile si instituțiile romane. Nu simt nimic. Iar aceasta nesimțire imi e indusa. Nu-mi apartine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger