AcasăDezvaluiriAncheteALERTĂ SIE! Harnagea a fugit cu lista spionilor!

ALERTĂ SIE! Harnagea a fugit cu lista spionilor!

”Raportul Ambasadorilor” care a dus la demiterea fostului șef al Serviciului de Informații Externe! Astfel am prefațat publicarea, în premieră pentru presa din România, a unor documente clasificate ”STRICT SECRET” și prin care Centrala Ministerului Afacerilor Externe și deci implicit structurile contrainformative autorizate erau avertizate de mai mulți înalți diplomați români aflați la post în străinătate cu privire la ”incidentele diplomatice iminente” cu care se confruntă în urma activității directorului RoAid, Cătălin Constantin Harnagea.

Cătălin Harnagea demis de la conducerea RoAid de ministrul Bogdan Aurescu

Raport pe care vom începe să îl prezentăm în continuare, chiar de astăzi, conform promisiunii făcute. Numai că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că, la această oră, eforturile făcute pentru găsirea unui hard disk din ”arhiva operativă” a Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, dispărut ”misterios”, încă se dovedesc zadarnice. Astfel că, mai întâi ne vedem nevoiți să dăm o nouă mână de ajutor autorităților și să transmitem inclusiv pe această cale ”somația” adresată fostului șef al Serviciului de Informații Externe, demis între timp de ministrul Aurescu de la conducerea RoAid, de a înapoia imediat hard disk-ul cu ”lista spionilor”! Chiar dacă l-o fi luat cumva fie și doar din greșeală… Nu de alta, dar oricum este citat pentru ziua de vineri, 10 decembrie, ”cu avocatul”, în dosarul nr.8364/P/2021! ”Cu avocat”… Cu toate că omenește vorbind este de înțeles frustrarea unui ditamai șef de serviciu secret devenit de acum un simplu pensionar, numai că uite așa se ajunge la ”schimbarea încadrării”, deși nimeni nu o vrea în mod special…

DOCUMENT 1. ”Cu deosebită stimă”

Am ales pentru astăzi să publicăm doar două din documentele oficiale intrate în posesia noastră. Și care au format și probatoriul decisiv pentru luarea deciziei finale a ministrului Afacerilor Externe cu privire la demiterea de acum fostului director al RoAid. Insistând că este vorba de doar primele două informări ale unor diplomați aflați la post vizând incidentele diplomatice semnalate conducerii MAE de către principalii noștri parteneri externi.

”În ultimii doi ani România a desfășurat o intensă activitate, diplomatică și nu numai, în zona Caraibilor. Dincolo de normalitatea asigurării unei reprezentări diplomatice adecvate, chiar dacă la nivel de ambasadori non – rezidenți, această acțiune a pornit și de la obiective concrete, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung. Scopul imediat a fost obținerea sprijinului țărilor zonei ( marea majoritate membre ale CARICOM) pentru candidatura României la un loc de membru nepermanent al CS ONU. Putem considera că acest obiectiv a fost îndeplinit, aproximativ 20% din voturile obținute de țara noastră provenind de la aceste state. Dar acest fapt a însemnat nu numai un efort de convingere asupra capacității României de a acționa eficient în această poziție, ci, mai ales, asupra sincerității țării noastre în construirea unor relații consistente, politice, administrative și economice, cu țări din zona Caraibilor.

Pentru a se ajunge de la prima afirmație a ambasadoarei Jamaicăi la Brasilia, conform căreia „toată lumea își aduce aminte de noi atunci când au loc alegeri pentru CS ONU”, până la afirmarea, de către Secretariatul General al CARICOM, că „ România are acum statutul de soft power pentru țările caraibiene” au fost necesare o sumă întreagă de acțiuni, bine cunoscute și a căror enumerare ar ocupa foarte mult spațiu, acțiuni ale Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, IDR și RoAid, mai ales, printre altele.

Aceste acțiuni au construit, de fapt, încrederea de care aminteam, prin implicarea concretă, cu rezultate cuantificabile, a instituțiilor menționate și nu numai, dar și, la nivel politic, a Guvernului României, prin participarea la nivelul de vice prim-ministru la COFCOR, Reuniunea Miniștrilor de Externe ai CARICOM. România a câștigat prin aceste acțiuni nu numai încrederea și respectul țărilor zonei, ci și o poziție de „lider” într-un capitol din politica externă a U.E., mai ales în contextul BREXIT, care îi va priva pe caraibieni de principalul lor „purtător de cuvânt” și anume U.K. Deja pentru caraibieni România reprezintă o garanție că vocea lor va fi auzită în continuare. Recunoștința pentru acțiunea în vederea înțelegerii poziției țărilor din Caraibe, concretizată prin de – listarea unor state din categoria de jurisdicții fiscale necooperante mi-a fost transmisă în repetate rânduri. Beneficiile politice, chiar dacă nu au fost valorificate la acest moment, nu datorită lipsei spirjinului statelor membre CARICOM, se pot fructifica pe termen lung. România având un „aliat” important în alte ocazii de același gen.

Această poziție a României este o excelentă bază pe care se poate construi și în domeniul cooperării economice, într-o zonă mai accesibilă, datorită unei „concurențe” mai reduse și a eforturilor financiare necesare relativ scăzute, față de aceste piețe ale lumii. Ca reprezentant plenipotențiar al României pe lângă CARICOM am primit numeroase expresii de apreciere pentru acțiunea diplomatică a țării noastre, nu numai din partea unor înalte oficialități din Caraibi, ci și din partea unor diplomați din țările UE, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, la Reuniunea HoMs de la Georgetown, la dialogul politic U.E. – Suriname și, recent, la Reuniunea Mecanismului de Cooperare U.E. – CELAC în domeniul drogurilor, de la Paramaribo. În aceeași calitate urmează ca, în săptămâna viitoare, să fiu prezent la Reuniunea șefilor de stat ai CARICOM.

Din păcate la această reuniune nu pot prezenta date certe despre continuarea unor acțiuni, cum ar fi cursurile diplomatice organizate de IDR, programele de pregătire pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la ATM-uri, continuarea programului de burse acordate Caraibilor, prevenirea și diminuarea consecințelor dezastrelor naturale etc., unele dintre ele inițiate, dar a căror concretizare pare a deveni nesigură. În cazul în care, într-adevăr, aceste acțiuni se vor anula, faptul nu va face decât să confirme impresia inițială a statelor zonei că România nu era interesată decât de obținerea voturilor la ONU, ceea ce, cu siguranță, va avea influențe pe termen lung, nu doar în zona Caraibilor. Încrederea odată pierdută în politica externă este extrem de greu de recuperat, după cum este foarte bine cunoscut. În acest sens îmi permit să afirm că nu este necesară numai continuarea programelor inițiate în ultimii doi ani, ci și consolidarea și diversificarea acestora, cu acțiuni, spre exemplu, în domeniul economic.(…)Cu deosebită stimă”.

DOCUMENT 2 : ”Întocmit…”

” Cu regret constatăm, însă, că desfășurarea proiectelor cu RoAid prevăzute pentru acest an este în mare întârziere. Partenerii caraibieni ne solicită informații referitoare la :

  • Cursul ForeignDiplo (primul curs a fost în 2018), pentru care România a solicitat candidaturi, iar statele membre ale CARICOM au trimis nominalizările;
  • Pregătirea profesională de prevenire și combatere a infracțiunilor la ATM-uri, pentru care România, prin Ambasada la Havana și RoAid a antamat discuțiile pentru desfășurarea în cooperare cu Ministerul Securității Naționale a Jamaica, a celei de a doua sesiuni, solicitată de statele membre ale CARICOM;
  • Bursele acordate de universitățile din România și anunțate prin intermediul Secretariatului CARICOM.

Situația este gravă pentru toate proiectele menționate, deoarece toate au demarat acțiuni, pași și proceduri care să ducă la implementarea, cu succes, a acestora.(…)

Este necesară deblocarea, cât mai urgent posibil, a acestei situații, pentru ca RoAid să ducă la finalizarea acestor proiecte și astfel România să își respecte angajamentele internaționale asumate”.

author avatar
Catalin Tache
8.525 afisari

56 COMENTARII

    • NU !
      Este forta CIA al carui agent este Harnagea !!!
      Asta este el, ofiter al DIA recrutat de CIA.
      Asa a ajuns din inginer la metrou, jurnalist la Romania Libera, apoi consilierul lui Milica pe probleme de securitate nationala si, apoi, director SIE !!!
      Specialist vechi in sustragerea de documente din arhivele oficiale, iar daca unii care stiu isi vor da drumul la gura, specimenul va sfirsi la ocna !!!

  1. Harneala, ce ai facut Joarsa ce esti?probleme?te „ascund” astia?nu mai esti spionul sef???te-ai bagat in seama cu baietii rai si astia nu au respect pentru parul tau vopsit????da bai pensionarule hard-ul inapoi, ca astia nu glumesc!esti doar un somer batran!,atat!

    • Harneala, sa nu uit, vezi ca MAE nu iti mai plateste avocatul dimineata!asa ca baga mana la buzunar, spionul p zdii ce ai fost

  2. Never,niciodata un serviciu secret romanesc nu avea cum sa-i predea lui Tache astfel de documente!doar GRU avea interes!este forma perfecta de intimidare

  3. Pe voi va fu te grija de unde are Tache rapoartele sau ca libidinosul asta de fost bisnitar a furat banii ofiterilor romani si a pus Romania intr-o situatie penibila la ONU, unde figura deja drept stat donwtor pentru CARICOM?

  4. Zarurile au fost deja aruncate…Aurescu a cedat…Tache l-a reevaluat…asa ca uite ca acum este doar ministrul de Externe care ia decizii bune,nu mai e sifonul GUL…

  5. Din pacate este foarte multa mancatorie in sna….o solutie ar fi demilitarizarea a ceea ce a mai ramas din serviciile secrete.Sa spunem asa….cineva de la sts ii numea pe cei din sie „conspirati in ciorba”…..altcineva din sna ii injura de zor ca a primit telefoane de la ei cu nume cosnpirative…prostii din astea si au incercat sa-l racoleze.
    Acum legal vorbind este ILEGAL ca sie sa desfasoare actiuni operative/misiuni(filaj,interceptari etc) pe teritoriul Romaniei.
    Oricum…si asta se stie de mult….toti lucratorii din serviciile secrete romanesti sri/sie/sts/spp/dipi/dgia/sipa sunt cunoscuti de cei din nato(five eye,germania,franta,italia…etc)…..nu stiu ce ar mai fi de spus.
    Toate Bune!
    Valentin Constantinescu

  6. Mai bine scrieti direct pe Telegram ca e rusesc! Sa nu se mai chinuie GRU sa -i asigure traducerea lui gospodin Tache😅

    • Jalnica propaganda….recunoasteti ca v-a scapat sistemul de un combinator ca Harnagea!nu e mai corect asa?chiar habar nu aveti ce este aia munca de Contrainformatii?

    • Sa nu uit sa trec si-n seara asta pe la domnul Aurescu , inainte de culcare ii sarut respectuos pupila ochiului dosnic maro . MMMUUUAAAHHH !

  7. Defense Romania.ro , astazi , 09.12.2021 , ora 20:52 : ” VIOREL MANOLE ( DIRECTOR PATROMIL ) : NAVAL GROUP A FOST IN ROMANIA SI A INAINTAT CATRE MApN CONTRACTUL PARAFAT ” . SAGA CORVETELOR A AJUNS LA FINAL „. Decizia apartine MApN , lipseste doar semnatura ministrului Dancu .

  8. @Marius1488: Aia au de mult acces la WhatsApp. Si la subiect: aflam si noi unde se concentreaza actiunile DIE: in Caraibe! Ca s-ajungem membru nepermanent in Consiliul de Securitate… Ca sa ce? Sa se laude Johannis cu asta, sa mai culeaga stele niste javre? Confirma ca se prapadesc bani degeaba in toate institutiile din sistem. Anyway, cred ca mai usor ajungem pe Marte (in portbagajul vreunei rachete americane).

    • @ Bob Marley Bine punctat. Activitatea spionajului românesc a coborât la nivelul unor șuete de babe aflate pe marginea șanțului uliței din fundătura satului. Dacă mai luăm în calcul acuzațiile de amestec în treburile interne, formulate de Valentin Ionescu, ciorba informațională românească este perfectă. Oare mai este considerată pe undeva România ca un stat serios? Puțin probabil, după ceea ce se vede pe plan internațional.

      • Bob , crezi ca postarea ta devine credibila daca este girata de ” expertul ” Bula ? Nu sunteti acelasi ? BB , boul baltii ! Amore , bine punctat , iar te-ai facut de cacao …..

  9. Bob , numele tau e Robert Nesta Marley . O arzi tot pe reggae ? Te mai chinuie melanonul malign ? Jamaica , tara in care te-ai nascut , e in Caraibe , de ce strambi din nas ? Ba Bobita , nu cumva esti dihorul Kostea Amore Sugiuk , ala de inebuneste navetistii in personalul de Rabnita-Tiraspol si behaie prin boschetii din spatele garii ? Ha ?

    • Recunosc , nu sunt Bob Marley , sunt Kosty Miorlaitu , ala de-l zburaturesti prin boscheti . Lasa , bre , vrajeala , stiu ca ai boala pe mine de cand ti-am ciordit curcanii , te despagubesc in natura si dam la pace , stiu sa suflu la foale mai abitir ca matali cu tignalu ….hihihihihihi

    • Nenea Militeanu , onoreaza-i avocatul cu chipiul sub buric , destinzi atmosfera …

  10. Sincer,Tache, daca tot esti ingrijorat de lista si te dai mare patriot, de ce nu dezvalui si cine este la pozitia 74? Hopa, doare????asta doar asa, sa se stie ca se stie, vorba ta….

  11. Acolo sunt io cu sotul meu , Gica contra sistemului , Gelu vrea si el , saliveaza dupa menaj a tri , perversu ….hihihihihi

  12. si la anul care vine;sa veniti toti trolii la mine unul sa si vanda caciula si restul stiti voi baligosi

    • Kosty , 2022 / o sa fie bun cu noi , eu imi vand peruca , celelalte clone ale tale se vor descurca cu hap-sarmaua zburlita , stiu ei , baligosii , cum sa treaca prin vremi …

  13. Comisarul .ro , ieri , 10 Dec.2021 , ora 17:42 : ” PESEDISTA VICOL ZBOARA CU JET PRIVAT LA MONACO , LA APARTAMENTUL DE LUX INCHIRIAT DE ZECI DE MII DE EURO PE LUNA IN IMOBILUL IN CARE SE AFLA CEL MAI SCUMP PENTHOUSE DIN LUME ” – Investigatie G4 Media.ro .

    • Asa este , G4 Media.ro , ieri , 10 decembrie 2021 , investigatie de Sorin Semeniuc si Dan Tapalaga : ” INVESTIGATIE INCOGNITO / MOFT SOCIAL-DEMOCRAT : ZBOR CU JET PRIVAT LA MONACO SI APARTAMENT DE LUX INCHIRIAT CU ZECI DE MII DE EURO PE LUNA IN IMOBILUL IN CARE SE AFLA CEL MAI SCUMP PENTHOUSE DIN LUME „. Urmariti VIDEO si cititi comentariile cititorilor din G4 Media.ro …

    • Comisarul.ro , astazi , 12.12.2021 , ora 13:14 : ” Dosarele de la DNA ale lui Ghita bat pasul pe loc / Surpriza , intr-unul dintre dosare , deschis din 2015 , A FOST RETINUT SOTUL LAUREI VICOL „. VLADIMIR CIORBA , SOTUL LAUREI VICOL , a fost pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infractional organizat , schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala .

  14. Universul . net , astazi , 11 decembrie 2021 , articol de Ana Popovici : ” VIKTOR ORBAN SI PRABUSIREA DEMOCRATIEI „- dupa ” Der Spiegel „.

  15. Universul.net , ieri , 10 Dec.2021 , articol de Alexandru Leman : ” PARCHETUL A ANUNTAT PARLAMENTUL CA PRESEDINTELE AEP CONSTANTIN MITULETU BUICA A FOST TRIMIS IN JUDECATA PENTRU ABUZ IN SERVICIU „. Alaturi de Buica a fost trimis in judecata si secretarul general al AEP , Cristian Andreescu .

  16. Adevarul.ro , ieri , 11 decembrie 2021 , ora 20:31 , articol de Vlad Terteleac : ” CONSTITUTIA NOASTRA DE TOATE ZILELE , O AFACERE INTERNA A FSN , VECHE DE 30 DE ANI „.

  17. Ce inseamna CELAC, COFCOR CARICOM CSONU, ROaid,dar,spre exemplu> nuVCZV adica Nu voi mai citi ziarul vostru

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger