AcasăDezvaluiriAncheteALERTĂ! Șeful DGIA, filat în Dosarul ”GRU - Deripaska”!

ALERTĂ! Șeful DGIA, filat în Dosarul ”GRU – Deripaska”!

Generalul Hăpău nu prea mai este chemat pe afară...

Pe 4 iunie 2020, ”între coloane a ars” nu doar fostul șef al Ritului Scoțian, dar și mare parte a speranțelor generalului Marian Hăpău de a se menține în fruntea Direcției Generale de Informații a Armatei. Pentru că, deși izolat tot mai sever nu doar la Palatul Cotroceni, dar și în restul sistemului, acolo unde devenea pe zi ce trece o persoană tot mai ”nefrecventabilă” pentru ceilalți șefi de servicii secrete, ”cumătrul” generalului Silviu Predoiu de la SIE se mai putea baza doar pe ultimul ”as” ascuns în mâneca de șef al informațiilor militare.

Așa este dacă te lași pe mâna lui Zisu

Iată însă că, în ciuda visurilor nemărturisite – dar minuțios documentate de alte structuri contrainformative! – ale generalului Marian Hăpău, nicio forță externă nu a mai intervenit pentru asigurarea a ceea ce era considerat până la cel mai înalt nivel al sistemului și inclusiv la Palatul Cotroceni drept ”cureaua de transmisie secretă” dintre serviciul secret al US ARMY și GRU-ul rusesc. Pentru că astfel de canale neoficiale de comunicare nu doar că există, dar unul dintre ele chiar se pare că s-a dovedit extrem de activ tocmai pe teritoriul României! Numai că, mai mult decât în orice alt domeniu de activitate, în intelligence dinamica operativă se poate schimba radical în orice clipă. Iar generalul Hăpău o simte deja de acum pe propria-i funcție. Pentru că deși a rezistat cu brio șocului ejectării ”ucenicului” Valeriu Zgonea de la vârful statului român de acum câțiva ani, de această dată îi va fi mult mai greu.

Oleg Deripaska miliardarul lui Putin

Dar cel puțin astfel are tresărirea de orgoliu că nu a fost chiar paranoic cu totul atunci când își lua măsuri contrainformative absolut halucinante chiar și pentru un șef de serviciu secret din România. Că nu i-au ajutat însă la nimic, aceasta este cu totul altă poveste… Pentru că în ciuda anti-filajului asigurat de propriile structuri de protecție internă ale DGIA, se pare că generalului Marian Hăpău i se va face totuși ”oferta de nerefuzat” a posibilității retragerii de onoare. Ofertă valabilă însă doar până ce nu apar primele amănunte incendiare ale afacerii ”GRU – Deripaska” în România! Cu tot cu afacerile derulate prin intermediul spionului GRU care asigură interfața oligarhilor ruși Igor Ziuzin și mai ales a ”miliardarului lui Putin”, Oleg Deripaska. Dar, de , asta este când te lași pe mâna unuia ca generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, îți asumi că ”șmecheria costă”…

Lăsat din brațe de americani

Valeriu Zgonea s-a dovedit bună perioadă de vreme unul dintre ”pariurile câștigătoare” ale generalului Marian Hăpău. Numai că, ”ghinion”, tocmai când fostul strungar ajunsese să tragă speranțe de prezidențiabil, americanii l-au lăsat fără prea multe explicații din brațe. Însă șeful Direcției Generale de Informații a Armatei s-a consolat cu păstrarea unei alte ”falange” importante documentată a acționa tot sub acoperirea totală a informațiilor militare. Iar cum această ”structură de elită” preluată cu mult efort de generalul Hăpău de la vechiul său camarad Silviu Predoiu acționa îndeobște pe ”filiera rusă” a temutelor informații miltare GRU, oportunitatea pare să fi fost folosită din plin de șeful DGIA.

Igor Ziuzin a blocat NATO la Combinatul din Târgoviște

Cel care ar fi avut grijă să se auto-legendeze ca și ”ultimul canal de comunicare” al americanilor cu GRU! Asta așa, ca să nu își bage alte structuri prea mult nasul în ”oala” DGIA! Cea în care se prepară nu doar operațiuni de schimburi controlate de informații, dar ”clocotesc” și afaceri de sute de milioane de euro! Iar tocmai aceste ”operațiuni financiare” extreme au atras insistent atenția… Mai ales că în România zilelor noastre există totuși un serviciu secret care are o Direcție activă de contrainformații destinată exclusiv contraacarării ”războiului hibrid” declanșat de Moscova în cam toată Europa. Și condusă personal de un general a cărui poziție este recunoscută și de faptul că se află în conducerea ”Top 5” a respectivului serviciu.

Mai știe cineva ceva de Valeriu Zgonea

General care a respirat ușurat după ce s-a confirmat dezvăluirea din ”NAȚIONAL” cum că ultima oară Marian Hăpău a fost chemat la Washington strict pentru a fi interogat de către influentele Agenții de peste Ocean dacă a fost sau nu la Moscova fără ca să informeze! Pentru că dacă în anii trecuți, oligarhul rus Igor Ziuzin își permitea nu doar să blocheze comanda de piese NATO pentru Combinatul ”MECHEL” de la Târgoviște, dar și să destructureze la propriu utilajele autorizate de Alianța Nord Atlantică, lucrurile s-au mai schimbat. Iar cea mai bună dovadă că este eșecul ulterior al miliardarului Oleg Deripaska de a prelua prin intermediari francezi o importantă turnătorie din Craiova!

Filiera africană!

De asemenea, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, mari probleme ar urma să aibă și ”frăția africană” dintre oamenii generalului Hăpău și cei ai de acum rezervistului SIE, generalul Silviu Predoiu.

Visul șefului DGIA ”a ars între coloane”…

Și care la un moment dat ajunsese să ”cumpere” o bună parte din Africa! Însă dacă afacerile din Tanzania au mers ”brici” o bună parte de vreme, ”lăcomia” celor implicați de a derula operațiuni și în Republica Centrafricană – țară aflată sub embargou ONU- pare să le fi venit de hac. Mai ales că ar fi făcut-o fără înștiințarea prealabilă a ”partenerilor” americani… Astfel că de acum aceștia au luat deja urma conturilor din Hong Kong, Panama și mal ales El Salvador…

author avatar
Catalin Tache
6.345 afisari

2 COMENTARII

  1. 10 ani cu Basescu , cand a dat Alro Slatina, si alte bunuri ae acestei tari,pe guzganii astia nu-i intreba nimeni de sanatate ? Apoi 6 ani cu Johaniis un „luptator ” mama mama pentru Romania, si el ca si Petrov, dau masuri pe informari primite, masuri care se aplica instant, baietii astia pentru cine lucreaza ?
    SRI-ul doarme in liniste, sa nu-i trezim !

  2. Dniel Popescu, o autoutilitra de scos gunoiul din politica romaneasca n-ai bre? Cred ca am aduna cateva milioane, pe principiul „Dati un Euroi, scapam de gunoi!”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger