AcasăDezvaluiriAncheteAlertă DGIA! Rușii cumpără Constanța pentru Franța!

Alertă DGIA! Rușii cumpără Constanța pentru Franța!

Continuă isteria statului român de a nu semna, nici măcar în ciuda riscului impunerii unei adevărate blocade europene de către o Franță ”umilită”- dar care tocmai ce a preluat Președinția Consiliului Europei – contractul cu Naval Group. Cel câștigat de influenta companie franceză în urma unei licitații internaționale și care ar fi trebuit parafat cu peste un an și jumătate în urmă. Astfel încât să producă deja primele efecte vizibile.

La Constanța ar trebui să fie deja în lucru viitoarele corvete

Și la danele Șantierului Naval Constanța să se ridice deja barem primele ”schelete” ale viitoarelor corvete. Unele de ultimă generație și care ar trebui să asigure barem misiunile de ”poliție maritimă” pe Marea Neagră. Numai că, deși noul termen limită pentru semnarea contractului este 21 ianuarie, o nouă ”fumigenă” a fost aruncată, în disperare de cauză. Astfel că, după ce s-au pretat la toate tragerile de timp posibile, oricât de jenante ar fi devenit acestea, oamenii generalului Ciucă s-au ”baricadat” din nou pe ”linia Damen”. Și tocmai ce au dat drumul la ”scurgeri controlate” de informații care ar trebui să  aducă un aviz negativ de ultimă oră din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Pentru că, intoxicată cu bună știință, propaganda operativă tocmai ce a fost informată că asocierea câștigătoare dintre Naval Group din Franța și Șantierul Naval din Constanța ar reprezenta nici mai mult nici mai puțin decât o gravă vulnerabilitate la adresa securității naționale! Și chiar a ”asigurării Flancului Estic al NATO”! De ce? Pentru că ”spionii” de la DGIA ai generalului Marian Hăpău, cei care se tot plâng că sunt ”builingiți” de omologii de la GRU tocmai ce ar fi documentat că, a naibi coincidență, exact ”în aceste zile” s-ar purta negocieri privind cumpărarea Șantierului Naval Constanța de către ”companii din Est”…

21 ianuarie, ultimul termen

Este de înțeles panica totală care a cuprins Informațiile Militare, mai ales dacă structura generalului Hăpău chiar a pus umărul mai mult decât trebuia pentru ”marele pierzător” Damen… Compania olandeză la care CEO pentru România a fost ”plantat” generalul Savu, adică tocmai fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei. Mai ales că, înainte de Crăciun, delegația franceză care a descins la sediul Ministerului Apărării Naționale a transmis fără niciun fel de echivoc că, dacă nu se respectă termenul limită de 21 ianuarie 2022 pentru semnarea contractului cu asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, atunci președinția franceză a Consiliului Europei va ridica problema ”neseriozității statului român” la Bruxelles. Așa că ”Frăția Generalilor” nu a avut ce face și a dat asigurări că, de această dată cel puțin nu mai are ce să apară… Și drept urmare noul termen final va fi respectat. Mai ales că, din punct de vedere juridic, dar și strict tehnic vorbind, nu mai este de pus la punct nici măcar cel mai mic amănunt.

Crede Dîncu în lacrimile lui Hăpău

Și, totuși, uite că oamenii generalului Hăpău își mai forțează încă o dată norocul. Astfel că mai întâi au ”pregătit terenul” cu privire la informația că, deși francezilor de la Naval Group nu are ce să li se reproșeze, partea română din asociere s-ar afla într-un grav impas financiar. Numai că Naval este o companie care poate asigura și ”aportul financiar” necesar unei eventuale retehnologizări în cadrul acestui contract cadru de peste 4,1 miliarde euro. Astfel că și această pistă a fost abandonată. Iată însă că, doar cu zece zile înainte de 21 ianuarie, DGIA speră să blocheze din nou semnarea contractului prin ”detonarea” unei false ”bombe” privind ”iminenta” vânzare a Șantierului Naval Constanța către companii rusești ”acoperite”. Cu speranța că astfel i se va cere din nou o avizare suplimentară privind posibila implicare a GRU în preluarea pachetului majoritar de acțiuni la SNC! De zici că ofițerii DGIA ascultă mai mult de bancurile de la Radio Erevan, decât de rapoartele informative proprii sau ale altor structuri! Dar poate ”domn profesor” Dîncu, pragmatic cum îl știm, solicită până atunci DGIA ce informații oficiale are în acest sens. Chiar și după ce l-a ”pupat pe portofelul” operativ pe generalul Hăpău…

author avatar
Catalin Tache