Cauta

Alertă de spionaj! BVT-ul austriac, anexa serviciilor rusești!

Vin nori grei asupra structurilor contrainformative românești. Cele care riscă să fie prinse între ciocanul rusesc și nicovala anumitor servicii secrete occidentale și aliate, dar care deja au fost identificate ca simple ”anexe” ale FSB, GRU sau SVR. Iar misiunea singurei Direcții anti-Rusia din cadrul serviciilor noastre este una cu atât mai ingrată cu cât este binecunoscută existența unor nuclee germanofile la nivelul altor structuri românești. Însă cum agenții de influență ai BND-ului german au ajuns să îl consilieze în cele mai delicate decizii ale statului român pe însuși președintele Klaus Iohannis, nu s-a putut trece mai departe de simpla documentare a acestei rețele.

FSB aduce războiul hibrid în România

Astfel că, așa după cum avertizam cu ceva vreme în urmă, s-a dat deja alerta în servicii. În urma unor informări cu privire la faptul că, pe lângă colaborarea neasumată, dar cu atât mai pragmatică a serviciilor secrete rusești cu BND-ul german, mai ales în domeniul economico-financiar, Moscova a trecut la ”next level”. Iar după ce în ultimii doi ani structurile contrainformative ale mai multor state occidentale și din Europa Centrală s-au avertizat reciproc cu privire la ”jocul dublu” al BVT – Biroul pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului din Austria, de această dată a venit și rândul României.

Serviciile de la Moscova au penetrat Guvernul Kurz

Astfel că, probabil zgândărite și de provocările inconștiente ale unor lideri politici de la București, serviciile de la Moscova sunt gata să pună și România pe harta statelor europene în care FSB, SVR și GRU trec la ”next level” al războiului hibrid în care acestea excelează. Penetrarea fiind una cu atât mai lesne cu cât, după cum ar fi bine să bage la cap responsabilii pentru securitatea națională a statului român, interfața rușilor ar fi chiar principalul serviciu secret al Austriei, Biroul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului – BVT.

Izolare contrainformativă

Iar dacă la nivelul ”beneficiarilor finali” politici mai sunt decidenți care își închipuie că acest scenariu al structurii contrainformative este doar unul de film, realitatea din lumea de intelligence este cu totul alta.

BND ul german asigură deja consultanți pentru București

Și anume că un ”blat” între BVT și Moscova ar fi fost denunțat chiar de la Viena! Mai mult decât atât, sediul central din Viena al Biroului pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului, responsabil inclusiv cu securitatea internă și contraspionajul a făcut obiectul mai multor percheziții ale unor alte structuri austriece. De asemenea, cancelarul Sebastian Kurz a fost acuzat de către rivalii săi politici că ar fi permis ca în mai multe ministere vitale precum Internele, Apărarea și Externele să se dezvolte adevărate celule de colaborare cu serviciile secrete rusești. Existând de asemenea acuze la chiar vârful clasei politicii austriece că partidul de extremă drapta FPO ar fi beneficiat de generoase donații acoperite ale serviciilor secrete rusești. Astfel că, în ciuda dezmințirilor insistente ale Guvermului austriac, serviciile secrete din mai multe state occidentale au suspendat schimbul de informații cu BVT! Invocând riscul ca rapoartele contrainformative privind structurile rusești să ajungă de la BVT chiar la acestea! Temerea fiind una cu atât mai mare, cu cât Viena nu doar că este unanim recunoscută drept ”capitala spionilor” europeni, dar mai ales pentru că aici își desfășoară activitatea instituții internaționale precum OSCE sau OPEC.

Ultimele stiri

  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • Exit mobile version