AcasăDezvaluiriAncheteAfacerea ”Poligonul”: Bode demolează DGA!

Afacerea ”Poligonul”: Bode demolează DGA!

Deși a intrat ”pe palincă” în Ministerul Afacerilor Interne, anunțând că va schimba de la temelie modul de funcționare, inclusiv prin scoaterea la concurs a sute de funcții de conducere pe care se află de ani de zile tot felul de împuterniciți, Lucian Bode a dat-o nu peste mult timp ”pe agheasmă”. Astfel că mandatul său devenise unul mai previzibil și ca al predecesorului Marcel Vela. Cel care, totuși, mai atrăgea atenția cu geaca lui de piele și gesturi studiate de ”băiat rău”, precum faza cu ”sunt cu ochii pe voi”.

Structura condusă de chestorul Vasilescu va avea sediu nou

Numai că Lucian Bode nici măcar după asasinatul mafiot de la Arad nu a găsit ceva mai de Doamne Ajută de zis, astfel că MAI-ul este deja condus din inerție de la nivelul șefului de Cabinet… Iată însă că ardeleanul Lucian Bode pregătește totuși o mutare surprinzătoare, având un plan pe termen lung. Sortit sau nu succesului, rămâne de văzut… Pentru că, probabil influențat de vechiul său model ”portocaliu” de ministru al Internelor, Vasile Blaga, Bode ar pregăti o resetare a Direcției Generale Anticorupție și întărirea cu orice preț a acesteia. În ce scop onorabil sau ascuns, rămâne de asemenea de văzut… Până atunci însă, a trecut cu totul neobservată, dar nu și pentru inițiații sistemului, o Hotărâre de Guvern care ar putea reprezenta primul pas birocratic făcut pe acest anevoios drum.

Scoaterea din funcțiune, casarea și demolarea

Dar iată documentul care deschide ușa procedurală unei întregi ”suveici imobiliare” necesare în vederea a noi și noi surprize : ”Având în vedere dispozițiile art. 2 -1 și 2-2 din Ordonanța Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea și amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituțiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Zona Jandarmeriei cea mai râvnită din București

În temeiul art.108 din Constituția României, republicată, al art. 864 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicată,cu modificările ulterioare, al art.288 alin. (1) și art. 361 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 2 din ordonanța Guvernului nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din funcțiune, casare și valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului și al unităților administrativ – teritoriale, aprobată prin Legea nr. 246/2001, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1 – Se aprobă actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București, ca urmare a reevaluării acestuia în condițiile legii, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2 – (1) Se aprobă trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a unor construcții aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2

(2) Trecerea în domeniul privat al statului a construcțiilor prevăzute la alin. (1) se face în vederea scoaterii din funcțiune, casării și demolării acestora.

Art. 3 – Ministerul Afacerilor Interne își va actualiza în mod corespunzător datele din evidența cantitativ – valorică și, împreună cu Ministerul Finanțelor, va opera modificarea corespunzătoare a anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 4 – Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM – MINISTRU, Florin – Vasile Cîțu, contrasemnează Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare”. Iar anexa 1, eliberată la 8 iulie 2021 cu nr. 748 cuprinde următoarele ”Date de Identificare a imobilului aflat în domeniul public al statutului și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București a cărui valoare de inventar se actualizează, ca urmare a reevaluării acestuia.

Ce pregătește Bode

Nr. MF – 100943, Codul de clasificație – 8.19.01, Denumirea imobilului 45 – 61, Adresa Imobilului – București, sectorul 1, Persoana juridică ce administrează imobilul – Ministerul Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București, CUI 4 192774”.

S-a găsit terenul!

De asemenea, cel puțin la fel de interesante și ”Datele de Identificare a construcțiilor aflate în administrarea MAI – UM 0260, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și demolării”, cuprinse în cealaltă anexă: ” Nr. MF – 100943 (parțial); Codul de clasificație – 8.19.01; Denumirea imobilului : 45 – 263; Adresa imobilului – București, sectorul 1; Persoana juridică care administrează imobilul (CUI) – Ministerul Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București, CUI 4192774; Datele de identificare a construcțiilor care trec în domeniul privat al statului – câmpul de tragere nr. 1, nr. de inventar 100337, – câmpul de tragere nr. 2, nr. de inventar 100338, – câmpul de tragere nr. 3, nr. de inventar 100339, – câmpul de tragere nr. 4, nr. de inventar 100340; Valoarea de inventar actualizată (lei) – 176.721.959,00; Valoarea de inventar a construcțiilor care trec în domeniul privat al statului(lei) – 535.978,00 – 485.645,00 – 502.024,00 – 462.408,00 – Total – 1.986.055,00; Valoarea de inventar a părții de imobil care rămâne în domeniul public al statului(lei) – 174.735.904,00”.

Ce se construiește pe câmpurile de tragere?

Acum, bineînțeles că documentele girate de ministrul de Interne, deși nu și inițiate de acesta pot duce la o întreagă serie de supoziții.

DOCUMENTE Au fost declanșate procedurile legale

Mai ales că în ”București, sectorul 1”, zona pe care se află amplasate ”câmpurile de tragere” ale Jandarmeriei este printre cele mai scumpe din întreaga Capitală, aflându-se în plin avânt imobiliar al apariției a noi complexuri rezidențiale de lux. Numai că, totuși, cea mai sigură pistă pentru a decoda mișcarea ministrului Bode este cea legată de presiunea care exista la nivelul ministerului, încă de pe vremea ministrului Vela, de a se construi un nou sedi ultramodern pentru Direcția Generală Anticorupție. Existând chiar mai multe discuții de lucru în acest sens. Însă cum prețul pe piața liberă a terenului necesar unei asemenea ample construcții era unul prohibitiv, poate că astfel ”curățarea” unor suprafețe deja aflate în administrarea MAI poate fi soluția salvatoare. Mai ales după trecerea acestora în domeniul privat al statului. Oricum, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Lucian Bode pare dispus să își joace mandatul pe cartea revitalizării DGA, mai ales după ce la conducerea acesteia a fost numit chestorul Liviu Vasilescu. Și chiar dacă construcția noii DGA va începe cu o ”demolare” de proporții! La propriu sau la figurat…

author avatar
Catalin Tache
5.011 afisari

19 COMENTARII

  1. Pai acum,daca e nea Livache sef la DGA,normal ca se poate orice….Bode,vezi ca totusi poate nu e chiar asa indicat sa intaresti DGA..ia intreaba Buldogul

  2. E posibil sa se construiasca in jur, viluțe…avand in vedere ca va dispare poligonul.

    • Adin-Dva-Tri …se stieeee , azi e sfantul Ilie , m-am pisat pe palarie dupa ce am golit damigeana cu mitilic

  3. Ce i Tache,nu te au pus si pe tine,ditamai chestorul DIPI cu 2 stele pe lista pt o psrcela de 450 mp linga padure si atunci i ai dat in gat?

  4. Stai linistit,la ce viloaica are Tache la Corbeanca i se rupe de metrii lor patrati…

  5. Si oricum il retrage GRU la Moscova dupa ce i termina si pe generalii Pahontu si Hapau,ca doar ei mai misca pe frontul rusesc…

  6. Am jucat babaroase pe mitilic cu Militar si Cunoscator si a ramas sa aduc damigeana , sa vedem de unde labuiesc niste portofele sa o cumpar de la taverna lui Katy ….

  7. Curatii ăștia galbejiti au pus șef la structura care răspunde de integritate pe un papagal care negocia aplicarea legii cu niște tź iga ni interlopi. Ce cloaca avem în menesterul ista. Alți mari șefi de „servicii” își pun averile, agonisite prin furt de socri infractori, pe numele copiilor lor… execrabil. Cloaca împuțită….

    • Toti o apa și un pământ: niște lepre corupte și care n-au făcut decât sa se îmbogățească din traficul de influența pe banul public….

  8. Toti o apa și un pământ: niște lepre corupte și care n-au făcut decât sa se îmbogățească din traficul de influența pe banul public….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger