AcasăDezvaluiriCatalin TacheAdrieane, pricepuși ceva?

Adrieane, pricepuși ceva?

Exact când paranoia ”intangibilității” lui Gigi Becali atingea cote deja paroxistice, cel mai incomod miliardar al țării la acel moment primea o năucitoare ”rangă în dinți” din partea sistemului. Una care ar trebui să îl mai doară încă și acum… Mai ales că, pentru ca lui Gigi să îi intre și mai bine în cap că ”șmecheria costă” al naibi de mult, mai ales atunci când te apropii prea mult de” Soarele Puterii”, latifundiarul a fost ”prăjit” chiar la el pe domeniu. La vila din Pipera, în fața propriei familii…

Soția are cea mai scumpă geantă din România el se vaită că nu are bani pentru utilitățile Palatului de la Snagov

Iar imaginile transmise în direct cu un  Becali în papuci și halat de casă căruia nici măcar obedienții miniștri aflați în solda sa nu îi mai răspundeau la telefon era săltat de mascați ca ultimul ”găinar” au șocat multă lume. Dar cu atât mai mult pe unul dintre pilonii de bază ai instaurării ”regimului portocaliu”. Mai ales că, spre deosebire de Emil Boc și Vasile Blaga, Videanu a și primit la Monaco, acolo unde se refugiase ”să joace table” după ce a refuzat să ”pupe poala” Elenei Udrea la congres, în ciuda avertismentului lui Băsescu, un mesaj plin de tâlc.

S au dezis de Băsescu nu de sistemul ticăloșit

Astfel că, în timp ce privea imaginile decăderii lui Becali, acestuia i s-a transmis de către sepepistul de legătură trimis de generalul Pahonțu de la București o întrebare lipsită de echivoc. Și chiar în olteneasca sa natală, ca să priceapă mai bine: ”Adrieane, pricepuși ceva”?

Fiul Andrei, înfiat de SPP

Iar o bună perioadă de timp, Videanu chiar părea să fi priceput… În primul rând, pentru că și-a pus familia sub ”înalta protecție” a sistemului, cu tot cu afacerile copiilor. Mai mult decât atât, fiul Andrei chiar a fost ”înfiat” de fostul său aghiotant de la SPP! Iar ”ofițerii acoperiți detașați pe la diverse instituții ale statului în frunte cu ANAF-ul și care activau deja în zona gri a mediului de afaceri au putut profita din plin de concesiile făcute de Videanu tatăl. Mai ales că afacerile date pe mâna acestora au supraviețuit în mod ”miraculos” până și celei mai aprige prigoane anticorupție din vremea nebună de glorie a statului paralel.

Copiii înfiați de sistem

Numai că, văzând că apele s-au liniștit și neputința procurorilor DNA poate fi deja diagnostigată drept ”castrare” politică, Videanu a scos din nou capul. Iar imperiul financiar al acestuia crește deja mult ”prea ca la țară”. Dovadă că Adriean – cel remarcat la Cotroceni pentru eschivele cu care, spre deosebire de Cristian Diaconescu, reușea să se ferească de scrumierele și paharele de cristal aruncate ”la cap” de ”Zeus”-ul Băsescu!- a uitat deja lecția sistemului. Deși la un moment dat părea să o fi învățat pe de rost, mai ales cea despre ”împărțire”… Astfel că, fiecare nou miliard pe care Videanu îl strânge ”ca hârciogul” nu face decât să îl apropie și mai mult de prăbușirea ”nevăzutului imperiu” financiar creat în ultimii ani. Pentru că ”Adriean de la Caracal” se înșeală amarnic dacă își închipuie că acționând deja prin intermediarii intermediarilor, gata, s-a pus la adăpost.

Berceanu își vede de milioanele lui Videanu nu

Și că apartenența tuturor oamenilor săi de legătură la vechea gardă a serviciilor secrete este o pavăză suficientă în fața ”foamei de trofee” care ”ghiorăie” deja în ”burțile” lupilor tineri ai sistemului.

Astfel că degeaba i-a trecut din nou ”glonțul” ultimului dosar de la DIICOT pe lângă tâmplele deja încărunțite! Ca și celelate de la DNA, de altfel… Pentru că Videanu și-a permis deja să își ia cu de la sine putere o porție mai mare din ”libertatea tramvaiului” pe care i-o oferise până acum sistemul. Astfel că ”șinele” serviciilor s-ar putea să îl ducă în cele din urmă acolo unde Adriean se teme cel mai mult… Fără a fi vorba aici, desigur, de faraonicul cavou care a șocat opinia publică. Și care de altfel, stranie ironie a sorții este și singura construcție la vedere pe care Videanu nu a mai trecut-o pe numele altuia…

S-a dat la Hagag!

Desigur, și Berceanu a făcut zeci de milioane de euro… Dar acesta a rămas barem țintuit pe ”pătrățica” lui oltenească. La fel după cum până și ”Buldogul” Blaga a pricepul în cele din urmă că trebuie să se mulțumească cu ”contribuțiile benevole” din zona de Vest. Desigur, Boc este încă activ și atâta vreme cât semneză orice i se pune sub nas nu are de ce să facă ”Poc”! Numai că Videanu se crede mai deștept decât toți adevărații ”băieții deștepți” ai sistemului la un loc! Astfel că, în timp ce soția sa este posesoarea celei mai scumpe genți din România, Adriean se vaită că nu are de unde plăti factura mărită pentru curentul ”Palatului de Marmură” de la Snagov. Iar în timp ce afacerile derulate prin intermediarii rezerviști s-au întins și ”bubuie” din Dubai până în Africa, Adriean se vaită că l-a ”sărăcit” donația făcută Catedralei Neamului. ”Obiectiv strategic” construit cu materia primă cumpărată tot de la Videanu, astfel că de fapt ”dar din dar se face Raiul”…

Becali a plătit prețul avertizării lui Videanu

Și uite cum zgârcenia declarativă deja proverbială a celui considerat la vârful sistemului cu adevărat cel mai bogat român al momentului nu mai poate acoperi ambițiile tot mai mari ale fostului primar și ministru al Economiei. Cel care, după ce și-a făcut mâna în imobiliare nu doar prin cartierele ”new-muncitorești” construite la margine de București, dar și pe Dorobanți a ajuns acum să se ”ia la trântă” cu HAGAG! Compania considerată un ”adevărat monstru sacru” al achizițiilor de lux pe nișa zonelor exclusiviste din Capitală. Și tocmai această imprudență că ”s-a dat până și la HAGAG” s-ar putea să îl coste extrem de scump pe Videanu. Cel care astfel le-a deschis ochii protectorilor din sistem că are mult mai mulți bani decât cei ”declarați și impozitați” până acum. Iar cum nu este prima oară când Videanu folosește această riscantă stratagemă, după ce a bătut singur, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, palma pentru ”prețul corect” al închiderii dosarelor DIICOT și DNA pe bandă rulantă, lucrurile s-ar putea schimba radical.

Așa și a construit averea bordură cu bordură

Și sătui de ”milogeala” perpetuă a lui Videanu, protectorii acestuia să îl ”scuipe ca pe o măsea stricată” din zona gri a sistemului. Ceea ce înseamnă că și-ar lua singuri ”partea” pe care consideră ei că li se cuvine! Dar și că astfel se va transmite un semnal clar că ”statul ticăloșit” nu a dispărut! La fel cum nici afacerile lui Videanu nu vor dispărea! Doar că ar putea fi preluate de un om de afaceri dacă nu mai de succes, atunci cel puțin mai de cuvânt! Deci, Adrieane, de data asta barem pricepuși ceva…?

author avatar
Catalin Tache
6.192 afisari

28 COMENTARII

 1. Se pisa GRU pe rezervistii lui Videanu!l-a mancat in kur,sa plateasca acum!atat ca la astia costa smecheria, nu niste apartamente doar…

 2. Un sobolan portocaliu… a stat ascuns ca sobolanul si a facjt miliarde taranul asta…sa fie scos din gaura unde s-a ascuns..cu duba!

 3. Spotmedia.ro , astazi , 09.01.2022 , ora 13:00 : ” SUA SI RUSIA , IN CAUTAREA UNUI CONSENS DIFICIL LA GENEVA , ” CAPITALA PACII „.

 4. Ba Tache, Videanu Adriean nu e din Caracal ci din Videle,Tr. Iar Becali Jiji daca a fost luat cu mascati-total ilegal,caci intai il chemi/inviti la militie,iar daca nu vine trimiti potera dupa el-din cauza ca l-ar fi avertizat pe Videanu de cv,isi merita soarta!

 5. inteleg ca domnul asta Berceanu e milionar.asta scrie in articol
  pai atunci….in anul 2000 acest domn berceanu dumitru tinu si presedintele curtii constitutionale de atunci apartamente de servici intr-un bloc din bucuresti bd unirii nr 55 etajul 3,6,7…INFO
  acum scrie ca e Intesa Sanpaolo Bank pe acolo…acum 22 ani era altceva…sa inteleg ca domnii au devenit milionari in ultimii 22 ani…

 6. va pot da inca doua detalii….dumitru tinu era luat zilnic cu un volvo…b-01-adv iar presedintele curtii constitutionale si-a dat demisia pe baza de apartament servici subinchiriat..unei firme…ceva cu tronic…
  cat despre berceanu….parea civilizat acum 22 ani…dadea si buna ziua…

 7. Băieții de la recorder au scris recent un articol documentat Catedrala Prăduirii Neamului, Acolo se dezvăluia despre afacerile strânse ale lui Adrian Videanu cu Patriarhul Daniel. Probabil că a fost primul avertisment. Acum este al doilea. La al treilea cine pică Regele sau Popa?

 8. E o tema in atentia DNA , Videanu se vaita ca are datorii la Titan Mar si Marmosin , in disperare de cauza , (in octombrie 2018) , s-a extins si la cariera de gabbrou de pe Valea Almaselului. .

 9. Mai important este ce se intampla azi la Geneva : Universul .net , astazi , 10 ianuarie 2022 : ” Cat de complicate vor fi negocierile ruso-americane – analiza Reuters „.

 10. Adevarul.ro , astazi , 10 ianuarie 2022 , ora 07:51 : ” Dan Dungaciu : Au promis americanii rusilor ca NATO nu se va extinde ? ” ” Contrar afirmatiilor ruse , Gorbaciov nu a primit niciodata din partea Occidentului promisiunea ca va ingheta frontierele NATO „. Nu exista nici un acord scris .

 11. Tache, articolul scris de tine demonstrează că serviciile secrete sunt scăpate de sub control. Adică România este o țară în care, dacă un sulă de șef de serviciu își pune mintea, un om este executat la comandă. Soluția finală este corectarea sculelor din servicii și democratizarea reală a României. Dacă România lucrează numai pe șantaj mediatic, trebuie să schimbăm MACAZUL.
  Oricine poate fi regulat pe măsura lui. Avem soluții pentru toate dimensiunile. Suntem cu ochii oe voi, jmecherilor!!!

  • Când vreți să înceapă regularea, anunțați-ne. Cel puțin câteva sute de subalterni vor să ia locul celor care folosesc munca altora. Adică, să priceapă tot prostul, subalternii fac munca informativă iar șefii culeg roadele șantajului. Vă știm și numărul de dinți din gură!

 12. Cum să nu mai aibă bani? Întrebați-l cu cât a vândut terenurile care au aparținut Întreprinderii Ventilatorul din zona Răzoare, unde a vândut până și calea ferată aparținătoare de CFR, acum aici fiind în construcție foarte multe clădiri cu destinații diferite..

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri