AcasăDezvaluiriAnchete„Acoperitii” SRI, filati de „Doi s’ un sfert” !

„Acoperitii” SRI, filati de „Doi s’ un sfert” !

S-au urmărit unii pe alţii

Uite ca, in ciuda optimismului mai mult sau mai putin oficial afisat atat de catre vechea, dar si de catre noua conducere a Ministerului de Interne, cei de la DIPI, odata cu finalizarea „resetarii” organizatorice a structurii  nu au predat chiar toate dosarele pe care le aveau in lucru! Aaa, ca or fi pasat pe la alte Directii din cadrul Politiei lucrarile informative punctuale este cu totul alta poveste, numai ca „dosarele paralele” de filaj exercitate asupra unor „tinte” care nu intrau in competenta lor nu au ajuns inca la  „beneficiarii legali”, fie si pentru simplul fapt ca, pur si simplu, acestia nu exista! Iar aceasta dezvaluire este facuta cu aceeasi siguranta cu care, cu cateva saptamani inainte ca „tsunami”-ul DNA sa loveasca fosta DGIPI, anuntam ca „s-au sifonat banii de sifoane” de la „Doi s’ un sfert”! Sau la fel cum scriam ca Gabriel Oprea va fi „scurticircuitat” de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi pentru achizitia unui autoturism A8.

S au urmărit unii pe alţii

Desigur ca dupa ce 500 de ofiteri au iesit deja la pensie iar ceilalti au fost pusi la dispozitie si risipiti unul cate unul la munca de jos, structura se afla acum intr-o stare jalnica. Din moment ce, de altfel, pana si Bogdan Despescu a ajuns sa le ia sediile si sa lea dea unitatilor de politie din subordinea sa, sub motivatia ca DIPI se afla in restructurare. Insa initiatii sistemului stiu foarte bine ca despre „urecheatii” de la „Doi s’ un sfert” se spune ca, aidoma fotbalistilor nemti, poti sa fi sigur ca i-ai invins de-abia dupa ce-i vezi suiti in autobuz! Insa pana la urma tot va rabufni scandalul filajelor paralele facute de catre cele patru grupari distincte care se bateau anul trecut pentru suprematie si preluarea controlului la „Doi s’ un sfert”. Si ai caror membri nu doar ca s-au urmarit unii pe altii ca disperatii si au fortat monitorizarea celor pe care ii considerau apropiati de proprii rivali, dar chiar au recurs la filarea unor „tinte” despre care chiar la MAI existau rapoarte informative tot ale DIPI  ca ar fi „acoperiti” ai Serviciului Roman de Informatii! Si totusi i-au filat la greu, penetrand astfel zone de maxima siguranta nationala, la care nu aveau acces si competente, si asta in lipsa unor mandate judecatoresti, ci pe simple asumari verbale ale unor astfel de misiuni halucinante…

Informatii vs. Protectie Interna

La inceputul lui 2016 nu erau o noutate actiunile de filaj paralele orchestrate de catre „Doi s’ un sfert”, din moment ce Gelu Oltean ajunsese sa puna sa fie urmariti inclusiv procurorii DNA care se aflau pe urmele unor apropiati de-ai sai sau a unor clienti care vroiau sa stie pana unde au ajuns anchetatorii in ceea ce-i priveste. Dar cel putin de acum pensionarul Gelu Oltean isi asumase aceste apucaturi si, pe vremea sa, nimeni nu mai misca in front, dupa ce putinii contestatari pastrati de la predecesori fusesera executati in doi timpi si trei miscari. Numai ca, in februarie 2016 a inceput pur si simplu nebunia, mai ales dupa ce membrii „grupului de la Zalau” ar fi primit incuviintarea tehnocratilor ca vor fi instalati la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne. Numai ca riposta din partea celorlalte trei grupari a fost mult mai puternica decat se asteptau adeptii lui Dacian Ciolos, asa ca a iesit un macel in toata regula.

Dosarele paralele nu au<br >fost predate de DIPI

Iar in timp ce Informatiile si protectia interna isi executau unii altora oamenii, pana si intre cei despre care se spunea ca ar fi fost infiltrati de SRI a aparut o falie uriasa, acestia impartindu-se la randul lor in „coldisti” si „maioristi”. Iar apogeul acestei isterii a filajului reciproc a fost atins in primavara anului trecut, cand paranoia instaurata de primele raiduri ale procurorilor anticoruptie era atat de mare, ca unii sefi din „Doi s’ un sfert” au lasat orice urma de prevedere si si-au asumat, fie si verbal, ordinele de a se face filaj „la sange” la obiective despre care tot DIPI facuse rapoarte, pentru fostele conduceri ale MAI, ca ar fi „apropiati de Padure” sau chiar ofiteri acoperiti ai principalului serviciu secret al tarii…

Au ajuns la procurori…

Astfel de misiuni sensibile mai fusesera incercate si in trecut, dar de obicei ele esuasera, dupa ce ofiterii desemnati au atras  atentia ca trebuie ca sa-si asume un superior raspunderea in scris. Mai ales daca misiunile impotriva celor suspectati ca ar fi „acoperiti” SRI ar fi trebuit sa se faca si fara mandat judecatoresc, dar mai ales fara a fi informat serviciul secret respectiv sa-si retraga oamenii sau sa confirme daca acestia se afla la randul lor in misiune, asa cum o cere cutuma. Anul trecut insa, sub presiunea evenimentelor, unii sefi DGIPI nu s-au mai incurcat in astfel de „amanunte” si au pornit masinaria infernala de filaj, in malaxorul careia au intrat de-a valma de la ofiteri a diverse structuri pana la lideri politici, dar si procurori de care s-au putut astfel apropia prin intemediul politistilor judiciari detasati la diverse Parchete. Si care au fost „balizati” fara stiinta lor. Iar materialele stranse probabil in scopul rafuielii care avea loc intre grupari, deloc putine, in niciun caz nu au fost predate asa cum prevedea controversata ordonanta a lui Dragos Tudorache. Caci daca filajele au fost facute in afara cadrului legal, cine ar fi putut fi atunci „beneficiarii legali” carora sa le fie predata informatiile astfel obtinute? Asa ca, desi acum cam toti liderii fostelor grupari din DIPI au facut pace de nevoie si ar aseza linistiti batista pe tambal, aceste dosare paralele trebuie sa existe totusi undeva. Si chiar sa fi inceput „sapaturile” catre acestea, ceea ce ar putea duce la mari surprize, atunci cand se va afla numele „obiectivelor” filate anul trecut in urma rafuielilor interne. Fie si pentru simplul fapt ca ar putea fi pus nea Nicu Vacaroiu sa-si trimita inspectorii de la Curtea de Conturi sa vada cum justifica cei de la „Doi s’ un sfert” cheltuielile uriase facute pe aceste misiuni subterane. Dar, lasand gluma la o parte, aceasta este ultima grija a celor care s-au dedat la astfel de practici, dupa ce se va afla cine pe cine a filat… Si mai ales cine le-a comandat!

author avatar
Catalin Tache
5.601 afisari

1 COMENTARIU

  1. DIN CAUZE DE ACEST GEN SE SPUNE CA ROMANIA E TARA FARA ROST. DGIPI NU SI-A JUSTIFICAT NICIODATA EXISTENTA DIN CAUZA CONFLICTULUI DE COMPETENTA MATERIALA SI TERITORIALA,IN NICI O TARA A UE NU ARE ASA STRUCTURA, EA TREBUIA DESFIINTATA INAINTE DE A SE INFIINTA D.G.A. O ALTA STRUCTURA FARA ROST, FIIND IN CONFLICT DE COMPETENTE CU D.N.A.
    SUNT MULTE STRUCTURI CARE SE GASESC IN SITUATIA DE CONFLICTE DE COMPETENTA SIE,MAE, SRI, SPP, STS, POLITIA ROMANA, POLITIA DE FRONTIERA, POLITIA LOCALA, JANDARMERIA ROMANA, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU MIGRARI, CARE SUNT SUPRADIMENSIONATE AU COMPONENTE CARE TAIE FRUNZA LA CAINI PE BANI PUBLICI MULTI. RO TARA FARA ROST.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger