Cauta

A pierdut la Las Vegas banii SIE pentru armament!

Chiar daca suntem pe ultima suta de metri pana la privatizarea industriei de armament a Romaniei, mai multe structuri cu responsabilitati in siguranta nationala au sperat ca vor reusi sa pastreze pe linia de plutire, daca nu chiar sa relanseze acest important segment economic.

Secretarul de stat Bogdan Badea a facut-o lata la Las Vegas

Mai ales ca demersurile de multa vreme ale celor implicati puteau sa fie, in sfarsit, recompensate cu contracte pe masura la inceputul acestui an. Si nu vorbim aici doar de lobby-ul oficial al atasatilor militari sau al agentilor autorizati, dar mai ales de eforturile financiare deloc de neglijat ale firmelor sub acoperire ale SIE. Numai ca totul s-a rispit la Las Vegas,  cand, dupa cum sustin sursele noastre, secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Bogdan Badea, ar fi reusit performanta ca, prin atitudinea avuta, sa puna cruce planurilor de relansare. Ca si banilor cheltuiti de SIE pentru promovarea armamentului romanesc, bineinteles.

Ultima sansa

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, actuala coalitie de guvernamant, drept urmare a unei puternice presiuni externe, a luat hotararea de a lasa din maini industria de armament, altadata mandria economiei romanesti. Totusi, decizia de declansare a formalitatilor oficiale de privatizare a fost amanata pana la inceputul acestui an, pentru a se putea profita de ocazia oferita de organizarea, la Las Vegas,  a celui mai mare targ de armament din lume. Este vorba de expozitia „Shot Show”, unde au fost prezenti cei mai mari producatori de arme, munitie si componente conexe utilizate la vanatoare. Si cum aceasta intalnire a  tuturor „greilor” din lume a fost considerata drept ultima sansa de salvare a industriei noastre de armament, serviciile secrete romanesti s-au implicat activ pentru a da lovitura la Las Vegas. Fara ca habar sa aiba ca toate eforturile lor, dar si banii, deloc putini, cheltuiti prin intermediul unor firme „paravan” operate de agenti sub acoperire ai SIE vor fi „sabotate” chiar de la varful delegatiei romanesti.

„Ne-am dat cu tesla in… arme”

Iar daca fabrica de Armament Cugir a reusit sa faca o figura frumoasa, cu ajutorul partenerilor traditionali americani, nu acelasi lucru se poate spune despre secretarul de stat Bogdan Badea, liberalul valcean care, la doar 36 de ani,a fost pus sa coordoneze industria de armament. Si care, in ciuda eventualelor rapoarte triumfaliste de realizare de „noi contacte” prezentate probabil la Bucuresti, a reusit, dupa cum sustin sursele noastre, sa se comporte de parca nu ar fi intentionat decat sa anuleze pana si cele mai avansate proiecte de colaborare externa. Totul, spre disperarea celor care lucrasera din greu la aceste contacte si care au ajuns sa se planga acum ca „ne-a dat Badea asta direct cu  tesla in…  arme, ca pe el il interesau cu totul alte afaceri decat cele ale ROMARM”.

Plin de energie

Astfel s-a ajuns ca in rapoartele secrete sa se noteze cu naduf ca esecul de la Las Vegas s-a datorat sictirului cu care a tratat partea externa Bogdan Badea, care a pierdut astfel toti banii cheltuiti de statul roman, prin intermediul SIE, pentru relansarea industriei de armament. In schimb, secretarul de stat s-ar fi dovedit plin de energie in cu totul alte domenii de activitate. Si poate intr-un fel este de inteles, tinand cont de „tunurile” de zeci de milioane de euro date de tanarul liberal in afacerile cu energie regenerabila…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version