Cauta

8 milioane de români, captivi ai ”Frăției Asigurărilor”!

Continuăm astăzi seria dezvăluirilor cu privire la ”chichițele procedurale” prin care cei peste 8 milioane de conducători auto plătitori de RCA sunt pur și simplu ținuți captivi de către ”Frăția Asigurărilor” formată din principalii doi jucători de pe această piață. Dar și de rețeaua de intermediari fără care în curând nu se va mișca nicio hârtie. Și implicit nu se va face nicio plată!

City Insurance și Euroins preferă regia proprie

Un exemplu relevant fiind cel al fostului membru al conducerii City Insurance, Bogdan Ivanov și firma sa cu un singur angajat, Management & Financial Consult SRL. Numai că, din păcate, acesta nu este nici pe departe singurul exemplu. Pentru că, dacă la început sistemul de cedare a creanțelor de plată către astfel de firme de intermediere a reprezentat doar o excepție, deja lucrurile se complică serios. Totul sub ochii neputincioși ai unei Autorități de Supraveghere Financiară care ar trebui să se implice până ce nu este prea târziu. Existând deja riscul real al unui blocaj total pe ”întortocheatul” circuit financiar al plăților daunelor prin polițele de asigurare RCA.

Axa City Insurance – Euroins

Pentru că, după ce firma lui Ivanov, Management & Financial Consult a ”spart gheața”, și alte societăți au început să desfășoare astfel de activități. La fel de important de subliniat fiind și faptul că nu doar City Insurance ”joacă” pe piața cedării creanțelor, dar și ”rivala de moarte” de pe piața asigurărilor, Euroins. Totul într-un context în care, pentru a da doar exemplul City Insurance, care operează nu mai puțin de peste 150.000 de dosare de daună pe an, a ajuns să aibă 13.000 de petiții formulate la ASF de către păgubiți, service-uri auto și intermediari care reclamă plăți parțiale sau întârziate a daunelor. Asta ca să nu mai vorbim și de miile de dosare aflate deja pe rolul instanțelor de judecată și având la bază tot neînțelegerile pe seama plății daunelor. Iar la Euroins situația este și mai îngrijorătoare!

Totul ”în regie proprie”!

Iar pentru ca niciun păgubit să nu scape din ”plasa” birocratică întinsă cu atâta migală, principalii doi jucători de pe Piața Asigurărilor, City Insurance și Euroins par a avea ca obiectiv nu atât acoperirea prejudiciului creat păgubitului de către șoferul asigurat… Prioritară fiind doar ”optimizarea plăților”… Motiv pentru care, întâi de toate, se încearcă din răsputeri evitarea relației cu service-ul auto, prin oferirea unei sume direct păgubitului. Adică să se treacă totul ”în regie proprie”. Iar atunci când această ”regie” eșuează, fac tot posibilul pentru a plăti cât mai puțin către unitățile reparatoare.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version