AcasăDezvaluiriAnchete8 milioane de români, captivi ai ”Frăției Asigurărilor”!

8 milioane de români, captivi ai ”Frăției Asigurărilor”!

Continuăm astăzi seria dezvăluirilor cu privire la ”chichițele procedurale” prin care cei peste 8 milioane de conducători auto plătitori de RCA sunt pur și simplu ținuți captivi de către ”Frăția Asigurărilor” formată din principalii doi jucători de pe această piață. Dar și de rețeaua de intermediari fără care în curând nu se va mișca nicio hârtie. Și implicit nu se va face nicio plată!

City Insurance și Euroins preferă regia proprie

Un exemplu relevant fiind cel al fostului membru al conducerii City Insurance, Bogdan Ivanov și firma sa cu un singur angajat, Management & Financial Consult SRL. Numai că, din păcate, acesta nu este nici pe departe singurul exemplu. Pentru că, dacă la început sistemul de cedare a creanțelor de plată către astfel de firme de intermediere a reprezentat doar o excepție, deja lucrurile se complică serios. Totul sub ochii neputincioși ai unei Autorități de Supraveghere Financiară care ar trebui să se implice până ce nu este prea târziu. Existând deja riscul real al unui blocaj total pe ”întortocheatul” circuit financiar al plăților daunelor prin polițele de asigurare RCA.

Axa City Insurance – Euroins

Pentru că, după ce firma lui Ivanov, Management & Financial Consult a ”spart gheața”, și alte societăți au început să desfășoare astfel de activități. La fel de important de subliniat fiind și faptul că nu doar City Insurance ”joacă” pe piața cedării creanțelor, dar și ”rivala de moarte” de pe piața asigurărilor, Euroins. Totul într-un context în care, pentru a da doar exemplul City Insurance, care operează nu mai puțin de peste 150.000 de dosare de daună pe an, a ajuns să aibă 13.000 de petiții formulate la ASF de către păgubiți, service-uri auto și intermediari care reclamă plăți parțiale sau întârziate a daunelor. Asta ca să nu mai vorbim și de miile de dosare aflate deja pe rolul instanțelor de judecată și având la bază tot neînțelegerile pe seama plății daunelor. Iar la Euroins situația este și mai îngrijorătoare!

Totul ”în regie proprie”!

Iar pentru ca niciun păgubit să nu scape din ”plasa” birocratică întinsă cu atâta migală, principalii doi jucători de pe Piața Asigurărilor, City Insurance și Euroins par a avea ca obiectiv nu atât acoperirea prejudiciului creat păgubitului de către șoferul asigurat… Prioritară fiind doar ”optimizarea plăților”… Motiv pentru care, întâi de toate, se încearcă din răsputeri evitarea relației cu service-ul auto, prin oferirea unei sume direct păgubitului. Adică să se treacă totul ”în regie proprie”. Iar atunci când această ”regie” eșuează, fac tot posibilul pentru a plăti cât mai puțin către unitățile reparatoare.

author avatar
Catalin Tache
2.558 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai sigur dlor…INTERESEAZA PE CINEVA CA DIN REGIA ACEEA STATUL NU VEDE TVA UL? IN CE TARA STATUL PERMITE PRESTATIILE LA NEGRU’? CULMEA LA NOI LE SI INCURAJEAZA !

  2. Plata in regie proprie a ajuns la 60% din total plăti pe RCA, bugetul de stat fiind păgubit anual de aproximativ 300.000 de milioane de euro. Domnule Câțu poate va aplecați puțin și aici. Mai mult 50% din accidentele din România sunt cauzate datorită reparațiilor neconforme sau făcute in spatele curților cu piese din dezmembrări .. poate RAR aude, iar dacă Poliția tot a luat la control pe golanii din serv măcar sa continuie cu toți pana la ultimul golan atât la serv dar și la asiguratori . Domnilor de la RAR stiati ca serv partenere societăților de asigurări repara peste 300.000 de auto pe an încălcând autorizația RAR? Știu ca știți dar sunteți mâna in mâna cu asiguratorii. Aloooo mascatii nu va autosesitati?

  3. O practica abuziva , niste nenorociti . Vuiește mereu presa de astfel de ieșiri ale asiguratorilor si nimeni nici o autoritate nu face nimic

  4. sunt prosti aia ca fac sau aia care sunt platiti sa i supravegheze si sa faca interesele celor care le platesc din impozitele lor salarii???????? pare ca toate institutiile din acest stat sunt ghidate sa lucreze doar impotriva cetatenilor!!!!!

  5. Se spune ca daca tatal este prost ,delasator si neinteresat de soarta copiilor,daca fura de acasa si duce la straini atunci copii vor umbla goi ,flamanzi si desculti Acel tata merita scos din drepturi si bagat la parnaie Aviz !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger