AcasăDezvaluiriAnchete7 ani de pușcărie: Ultimul avertisment pentru Geoană!

7 ani de pușcărie: Ultimul avertisment pentru Geoană!

CIA le-a luat Statelor Unite ale Americii întreaga Europă înapoi! Cu tot cu ”Colonia” România! Așa că, pentru a da Cezarului ce este al Cezarului, obedienții lideri politici de la București deja s-au înghesuit să trimită ”solii păcii” la Washington… Ca să dea asigurări că, ”și în viziunea noastră”, o finală prezidențială, peste doar doi ani, între ”candidatul dreptei” Nicolae Ionel Ciucă și ”candidatul stângii”, Mircea Geoană este cea mai bună dovadă de atașament al statului român la parteneriatul strategic.

Ionuț Costea fratele mai mic al Mihaelei dragostea mea

Acum, ce este drept, oamenii președintelui știu foarte bine că ambițiosul Macron va încerca să strice ”blatul” pro-american și să o arunce în finala prezidențială pe Laura Codruța Kovesi. Dar cum ”Zeița Cătușelor” nu are încă o formațiune politică ”pe val” care să se alinieze în spatele său – USR-ul fiind deja un ”proiect de țară” îngropat definitiv! – Macron va folosi probabil  vânturarea candidaturii lui Kovesi doar ca pe o ”sperietoare”. Una menită să aducă un ”plus valoare” la negocierile purtate pentru ”felierea” nesătulei piețe românești de consum. Așa că zarurile par să fi fost deja aruncate pentru o ”finală controlată” sută la sută, între cele două mari formațiuni politice care formează de altfel și actuala coaliție de guvernare. Astfel că Partidul Național Liberal va defila cu generalul Ciucă… Primul pas fiind deja făcut prin declanșarea operațiunii de ”ejectare” a ”puiului Minodorei” din fruntea Partidului prezidențial. În timp ce și la Partidul Social Democrat deja s-au aruncat cărțile pe masă, prin comandarea sondajului de opinie care l-a dat deja pe ”Prostănac” drept marea tânără speranță a social-democraților la prezidențiale. Și uite cum, puternic alimentate din fondurile operative, sondajele sistemului deja urlă la unison că tocmai Geoană și Ciucă ar beneficia de încrederea oarbă a românilor!

Geoană a ajuns de la DNA direct lângă Stoltenberg la NATO

Așa că ”nucleul dur” american al NATO pare că poate deschide deja șampania. Probabil samsarii americani de armament nici măcar neavând vreo preferință pe care ”obedient” să îl instaleze la Cotroceni… Ciucă sau Geoană…

”Dragostea mea” mai are frați…

Deja se pare că secretarul general al NATO încă nu își va lua în primire biroul gata pregătit de la Banca Norvegiei. Pentru că, dacă data trecută mandatul i-a fost prelungit automat de pandemie, acum războiul din Ucraina a picat la țanc pentru ca Alianța să anunțe deja că ia în discuție rămânerea în fruntea NATO cel puțin încă un an. Cu tot cu mâna sa dreaptă… Așa că Geoană iar are parte de un ”noroc prostesc”, astfel putând fi ținut ”în viață”, politic vorbind, până în anul ”marilor alegeri” din România. Ca să nu mai vorbim că în toată această perioadă beneficiază și de o mediatizare intensivă, în afara tradiționalului ”lustru” dat periodic de Radu Tudor. Așa că toate par a îi merge din plin secretarului general adjunct al NATO. Și cel care, în viziunea Administrației Republicane cel puțin, are șanse ”jumi – juma” cu generalul Ciucă de a fi succesorul lui Klaus Iohannis. Numai că, ghinion, între atâtea vești bune, Geoană a fost lovit în moalele capului și de o ”banală” decizie a Justiției din România. Aceeași Justiție care, până acum cel puțin s-a pus ”zid” în fața ”veșnicului client” al DNA, Mircea Geoană.

Ciucă decorat de SUA Kovesi de Franța

Și asigurându-i astfel ”culoarul” necesar până la vârful NATO. Numai că, de această dată, ”partea luminată” a sistemului a avut o ”reacție rapidă” care a ”scurtcircuitat” deja planul american pentru România. Dovadă că, dacă sistemul l-a vrut pe Geoană plecat la NATO, în niciun caz nu îl vrea întors înapoi… Altfel fiind greu de explicat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de condamnare a lui Ionuț Costea la 7 ani de închisoare cu executare… Pentru trafic de influență… Pentru o faptă comisă în… 2005! Desigur, decizia a fost ”împachetată” mediatic și prin condamnarea altor făptași sau chiar victime colaterale. Numai că, decizia nefiind una definitivă, inițiații sistemului decodifică surprinzătoarea decizie a Curții Supreme – într-o vreme în care lupta anticorupție oricum s-a fâsâit total… – într-un ultim avertisment pentru Mircea Geoană. Pentru că, la următorul ”complet negru”, decizia definitivă pentru cumnatul lui Mircea Geoană poate fi o reducere semnificativă a pedepsei, până la una cu suspendare… Sau mărirea sa la ”maximul de pedeapsă solicitat de procurori”… Și cum ”Mihaela, dragostea mea” mai are și alți frați, dar și nenumărate alte rubedenii implicate în tot felul de alte afaceri, combinații și dosare, ”mingea” este acum la Geoană… Ciucă așteptând cu sufletul la gură un eventual ”semn” de la acesta, pentru a putea declanșa ”asaltul final” la Cotroceni. Operațiunea desfășurată sub ”steagul fals” al partenerilor strategici, bineînțeles… Dar și cu ”nota de plată” pe măsură…

author avatar
Catalin Tache