Cauta

350 de milioane pe lună, leafă de jandarm!

Colonelul Enescu, cel mai bine plătit bugetar din tot sistemul

Șoc total la vârful Ministerului Afacerilor Interne, după ce secretarul de stat Bogdan Despescu a intrat la rândul său în posesia informației cu privire la lefurile absolut halucinante pe care inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu le-ar fi încasat pentru ultimele trei luni. Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile noastre, DNA-ul militar așteaptă în orele următoarele ”hârtiile” oficiale de la MAI. Cele din care, după cum deja a fost informată conducerea ministerului, reiese că șeful IGJR, Bogdan ”Mîțu” Enescu ar figura pentru lunile aprilie, mai și iunie cu următoarele sume : 32.000 lei, 29.000 lei și 35.000 lei! Adică nu mai puțin de 350 milioane lei vechi pentru o singură lună!!!

Iubi beneficiază din plin de poziția Motănelului

Iar singura explicație pentru cum s-a ajuns la aceste cifre de-a dreptul astronomice pentru nivelul nu doar al MAI, dar chiar și pentru unii CEO al unor companii renumite din mediul privat este cea regăsită în nota informativă care deja a șocat întreg sistemul : colonelul Enescu și-a băgat ore suplimentare la greu. De fapt, câte ore a vrut el! Urmând însă acum o amplă verificare cu privire la ”graficul” orelor suplimentare cu care ar figura ”pe fluturaș” inspectorul general al Jandarmeriei Române : 360 pentru aprilie, 240 pentru mai și 220 pentru iunie! Ceea ce, cel puțin pentru aprilie reiese că în afara celor opt ore regulamentare, șeful Jandarmeriei ar mai fi băgat câte 12 ore suplimentare pe zi, timp de 30 de zile!

Astfel că Bogdan Enescu ar fi avut toată luna respectivă câte doar patru ore pe zi disponibile zilnic! Ca să doarmă, să mănânce, să se antreneze și să acorde șia tenția necesară tinerei subofițer pe care a transferat-o chiar la cabinetul său… Numai că procurorii militari nu sunt deloc, dar absolut deloc convinși de această variantă de lucru care s-ar regăsi în documentele de la IGJR. Mai mult decât atât, s-ar afla deja în stare de alertă, solicitând informația cheie pentru tot acest scandal care va zgudui în zilele următoare Ministerul Afacerilor Interne.

Oare jandarmii trimiși carne de tun pe stradă or ști cât încasează șeful lor

Și anume dacă a avut sau nu colonelul Enescu aprobare de la conducerea MAI pentru orele efectuate suplimentar, așa cum prevede Ordinul de ministru? Mai ales că se pare că nu prea… Ceea ce face ca întreg scandalul să capete deja un tot mai vădit iz penal. Pentru că, oricum ai lua-o, același șef al Jandarmeriei nu prea ar fi avut nici ”răbdarea” obligatorie de a aștepta barem cele 60 de zile necesare ”transformării” în zile libere a orelor suplimentare, înainte ca acestea să fie trecute la plată…

35.000…29.000…32.000…

Oare cum s-or simți jandarmii ținuți în stradă de atâtea luni bune de zile și folosiți drept ”carne de tun” la toate scandalurile între clanurile interlope și trimiși drept ”săgeți” la cele mai riscante misiuni din timpul stărilor de urgență și alertă, aflând acum că șeful lor tocmai ce s-a căpătuit cu o leafă lunară de nici mai mult nici mai puțin de 35.000 lei? Sau cum s-or simți la rândul lor și ceilalți inspectori generali sau șefi ai altor structuri, care deși la rândul lor au băgat la greu ”zi lumină” în toate aceste ultime luni, fără a le trece însă prin cap să se puncteze de unii singuri cu sute de ore suplimentare lunar.

Șeful IGJR nu a avut aprobarea ministrului Vela de a și băga sute de ore suplimentare la pontaj

Și drept urmare fără a cere măcar aprobarea necesară secretarului de stat Despescu sau ministrului Marcel Vela pentru a își putea trece aceste ore suplimentare pe fișele financiare. Astfel că pentru aceleași luni, ceilalți inspectori generali figurează cu sume mult, dar mult inferiroare celor ale ”bobocului” în ale conducerii unei structuri centrale. Dar uite că, în timp ce toată lumea se amuza prin minister strict de ”idila” deja siropoasă a colonelului Bogdan Enescu, acesta strângea mai ceva ca un ”hârciog birocratic” ore suplimentare. Multe ore suplimentare. Și implicit bani. Mulți bani… Sute de milioane pe lună…

Aprilie : 360. Mai : 240. Iunie : 220.

Acestea sunt totalurile orelor suplimentare cu care ar figura în hârtii colonelul Bogdan Enescu, de a ajuns să încaseze sume și de 35.000 lei pe lună. Acum, ce-i drept, mai sunt nenumărate alte cadre de conducere care au băgat la greu ore suplimentare pe timpul pandemiei, dormind pe la birouri și văzându-și familiile și la câteva zile. Însă după cum susțin sursele noastre, niciun alt șef mai mare sau mai mic de structură nu și-a permis să se și treacă pe pontaj cu aceste ore, pentru a atinge astfel sume greu de explicat… Mai ales că toți ceilalți comandanți știau foarte bine că nu ar fi primit aprobarea necesară.

Dacă nu a știut nici Bogdan Despescu de leafa lui Enescu atunci să ia imediat măsuri

Întrucât ordinul de ministru este cât se poate de clar în acest sens, fiind nevoie de aprobarea expresă a conducerii MAI pentru a te trece cu ore suplimentare. Iată însă că șefului Jandarmeriei nu i-a păsat deloc de această cutumă altfel pe deplin respectată de către absolut toți ceilalți colegi aflați la comanda altor structuri. Și drept urmare mai avea puțin și inventa chiar ziua de 25 de ore, din moment ce în luna aprilie ar fi avut nu mai puțin de 360 de ore suplimentare, după cum se fac acum ample verificări pentru a se constatata cum de a fost posibilă atingerea acestui record absolut.

Când or fi trecut 60 de zile…

Iar în acest moment încadrarea ”performanței” colonelului Bogdan Enescu ține strict de concluzia verificărilor efectuate dacă acesta a avut au nu aprobarea necesară, conform Ordinului de ministru, de a efectua sutele de ore suplimentare din propriul birou. Și dacă da, din partea cui, sursele noastre susținând că ministrul Marcel Vela nu ar fi făcut sub nicio formă această excepție pentru șeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Iar dacă inspectorul general și-a permis să se ponteze singur, fără aprobarea ministrului Vela sau a secretarului de stat Bogdan Despescu, atunci lucrurile chiar că se complică serios. Inclusiv din punct de vedere al responsabilității penale.

Ca să nu mai vorbim că ancheta internă declanșată în ultimele ore avansează și pe o altă pistă, cea a verificării cu privire la respectarea termenului legal de 60 de zile impus pentru ”trecerea la plată” a orelor suplimentare efectuate. Astfel că, fie și dacă nu și-a luat în schimbul orelor suplimentare numărul aferent de zile libere calculat conform grilei interne, colonelul Bogdan Enescu tot ar fi trebuit să aștepte 60 de zile pentru a fi trecut la plată. Însă oricum calculează cei care ”monitorizează” această situație fără precedent la nivelul MAI, acest termen oricum nu avea cum să fie respectat…

Foile de parcurs

Culmea este însă că acest scandal ”răvășitor” vine la scurt timp după ce dezvăluirile din ”Național” au declanșat ample verificări cu privire la folosirea ”Renault”-ului de serviciu de care dispune inspectorul general Bogdan Enescu de către tânăra subofițer Cătălina Constantin. Cea de care șeful Jandarmeriei Române trăiește deja o poveste de dragoste asumată public, mai ales după transferarea celei cunoscute în tot IGJR-ul drept ”Iubi”, după apelativul cu care i se adresează îndrăgostitul colonel Enescu. Și care, dacă tot este șefa de cabinet de facto, ca să nu spunem direct ”cerberul” de la ușa biroului ”Mîțului” Enescu, împarte cu acesta și flota auto pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel că în timp ce ”Mîțu” se deplasează cu un ”Tuareg”, tânăra subofițer beneficiază pe persoană fizică de celălalt autoturism de serviciu al inspectorului general al Jandarmeriei! Lucru de altfel atât de lesne de verificat din foile de traseu… Ca și din imaginile cu care de altfel a fost deja documentată această situație.

Banii de chirie

Uite că, deși figurează cu 35.000 de lei încasați doar pe luna aprilie și deține locuință în garnizoana București- Ilfov, colonelul Enescu a reușit să își înduplece subalternii din comisia de acordare a chiriei să-i dea și bani de chirie! Atât lui, cât și lui ”Iubi”, după cum reiese din rapoartele informative care ”curg” la adresa celui impus la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române de către Marian Petrache. Asta cu toate că Enescu nu are cum să nu cunoască prevederile atât ale Codului penal, cât și ale Hotărârii de Guvern nr.1867/2005 privind stabilirea cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version