AcasăDezvaluiriAnchete20 iunie: Pica Ambasada SUA!

20 iunie: Pica Ambasada SUA!

După ce a preluat Ambasada de la Dean Thompson, Hans Klemm o predă unui „trumpist“

Se precipita lucrurile in razboiul pe viata si pe moarte pe care noua Administratie SUA il poarta cu democratii globalisti care continua sa opuna rezistenta, de pe pozitiile influente pe care le pastreaza in sistem, impotriva regimului Trump. Iar unda de soc se pare ca va lovi, in cele din urma, si Romania. Unde, poate deloc intamplator, asa cum „National” a anuntat in exclusivitate, Donald Jr. Trump a ales sa petreaca linistit cateva zile, in conditiile in care putea face acest lucru pe orice alt colt al globului. De asemenea, dezvaluiam si ca zilele viitoare este asteptata in tara noastra o vizita pe cat de discreta, pe atat de importanta pentru soarta Justitiei de la noi si implicit a clasei politice.

După ce a preluat<br >Ambasada de la<br >Dean Thompson<br >Hans Klemm o predă<br >unui trumpist

Insa pana ce agenda de vizite a emisarilor Departamentului Justitiei din SUA va transmite intregului sistem semnalul pe ce drum se va merge de acum inainte, andrenalina liderilor intregului sistemul de la noi a luat-o razna dupa ce s-a aflat ca 20 iunie este data limita pana la care trebuie sa se schimbe actuala garda de diplomati si ofiteri de legatura de la Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania!

Merg pe vulnerabilitati!

Ca Ambasada SUA la Bucuresti a fost perceputa de catre politicienii, demnitarii si inaltii functionari romani, de atata amar de vreme, drept o noua „Inalta Poarta” la care cu totii s-au inghesuit sa „linga clantele”, vorba „uitucului” Traian Basescu, nu mai este un secret pentru nimeni. La fel cum insa nu trebuie uitat nici sprijinul logistic mai mult decat generos acordat de-a lungul anilor de aceeasi ambasada pentru ca Romania sa-si poata indeplini obligatiile internationale asumate. Iata insa ca, dincolo de pozitiile divergente de pana acum, cert este doar ca, la aceasta ora, Ambasada SUA „arde”! Iar focul a fost pus chiar de la Washington, serviciile secrete de la noi receptand „farame” de informatii privind faptul ca s-ar fi constatat „vulnerabilitati” in cadrul Ambasadei de la Bucuresti. Iar traducerea acestui termen „diplomatic”, dupa cum bine o stiu cei care activeaza in sistem, „vulnerabilitatea” este, pentru americani, sinonim cu demiterea!

Relatii punctuale

Iar una dintre principalele acuzatii pe care „trumpistii” par sa le aduca unora din cei din personalul Ambasadei este faptul ca atat magistrati, dar mai ales politicieni romani au inceput deja sa se impauneze cu „relatiile punctuale” pe care le-ar avea cu diplomati sau inalti functionari.

Una din primele măsuri luate de<br >Donald Trump a fost retragerea<br > influentei Victoriei Nuland din Europa

Care lucreaza la o „Embassy” de unde, sa nu uitam, Donald Trump a primit doar un singur vot la alegerile prezidentiale, record negativ neatins in nicio alta tara aliata a Americii. Desigur ca este posibil si ca „resetarea” activitatii diplomatice de la Amabasada sa se incheie intempestiv, in stilul deja caracetristic al presedintelui Trump si al noilor sai consilieri, insa sunt si voci care sustin ca, daca emisarii Departamentului Justitiei ar putea pune prea multe intrebari, Justitia si clasa politica romaneasca ar putea fi cutremurata de „seisme” nemaipomenite pana acum. Dar aceasta pare sa fie strict decizia celor care deja il informeaza pe presedintele Trump si pe consilierii de incredere ai acestuia despre situatia din Romania. Iar situatia este cu atat mai exploziva cu cat aceiasi consilieri nu au ezitat ca, printre primele masuri luate sa fie si „retragerea” influentei Victoriei Nuland din functia detinuta in diplomatia americana.

Ca la Kabul

Si chiar daca situatia unor diplomati de cariera precum Dean Thompson sau Hans Klemm difera din start de cea a functionarilor sau a ofiterilor de legatura, sunt semnale ca la Washington nu ar fi privita cu ochi buni nici securitatea excesiva de care s-ar bucura diplomatii, care s-ar deplasa la Bucuresti cu „coloane” de parca ar fi la post in Kabul, ci nu la Bucuresti! Mai mult, se spune ca la Chisinau si chiar la Moscova nu ar exista asemenea facilitati, diplomatii plimbandu-se pe jos prin parcuri, desi riscul este mult mai mare in cele doua capitale. Dincolo insa de „rafuielile” dintre „vechea garda” din ambasada si, cel mai probabil, noii sai locatari, acestia din urma acuza punctual si faptul ca, practic, comunitatea americana din Romania s-a rezumat in ultimii ani doar la personalul diplomatic si activitatea acestuia. Totul in detrimentul dezvoltarii unei comunitati de afaceri puternice si „sanatoase”, dupa modelul altor tari occidentale. Asta in timp ce noua strategie a Administratiei Trump este tocmai impunerea intaririi comunitatii de afaceri, mai ales intr-un stat precum Romania, ramas ultimul partener strategic din aceasta parte a lumii…

author avatar
Catalin Tache
5.055 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger