AcasăDezvaluiriAnchete14 noiembrie: se da amnistia!

14 noiembrie: se da amnistia!

Tudorel Toader i-a ridicat mingea la fileu lui Valer Dorneanu

Pe data de 13 noiembrie, la ora 15.00, la Strasbourg va fi detonat Raportul MCV privind Justitia din Romania. Si  pe 14 noiembrie, absolut deloc intamplator, la Bucuresti, Curtea Constitutionala a Romaniei se va pronunta cu privire la ilegalitatea protocoalelor secrete din Justitie. Iar amanarea termenului pentru chiar a doua zi dupa citirea raportului MCV este una strategica, sursele noastre sustinand ca, pe 14 noiembrie se va da practic ”marea amnistie”. Pentru ca, din momentul in care CCR se va pronunta ca protocoalele dintre serviciile secrete si diversele structuri de Parchet au fost neconstitutionale. Ofiterii mai mult sau mai putin acoperiti de informatii ajungand astfel organe de urmarire penala si scriind practic de unii singuri rechizitoriile pe care procurorii ajunsesera doar sa le semneze ”ca primarii”, mii de dosare constituite pe astfel de ”probe” vor deveni automat caduce.

Tudorel Toader i a ridicat mingea la fileu lui Valer Dorneanu

De fapt, ce-i drept, vor fi trimise inapoi organelor de urmarire penala spre refacere. Insa multe dintre fapte sunt deja prescrise. Iar in marea majoritate a cazurilor procurorii nu au depus nici cel mai mic efort pentru a strange si alte probe in afara celor primite ”in plic” de la serviciile secrete. Si care nu vor mai fi luate in considerare, astfel ca mii de inculpati sau chiar condamnati vor fi amnistiati de facto. Pentru ca actuala Putere politica a renuntat de mult sa mai dea vreo Ordonanta de Urgenta sinucigasa privind amnistia si gratierea, mizand totul pe decizia Curtii Constitutionale. Care nu poate fi decat una singura: toate dosarele constituite in baza protocoalelor de colaborare dintre unitati de Parchet si servicii de informatii sunt ilegale, nule si neavenite! Iar daca actuala coalitie de guvernare dadea vreo noua OUG, strainatatea i-ar fi sarit din nou in cap. Dar asa, decizia CCR nu mai poate fi contestata.

Judecatorii CCR vor intra in sedinta decisiva a doua zi dupa citirea MCV

Pentru ca sunt deja tot mai multi magistrati straini care inca nu le vine sa creada ca intr-un stat membru deplin al Uniunii Europene au putut fi bagati oameni la inchisoare numai in baza acestor protocoale care au facut atat de mult rau. Si pentru ca astfel s-au pronuntat condamnari fara ca inculpatii sa aiba parte de un proces echitabil, dar si pentru ca, tot prin aceste protocoale, iata ca acum vor scapa si multi dintre cei cu adevarat vinovati!

Sa treaca ”socul” MCV!

Pare de-a dreptul neverosimil faptul ca, desi cu exceptia semnatarilor si a ”captivului” de la Palatul Cotroceni toata lumea infiereaza protocoalele secrete dintre procurori si ofiterii de informatii, nimeni nu s-a pronuntat inca pe ilegalitatea lor. Insa chiar si instantele de judecata unde au avut deja loc termene la care s-a cerut consfintirea acestei realitati au preferat sa se arate mai mult decat evazive. Numai ca, pe data de 14 decembrie lucrurile se vor schimba radical. Si cum in Romania zilelor noastre nimic nu este intamplator, prelungirea termenului de pronuntare a Curtii Constitutionale pana pe data de 14 noiembrie nu face decat sa intareasca si mai mult singura varianta de lucru luata in calcul la varful sistemului!

Iohannis lasat de ficus

Deci, pe 14 noiembrie vor cadea protocoalele! Si odata cu ele mii sau poate chiar zeci de mii de dosare! Desigur, orice miscare ar fi fost facuta in acest sens pana pe data de 13 noiembrie cand, de la ora 15.00, birocratii europeni ne vor administra la Strasbourg un nou ”dus rece” nu ar fi facut decat sa agite si mai mult apele. Dar asa, odata trecut socul MCV, CCR se va putea pronunta fara a resimti aceasta presiune isterica externa cu privire la una dintre cele mai mare pete de pe obrazul Justitiei din toate timpurile, ”protocoalele secrete”…

Iohannis, facut mat de Toader

Cu toate pacatele si orgoliile sale de profesor razgaiat pana si in fata politicienilor care l-au pus ministru al Justitiei, Tudorel Toader a dat ”mat” la Iohannis prin cererea de revocare a procurorului general. Este vorba de o mutare care il leaga de maini si de picioare pe seful statului, care pur si simplu, oricat isi bat acum capul consilierii sai pe probleme de Justitie, care oricum mai mereu au dat-o iama prin balarii nu are cum sa o ocoleasca.

Liderii coalitiei nu mai forteaza o OUG mergand pe mana CCR

Pentru ca ministrul Justitiei a stiut sa strecoare magistral in cererea de revocare a lui Augustin Lazar si capul de acuzare devenit  astfel oficial ca procurorul general este semnatarul unor protocoale secrete ilegale. Asa ca, pentru a trage de timp cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, Iohannis a fost sfatuit de catre consilierii sai sa o lungeasca atat cat poate. Insa daca respinge revocarea pana pe data de 14 noiembrie si pe urma CCR se pronunta ca protocoalele au fost intr-adevar ilegale, atunci Iohannis va trebui sa ”repare” singur aceasta graba, cu prejudiciile de imagine aferente. Iar daca asteapta pana dupa 14 noiembrie, atunci nu mai poate decat sa semneze revocarea unde se afirma ca protocoalele sunt ilegale! Ca in UE nici macar favoritii lui Merkel nu-si permit totusi sa incalce si deciziile Curtilor Constitutionale, cum s-a vazut si in cazul revocarii Laurei Codruta Kovesi.

Eliberarea judecatorilor

Deci, practic vorbind, pana la acest moment nu s-a stabilit la nivelul niciunei instante de judecata ca protocoalele ar fi ilegale. Ce-i drept, tot mai multi judecatori au indraznit sa ceara scoaterea din dosare a probelor obtinute prin aceste protocoale, dar aceste delimitari au fost strict unele ”chirurgicale”, pe fiecare inregistrare masluita in parte. Si chiar daca alti judecatori au recunoscut public ca pur si simplu transcrierile asigurate, culmea, tot de catre ofiterii SRI erau trunchiate cap-coada, nu prea au indraznit sa si acuze ca aceste ”smenuiri” au fost unele vadit intentionate.

Dosarele facute pe protocoale vor fi caduce

In ultimele zile, un prim pas a fost facut insa prin decizia unor judecatori care au recunoscut ca in ”kilogramele” de CD-uri cu inregistrari depuse ”cu japca” la dosar era vorba despre cu totul si cu totul altceva decat ”inserarile” din ”opisul” trimis de procurori, dar  facut de ofiterii de informatii. Insa ”marea eliberare” a judecatorilor va putea veni doar dupa 14 noiembrie, cand acestia vor putea sa dea ”reset” la toate dosarele pe care au fost obligati la randul lor sa le ”inghita” odata cu ”plicurile galbene” trimise la intimidare de acum fostul generalul SRI, Daniel Dumbrava. Iar acest asteptat ”moment zero” al Justitiei va avea cu siguranta urmari si pe plan international, mai ales cand se va consfinti astfel ca atatea nume grele ale clasei politice si mediului de afaceri au fost pur si simplu condamnate ilegal!

author avatar
Catalin Tache
3.834 afisari

10 COMENTARII

    • Daca ar face asta , Dragnea o sa-si ia o vacanta la Copacabana si o sa ranjeasca pe sub mustata , toata magareata o sa cada in capul lui Dorneanu . Sa nu uitam ca se apropie sarbatorile de iarna , incepe vanzoleala stradala si populatia abia asteapta sa-i sorcoveasca pe cei ce si-au batut joc sistematic de Romania in ultimii 2 ani . Asta ar fi scanteia ce ar aprinde fitilul de la butoiul de pulbere , o actiune sinucigasa cu consecinte dezastruoase . Sa incerce , urma-alege…!

      • Nu cred sa se implice CCR in asemenea josnicii cu doua saptamani inaintea sarbatoririi Centenarului Marii Uniri , ar fi un afront direct asupra sarbatorii romanilor , o mascarada si un favor facut criminalilor , talharilor , violatorilor , mafiotilor si coruptilor de duzina sau la nivel inalt , risca sa transforme Centenarul in huiduieli si sa degenereze in miscari de strada in loc sa ne bucuram de armonie si concordie .

  1. Bre domnule Tache, dumneata ai citit care sunt atribuțiile CCR ? Cum să se pronunțe ăștia de la CCR despre niște documente despre care nu au competență legală și constituțională, cum sunt protocoalele despre care zici ?

  2. Ăștia de la CCR probabil ar putea zice doar dacă este constituțională obligația serviciilor secrete de sesizare a parchetelor de pe lângă instanțele judecătorești despre faptele penale constatate în defășurarea activităților serviciilor secrete ?

  3. Remarcați totuși și faptul că este o obligație stabilită prin lege accea de a sesiza faptele penale parchetelor de pe lângă instanțele judecătorești ?

  4. TAche, analfabetule, „care’ este pronume relativ si gramatica aia, de la care tu ai chiulit, spune ca nu se foloseste decat in interirul frazei. O fraza nu poate incepe cu „care”!!! Pricepi sau iti desenez? Esti de rasul curcilor, analfabetule!!!

  5. Ma bucur ca lumea incepe sa inteleaga ca acest domn Tache,f.conectat la servicii(zic unii),scrie numai prostii.Sau la comanda,mai bine zis.Asta ne trebuie,amnistie si gratiere!O sa le dea lumea foc,Tache.Tu nu traiesti intre oameni?Lucrurile astea se fac dupa un larg consens national.Toti cei care au furat bugete trebuie sa plateasca,Tache.Nu sa-i gratiem.Punct!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger