AcasăDezvaluiriAnchete„Vulpea” de la „Doi s’un sfert” si-a bagat coada in fotbal!

„Vulpea” de la „Doi s’un sfert” si-a bagat coada in fotbal!

In timp ce DGA-ul a dormit in papuci cu aceasta ancheta exploziva, desi a avut la dispozitie toate mijloacele de proba necesare, pe masa procurorilor DNA au ajuns informatii care pot provoca un adevarat cutremur la nivelui Directiei de Informatii si Protectie Interna.

Fotbalistii de la DIPI au jucat cu o vulpe imprimată pe tricouri

Este vorba despre organizarea unei cupe nationale „Doi s’un sfert” la fotbal, la care au participat echipe formate din ofiteri alesi pe spranceana de la nivelul tuturor SIPI-urilor din structurile judetene. Iar „fotbalistii” care au participat la aceasta competitie, ca si suporterii din galeriile aferente, dar mai ales chestorii care stau in spatele acestor „manifestari sportive speciale” trebuie sa explice de unde au provenit banii – deloc putini – pentru cantonamente, transport, mese sau petreceri. Iar procurorii urmeaza momentan doua piste: banii ori au fost deturnati din fondurile speciale acordate pentru operatiunile de filaj, ori au fost asigurate de sponsorul oficial al competitiei, nimeni altul decat „Vulpea” Virgil Ardelean.

„Misiuni speciale” avizate de Gelu Oltean

Banii de filaj au fost folositi pentru cantonamente

„National” continua seria dezvaluirilor cu privire la modul in care fosta conducere a serviciului secret al Ministerului de Interne, in frunte cu chestorul Gelu Oltean, a aservit aceasta structura informationala de elita intereselor private ale lui Virgil Ardelean, cel recunoscut si drept „Vulpea” de la „Doi s’un sfert”. Iar rapoartele care ies de-abia acum la iveala (pentru ca nici cei de la „autoprotectia” interna, dar nici „colegii” de la DGA nu au avut pana acum suficiente „cojones” pentru a extinde cercetarile in urma informatiilor primite) sunt pur si simplu incredibile. Si arata puterea nemasurata de care se bucura inca Virgil Ardelean la nivelul acestui serviciu secret platit, cu bani grei, din bugetul de stat, desi el este momentan patronul SC ARVIFOX, o firma particulara, cu acelasi obiect de activitate: filajul. Cert este ca fostul sef al DIPI, chestorul Gelu Oltean, dar si oamenii sai de incredere, chestorii Marius Linul si Nelu Zarnica, au avizat de-a lungul anului 2013 mai multe „misiuni speciale” efectuate de catre zeci de ofiteri din structurile judetene ale serviciului. S-au facut astfel plati importante pe decontarea transportului cu autoturismele de serviciu, cazarii sau meselor pentru ofiterii implicati in aceasta operatiune. Care insa nu se referea la filarea unor infractori periculosi, ci la organizarea unei cupe la fotbal intre „acoperitii” de la „Doi s’un sfert”!

Finala de la Timisoara

In septembrie 2013 avea loc „marea finala” a Cupei „Doi s’un sfert” de la Timsoara, intr-o atmosfera pe cat de festiva, pe atat de cretinoida din punct de vedere al asigurarii conspirativitatii in care trebuie sa actioneze membrii acestei structuri de elita. Numai ca toti sefii de SIPI din tara au venit la meci cu autoturismele de serviciu. Nu doar „fotbalistii”, dar si „antrenorii” si „suporterii” din galerii. Astfel ca daca ar fi dat cineva pontul, daca nu cumva a si facut-o, toata structura de conducere a DIPI la nivel national ar fi fost deconspirata intr-o singura clipa. Pentru ca relevant este cazul unora dintre finalisti, cei de la SIPI Mures, ai caror sefi au venit sa faca galerie cu „Passat”-urile de serviciu si s-au inghesuit sa isi semneze si foile de parcurs. Insa pana la finala din septembrie, s-au disputat zeci de meciuri, iar daca fazele finale s-au disputat la Buzau, Timisoara si Bucuresti, partidele din preliminarii au avut loc in mai multe judete din tara.

Au spart banii de filaj!

Iar „fotbalistii” trebuie sa dea in curand explicatii despre locurile unde au fost cazati in „cantonamente”, despre faptul ca s-au deplasat cu autoturismele de serviciu, dar si cine le-a platit mesele si „bairamurile” de dupa meciuri. Pentru ca, iata, in timp ce restul structurilor din cadrul MAI nu au bani pentru combustibilul necesar efectuarii unor activitati operative vitale pentru destructurarea unor clanuri interlope, „baietii veseli” de la „Doi s’un sfert” au spart banii din fondurile speciale pe aceste activitati sportive, la care participau zeci de persoane. Se va afla astfel cine a decontat transportul, cazarea la hoteluri de lux, masa, pregatirile loturilor de jucatori, dar si cine de la conducerea DIPI a aprobat scoaterea din campul muncii a acestor jucatori de fotbal. Care, sa nu uitam, sunt lucratori operativi ai DIPI, care separat au fost pontati la unitatile din care provin ca fiind la serviciu si au primit bani ca si cum ar fi fost in timpul misiunilor speciale de filaj. Inclusiv sporul de antena! Iar de aceste facilitati s-au bucurat nu doar fotbalistii, dar si antrenorii si suporterii din galeriiile formate exclusiv din „acoperiti”. Si despre care exista suspiciunea ca ar fi facut orice sa intre in gratiile celui care a supervizat toata aceasta competitie.

Cu coada imbarligata

Trebuie mentionat ca unele din informatiile intrate in posesia procurorilor anticoruptie au avut darul sa- lase pe acestia cu gura cascata. Dar nu atat pentru faptul ca par avea legatura directa cu prejudiciul astfel creat la bugetul MAI, cat mai ales pentru nivelul de slugarnicie la care au ajuns sa se preteze ditamai chestorii din aceasta structura de elita. Astfel, aceste „activitati sportive suplimentare” ar fi avut loc sub atenta supraveghere a comisarului sef Toader Marius si a chestorului Gelu Oltean. Care i-au facut o mare surpriza lui Virgil Ardelean, atunci cand „Vulpea” a fost invitat la baza de pregatire pentru prezentarea tricourilor de joc. Care au fost inscriptionate cu imaginea unei vulpi cu coada imbarligata, aluzie directa la „comandantul suprem” al „Doi s’un sfert”. Sau sa fi fost vorba de un simplu semn de recunoastinta fata de sprijinul sponsorului Virgil Ardelean „Vulpea”? Si culmea e ca multi dintre fotbalisti au fost apoi avansati la exceptional, primind noi stele pe epoleti.

author avatar
Catalin Tache
4.784 afisari

1 COMENTARIU

  1. LA MULTI ANI !!! de martisor tuturor doamnelor si domnisoarelor din redactie si din tara . Sa aveti o primavara frumoasa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger