AcasăDezvaluiriAnchete„Talibanii” lui Basescu ii fac lui Barroso un „SRI european”!

„Talibanii” lui Basescu ii fac lui Barroso un „SRI european”!

Soc si groaza printre adversarii politici declarati ai lui Traian Basescu. Pentru ca, dupa ce au aflat ca actualul presedinte si-a suit sacii imunitatii in caruta Parteneriatului Estic, acum cei dornici de vendetta au aflat ca nu se vor putea rafui nici macar cu cei pe care ii numesc „talibanii” din sistem.

Traian Basescu a fost intotdeauna puternic sustinut de Jose Manuel Barroso

Catherine Aston va fi viitoarea sefa a Agentiei Europene de Informatii
George Maior si-ar putea muta biroul din Padurea Baneasa la Bruxelles

Iar frustrarea unora dintre liderii USL este cu atat mai mare, cu cat proprii lor consilieri pe probleme de „servicii” le-au dat vestea cea proasta. Si anume ca UE a dat verde pentru infiintarea, la cererea expresa a lui Jose Manuel Barroso, a unei Agentii Europene de Informatii. Iar pe organigrama viitorului SRI de la Bruxelles, in virtutea bunelor relatii dintre Basescu si presedintele Comisiei Europene, se numara si mai multi apropiati ai Palatului Cotroceni, care momentan se afla la conducerea serviciilor romanesti.

„Spate” pentru sefia NATO

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, Traian Basescu se afla in pole position pentru a fi viitorul coordonator al Parteneriatului Estic, demnitate internationala ce ii asigura o imunitate beton. Iar in nominalizarea sefului statului roman, un rol decisiv pare sa il fi avut Jose Manuel Barroso. Cel care, dupa terminarea mandatului de presedinte al Comisiei Europene, aspira la functia de secretar general al NATO. Iar pentru acest pas are musai nevoie sa nu stea, din punct de vedere informational, doar la mana americanilor. Asa ca Barroso a reusit sa accelereze promovarea proiectului sau de suflet, infiintarea de catre UE a unui serviciu secret propriu. Este vorba de Agentia Europeana de Informatii, care va fi condusa de actualul Inalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Aston. Iar marile cancelarii occidentale, in frunte cu Berlinul, au aprobat deja suplimentari generoase de bugete pentru noua agentie.

„Te pup, pa, pa!”

Cum lucrurile sunt ca si aranjate la Bruxelles, cel mai important amanunt ramane gasirea personalului uman adecvat pentru angajarea la viitoarea Agentie, care va dispune de o tehnica de monitorizare impresionanta, in proiect fiind prevazuta inclusiv folosirea de drone si sateliti. Iar dupa cum sustin sursele noastre, o „felie”  importanta din posturile de conducere ale Agentiei a fost deja arvunita pentru mai multi specialisti romani, astfel ca viitorul serviciu secret poate fi considerat si un fel de „SRI european”. Iar cum expertii apreciaza ca primele „transferuri” de la serviciile nationale de informatii la cel unic european vor avea loc la sfarsitul anului viitor, acest termen le vine manusa unora dintre sefii actualelor structuri romanesti. Care, astfel, dupa ce vor putea ramane pe posturi pana la finalul mandatului prezidential al lui Basescu, se vor putea muta apoi direct la Bruxelles. Unde nu este exclus sa ajunga nici actualul director al SRI, George Maior. Si sa le dedice din mers melodia „te pup, pa, pa!”, politicienilor si rivalilor din servicii care il asteptau de atata timp la cotitura.

author avatar
Catalin Tache
3.025 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger