AcasăDezvaluiriAnchete„Nenea” de la SGG, dupa Hrebenciuc si „Miki Spaga” !

„Nenea” de la SGG, dupa Hrebenciuc si „Miki Spaga” !

Indiferent din ce partid faci parte si ce functie ai, sau daca esti un om de afaceri interesat de combinatii cu statul, toata „lumea buna” stie ca daca vrei sa rezolvi cu adevarat ceva nu trebuie sa apelezi la premierul Victor Ponta, ci la „Nenea” din fruntea Secretariatului General al Guvernului. Iar Ion Morar este de mult obisnuit ca „atotputernicii” zilei sa se ploconeasca in fata sa, inca de pe vremea cand era „combinatorul” sef al lui Nicu Ceausescu.

Ion Moraru se află în vizorul DNA în mai multe dosare

Iar dupa o perioada in care a mancat o paine cinstita fiind secretarul unui important om de afaceri aflat astazi „la suferinta”, Ion Moraru a ajuns ditamai secretarul general al Guvernului, „demnul” urmas al lui Viorel Hrebenciuc si Serban Mihailescu, cunoscut si drept „Miki Spaga”. Numai ca actuala eminenta cenusie a PSD-ului si a Guvernului deopotriva si-a depasit cu mult profesorii, de cand se afla in fruntea SGG acesta reusind sa preia pe fata sau din umbra controlul celor mai ravnite „trofee” economice din tara. Cum este si cazul „fabricii de bani” in care a fost transformat sistemul sanitar de o grupare organizata care il are in fruntea sa pe junele Andrei Rusu. Fost consilier personal al premierului, acesta are un CV imbatabil: este nimeni altul decat nepotul bun al „nenicului” Ion Moraru!

O „famiglie” fericita

Consultanta Violeta Rusu, nepoata lui Moraru, la acreditarea Spitalului din Câmpina

„National” continua dezvaluirile privind „mafia acreditarilor” spitalelor din Romania, institutia abilitata a statului roman, CONAS, intrand pe mainile unui grup de interese ale carui ite duc direct la secretarul general al Guvernului, Ion Morar. Cel care, incalcand normele legale de integritate, si-a angajat nepotul favorit, Andrei Rusu, direct la SGG, junele fiind apoi detasat la Cancelaria premierului, unde a fost inscaunat ditamai consilier personal al lui Victor Ponta. Pozitie din care a coordonat marea combinatie, de milioane bune de euro, invartita pe spatele bugetului Ministerului Sanatatii de cei care au papat fonduri europene ca sa „scolarizeze” asa-numiti „manageri de calitate”, sa acrediteze spitalele din tara si, mai ales, sa incaseze sume uriase de bani pentru „consultanta”.

Directorul CONAS, Cristian Toma

Numai ca, stranie coincidenta, cea mai tare consultanta din sistemul sanitar romanesc, pe care managerii spitalelor se bateau sa-i plateasca sute de mii de euro pentru sfaturile date, este reprezentanta firmei Food &Feed Consulting SRL, Violeta Rusu. Adica nimeni alta decat sotia lui Andrei Rusu si, drept urmare, nepoata „nenicului” Ion Moraru. Cifra de afaceri a firmei de consultanta de apartament a explodat pur si simplu de cand „nenicul” a ajuns seful SGG, iar sotul, omul de legatura dintre Guvern, CONAS si Scoala Nationala de Sanatate Publica de Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar a „amicului” Cristian Vladescu. Iar cu banii astfel obtinuti din „consultanta”, sotii Rusu s-au apucat vartos pe cumparat terenuri peste terenuri.

Nepotul de la Chicago

Directoarea Scolii de Management Sanitar, Adina Geană

Insa, simtind probabil ca rudele sale au facut-o prea lata, „nenea” Ion Moraru a avut grija sa stearga toate urmele nepotului sau, asa ca Andrei Rusu si-a sters toate pozele de pe retelele de socializare si a taiat-o in America. Nu ca transfug, ci pe un important post diplomatic! Astfel ca, in timp ce sotia continua in tara sa „consilieze” spitalelele sa-si ia acreditarea, pe bani mai mult decat frumosi, Andrei Rusu a fost „impins” de unchiul sau ditamai Secretar 1, coordonator al Biroului de promovare comerciala si economica al Consulatului General al Romaniei de la Chicago. Si uite cum, dupa precedentul Bujor Sion, avem o alta „beizadea” pe care neamurile o pun sa se ocupe de promovarea intereselor economice ale tarii in SUA!

Cuplul Toma – Geana

Sa nu credeti insa acum ca „nenicul” Moraru nu incurajeaza concurenta libera pe domeniul sanitar. Pentru ca pana si cuplul Andrei – Violeta Rusu are o concurenta serioasa, formata din cuplul Cristian Toma – Adina Geana, aceasta din urma castigand la randul sau contracte de consultanta in vederea acreditarii spitalelor. Acest caz este si mai strigator la cer, intrucat Cristian Toma este directorul general al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS). Iar partenera sa, „consultanta” Adina Geana este directoarea Scolii de Management Sanitar a lui Cristian Vladescu. Institutie care, prin HG-ul din 2 februarie, a preluat organizarea cursurilor pentru evaluatorii acreditarii spitalelor de la CONAS! Si uite cum o mana de oameni, puternic legati intre ei prin relatii de rudenie sau „cumetrie”, au subjugat intregul sistem sanitar din Romania. Cu exceptia zonei Timisoara, ce-i drept, care ramane „feuda” fostului consilier prezidential Virgil Paunescu.

Nu rata in numarul de maine:  Ce i-a facut Elena Ceausescu lui Ion Moraru pentru ca l-a dus pe „Printisor” la „fetite” • Cine este misteriosul personaj din aceasta poveste care acum crediteaza afacerile de familie ale sefului SGG • Fiica pesedistului Morar, legaturi primejdioase cu baiatul liberalului Blaga

author avatar
Catalin Tache
5.944 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger