AcasăDezvaluiri„National” prezinta documentele care atesta ca Dan Voiculescu a ramas fara avere

„National” prezinta documentele care atesta ca Dan Voiculescu a ramas fara avere

Dupa ultima aparitie in fata judecatorilor, Dan Voiculescu a declarat raspicat ca nu are avere pentru ca a donat-o si, in consecinta, instanta nu are ce confisca. Cum de nu mai are Voiculescu avere este o intrebare legitima pe care opinia publica si-o pune atunci cand vine vorba de acesta.  Conform documentelor intrate in posesia „National”, motivul care a stat la baza donatiei pe care Voiculescu a facut-o catre fiicele sale este cu totul altul decat teama de anchetele de care este vizat in prezent liderul PC.

Dan Voiculescu a punctat ori de cate ori a avut ocazia ca „nimeni nu poate sa imi confiste averea pentru simplul fapt ca nu am avere”, el donand tot ce a avut fetelor sale

Concret, „National” va prezinta actul notarial prin care Dan Voiculescu si-a donat averea fiicelor Corina si Camelia Voiculescu, document din care reiese ca atat ICA, cat si Grivco au alti proprietari incepand cu iunie 2006.

Averea, impartita egal si legal

Actul notarial prin care s-a declarat autenticitatea donatiei

Asadar, pe 6 iunie 2006, Dan Voiculescu a luat decizia de a iesi din toate afacerile pe care le avea. Drept urmare, a donat toate actiunile pe care le detinea in grupul de firme pe care l-a fondat si, dupa cum reiese si din actul de donatie, celor doua fete le-a fost impartita averea in mod egal si legal. Un subiect despre care, de altfel, s-a scris mult la vremea respectiva, pe marginea caruia s-au facut declaratii publice oficiale si care se regaseste si in declaratiile de avere ale liderului conservator. Cu alte cuvinte, atat Camelia, cat si Corina Voiculescu au primit, in mod egal, actiuni la societati precum Intact, Grivco si la ICA. Asa cum deja se stie, Camelia Voiculescu se ocupa de partea media a afacerilor familiei Voiculescu – adica de televiziuni, de reviste si de posturile de radio, iar Corina, absolventa de ASE, acopera zona comertului, a agriculturii si industriei.

In 2006, anul donatiei, Voiculescu nu avea nicio ancheta pe cap

Desi a fost acuzat in nenumarate randuri ca si-a donat averea pentru a o pune, de fapt, la adapost, la data parafarii donatiei, deci in 2006, Dan Voiculescu nu avea nici o problema de ordin judiciar. Donatia cuprinde, asadar,  inclusiv actiunile companiei ICA, a carei privatizare se judeca in ultima instanta la Curtea de Apel. Voiculescu a achizitionat ICA in 2003, prin compania Grivco, a carui actionar majoritar era. Cercetarile privind privatizarea ICA au primit NUP in 2005, cu un an inainte de donarea averii. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fii procuror sau judecator sa constati faptul ca, in 2006, Dan Voiculescu era un om bogat si mai mult decat linistit din punct de vedere juridic. E adevarat, donarea averii coincide cu inceputul mandatului de senator al lui Voiculescu, moment in care fondatorul PC a decis sa lase afacerile in seama fiicelor sale (care oricum erau implicat la nivel executiv in toate firmele familiei) si sa faca politica.

 

author avatar
National