AcasăDezvaluiriAnchete„Efectul Becali”: frica de puscarie tripleaza „sifoanele” DNA!

„Efectul Becali”: frica de puscarie tripleaza „sifoanele” DNA!

Rasturnari spectaculoase de situatie in mai multe anchete instrumentate de catre DNA. Astfel, dupa ce luni de zile au protestat vehement, sustinand ca sunt victimele unor comenzi politice, unii inculpati au schimbat peste noapte placa.

Judecatorul Dumitru Rebegea si-a recunoscut vinovatia la recurs
Trimiterea dupa gratii a lui Gigi Becali i-a speriat pe multi inculpati din alte dosare

Iar dupa ce au facut inclusiv plangeri penale impotriva presupuselor abuzuri ale procurorilor anticoruptie, si-au recunoscut fara cartire faptele comise. Cerand, in schimb, judecatorilor micsorarea pedepselor. Insa efectul „Becali”  i-a facut pe multi dintre cei cercetati prealabil sa mearga si mai departe, acestia insistand sa colaboreze cu organele de ancheta si sa poarte chiar tehnica de interceptare, doar sa li se garanteze o condamnare cu suspendare.

Ultimul tren

Unii dintre cei mai vehementi contestatari ai procurorilor anticoruptie au fost judecatorul Dumitru Rebegea de la Tribunalul Prahova si avocata Viorica Pilica. Cei doi au fost trimisi in judecata pentru luare de mita, fiind acuzati ca solicitau sume cuprinse intre 20.000 si 25.000 de euro pentru eliberarea din arest a  infractorilor judecati de Rebegea. Insa, in ciuda probelor administrate, inculpatii au facut un intreg tam-tam mediatic, reclamand la toate organismele posibile si imposibile ca procurorii i-au retinut degeaba. Numai ca, surpriza, la ultimul termen de  judecata, cei doi si-au recunoscut cu lux de amanunte vinovatia in fata completului de recurs de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar recompensa primita pentru pocainta a fost mai mult decat modesta: reducerea pedepselor de la 7 la 5 ani si 6 luni de inchisoare si, respectiv, de la 5 la 4 ani. Insa magistratii nu s-au aratat prea generosi si pentru ca inculpatii s-au aratat atat de tarziu dispusi sa cada la pace.

Facem orice!

Insa, convinsi ca nu este deloc usor sa scapi din ghearele DNA, tot mai multi dintre suspecti aleg sa colaboreze cu procurorii anticoruptie inca de la inceputurile anchetelor ce ii vizeaza. Practic, dupa cum sustin sursele noastre, in ultima vreme s-a triplat  numarul celor care accepta nu doar sa isi recunoasca din start vinovatia, dar chiar sa „ofere indicii si probe clare care sa dovedeasca vinovatia altor inculpati”. Iar acest lucru se poate realiza doar prin acceptul de a purta tehnica de interceptare la intalnirile avute cu cei mai buni prieteni, parteneri de afaceri sau chiar rude. De altfel, este singurul mod prin care, daca au de furnizat informatii cu adevarat pretioase care sa duca la capturarea unui „peste” mai mare, invinuitii pot scapa de calvarul arestului. Chiar daca se aleg in cele din urma cu o condamnare, dar aceasta este negociata sa fie una cu suspendare.

author avatar
Catalin Tache
3.879 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger