AcasăDezvaluiriAnchete„Doi s’un sfert” ii face lui Ponta brigada de „mascati”!

„Doi s’un sfert” ii face lui Ponta brigada de „mascati”!

Greu de explicat care este logica unei asemenea decizii, dar cert este ca se forteaza punerea in practica a unui proiect secret care prevede infiintarea de catre DGIPI, in cel mai scurt timp posibil, a unor trupe proprii de interventie. Mai mult, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, este vorba doar de zile pana cand controversatul serviciu secret „Doi sun sfert” va avea la dispozitie aceasta noua structura de elita, care urmeaza sa apara pe sestache.

„Vlad Tepes” se numeste brigada de interventii a Jandarmeriei care lucreaza cu DNA

Pentru ca, in degringolada creata de iminenta reorganizare a MAI si contopirea cu japca a tot felul de directii si servicii din structura centrala, ar fi trecut neobservata miscarea prin care s-ar fi nascut noua structura si ar fi fost astfel destructurata „concurenta” existenta. Insa lucrurile sunt cu atat mai curioase si mai grave, deopotriva, cu cat „Doi s’un sfert” se afla de ceva vreme in directa subordine a premierului Romaniei. Care, astfel, devine primul lider politic care are la dispozitie propriii „mascati”. Pentru ca, pana acum, in conformitate cu legislatia privind siguranta nationala, singurele astfel de forte paramilitare erau in numar trei: BSIJ la Jandarmerie, SIAS la Politia Romana si Brigada Antitero la SRI.

Monopolul perchezitiilor

Fortele speciale ale Politiei sunt unele dintre cele mai bune din lume

La prima vedere s-ar putea crede doar ca este o noua regie a „batranilor sforari” ramasi la butoanele MAI, numai ca miza infiintarii noii structuri este mult mai mare decat crearea de alte functii de conducere. Nu mai este un secret pentru nimeni ca, de ceva vreme, Serviciul Independent pentru Actiuni Speciale al IGPR, desi clasat pe locurile fruntase la diverse competitii mondiale de profil, a fost tras cu japca pe linie moarta. Iar acum, daca apar noii „pui de Vulpe”, cei de la SIAS vor fi lasati probabil sa „putrezeasca” la antrenamentele din poligon, majoritatea actiunilor Politiei fiind efectuate cu sprijinul informational al DGIPI. Care, normal, va cere de acum inainte sa lucreze doar cu „baietii” sai.

SRI are propriile trupe de elita folosite doar in situatii extreme de interventie

Lucrurile nu stau mai bine nici pentru „cagulatii” Jandarmeriei, „National” dezvaluind in exclusivitate eforturile depuse de niste apropiati ai DGIPI, in frunte cu generalul Adrian Romanica, pentru preluarea controlului asupra BSIJ, considerat si „bratul inarmat al DNA”. Daca insa nu au reusit subjugarea baietilor generalului Zoltan Balint, cei care vor musai sa afle macar si cu zece minute inainte unde va avea loc urmatoarea perchezitie a DNA au recurs la acest gest extrem al infiintarii unei noi brigazi, pe care o vor impinge de la spate ca sa obtina „monopolul perchezitiilor”. Greu de crezut insa ca procurorii Laurei Codruta Kovesi vor accepta tacit o astfel de schimbare, din moment ce pana acum nu a existat nicio scurgere de informatii privind anchetele DNA.

Perversa lui Gelu

Desigur ca miscarea surprinzatoare a lui Gelu Oltean nu putea ajunge intr-o faza atat de avansata de aplicare fara stirea conducerii MAI. Pentru ca „struto-camila” DGIPI a trecut in directa subordine a cancelariei premierului, dar concomitent se afla si in „custodia” Ministerului de Interne. Extrem de interesant este insa si de care parte a baricadei se vor afla, la momentul decisiv, ministrul Gabriel Oprea si secretarul de stat Ilie Botos, cei care conduc practic MAI-ul. Mai ales ca, dupa cum am dezvaluit inca de la inceputurile coabitarii, cei doi au fost – si poate mai sunt – un fel de „DHL” intre cele doua Palate. Si cel putin la experienta covarsitoare a generalului Botos in lumea informatiilor, acesta nu are cum sa nu-si dea seama ca infiintarea noilor trupe are o importanta covarsitoare, care poate arunca in aer echilibrul de pana acum din sistem. Asa ca ramane intrebarea daca, in ultima clipa, vor lasa sa explodeze aceasta „bomba” sau, acum, daca ea tot a fost decosnpirata, il vor sfatui pe premier sa se gandeasca de doua ori inainte de a accepta acest cadou otravit.

La ce-i trebuie „cagulatii”?

De ce are nevoie Victor Ponta sa fie sef peste „cagulati” ?

Aceasta ramane marea intrebare in ceea ce il priveste pe Victor Ponta. Pentru ca nici macar nu poate fi vorba de o incercare de echilibrare a fortelor intre Palate, atata vreme cat nici macar SPP-ul loial lui Traian Basescu nu are astfel de trupe paramilitare! Si atunci de ce sa-i fie legata premierului de picior aceasta „ghiulea” de imagine, pentru ca un sef de guvern ajuns sef de „mascati” nu are cum sa dea niciodata bine la electorat. Si cum este greu de crezut ca Ponta personal a cerut insistent sa primeasca o garda pretoriana formata din „mascati”, ramane de vazut cum i-a fost strecurat in Palatul Victoria acest „cal troian”. Mai ales ca, daca Victor Ponta intra si castiga cursa pentru Cotroceni, noua structura va ramane la ordinele viitorului premier, oricare va fi el. Pentru ca la varianta ca s-ar fi actionat fara stiinta premierului si acesta de fapt habar n-ar avea ca a fost facut „bastonar” sef nici macar nu vrem sa ne gandim…

author avatar
Catalin Tache
5.434 afisari

2 COMENTARII

  1. Trist dar adevarat,performante zero, salar de imparat la CFR Calatori pentru Valentin Dorobantu? Verificările echipei de control au evidenţiat faptul că, în perioada martie 2013-ianuarie 2014, la nivelul SNTFC CFR Călători SA nu au fost aplicate prevederile legale care limitează nivelul remuneraţiilor stabilite prin contractele de administrare şi respectiv prin contractul de mandat al directorului general. Astfel, în perioada martie 2013 – ianuarie 2014, Valentin Dorobanţu a beneficiat „atât de remuneraţie lunară stabilită prin contractul de mandat, echivalentul în lei a 7.000 de euro net, cât şi de remuneraţie lunară de administrator în cuantum de 2.000 de euro net”. Rezultă că Valentin Dorobanţu „a beneficiat în mod necuvenit de remuneraţia de administrator de aproximativ 93.742 de lei”. Practic, Valentin Dorobanţu a încasat lunar 9.000 de euro.

  2. Hotie la drumul mare? “Directorasul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, directorasul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic, managerul de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger