Cauta

„Chestorul Logan” i-a lasat desculti pe studentii de la Academia de Politie

Cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, actuala conducere a Academiei de Politie, in frunte cu rectorul Gheorghe Popa, cunoscut si drept „chestorul Logan”, tine mortis sa nu iasa din vizorul procurorilor anticoruptie. Pentru ca, dupa ce ca aveau deja in atentie doua cazuri distincte de deturnare de fonduri la Academie, acestia deschid acum pe banda rulanta noi piste pentru a descalci itele ”combinatiilor” de care sunt suspectati mai multi ofiteri superiori. Care par sa isi vada mai degraba de propriile afaceri, decat de formarea profesionala a viitorilor politisti.

Cum intra in ancheta interna, chestorul Gheorghe Popa fuge in concediu

Presat de ancheta procurorilor privind incercarea de deturnare a atribuirii contractului de construire a unui poligon de tragere cu pistolul, dar si de ultimatumul primit de la conducerea Ministerului de Interne de a face odata lumina, cu documente justificatoare, in acest caz, rectorul Gheorghe Popa nu a gasit alta solutie decat sa ceara noi fonduri pentru a mai trage de timp cu efectuarea unei noi expertize. Si, sfatuit de cei din asa-numita „fratie de la logistica”, probabil ca vor cere bani si pentru cumpararea unor noi bocanci, pentru inlocuirea celor achizitionati la o licitatie suspecta si carora le-au cazut deja talpile. Pentru ca, altfel, ar fi mai mare rusinea ca bietii studenti sa defileze in picioarele goale in fata atator demnitari ai statului roman care, ca in fiecare an, vor fi prezenti cu siguranta la deschiderea anului scolar de la Academia de Politie.

Mai vor bani!

14.08.2015 - „National” a dezvaluit amanunte din ancheta privind poligonul din Baneasa

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate, o veritabila bomba cu ceas, aflata si in ancheta procurorilor anticoruptie, sta sa explodeze in ograda Academiei de Politie. Mai exact spus, in poligonul de tragere cu pistolul care nu a mai fost terminat, pierzandu-se deja sume uriase, dupa ce mai multi chestori si ofiteri superiori au inceput sa faca presiuni pentru schimbarea firmei care castigase contractul in urma unei licitatii legale. Cum scandalul a inceput insa sa ia amploare, rectorul Gheorghe Popa a fost somat de catre superiorii sai sa dovedeasca, dar cu acte, nu cu vorbe, de ce tergiverseaza reluarea constructiilor, mai ales ca si fusesera alocati banii necesari din bugetul MAI. Speriat, „chestorul Logan” a fugit imediat, ca de obicei, in concediu. Si, dupa o perioada de asteptare, la Directia Generala de Logistica din carul MAI s-a primit o adresa din partea Academiei de Politie, prin care se solicita fonduri suplimentare! Sub pretextul efectuarii unei noi expertize a reproiectarii si pentru a se face o noua licitatie pentru construirea poligonului. Si asta in conditiile in care exista un contract in vigoare pentru constructia poligonului si fara a se prezenta vreun document oficial prin care s-ar dovedi, eventual, rezilierea acestuia!

Le-au cazut talpile

Studentii de la Academia de Politie raman fara talpile de la incaltamintea achizitionata la licitatie

Gheorghe Popa si alti chestori pe mainile carora a incaput Academia de Politie sunt implicati intr-un dosar privind deturnarea a peste 3.000.000 de euro din fonduri europene. Separat, se cerceteaza si un alt caz de deturnare de fonduri, in valoare de1.000.000 de euro. Iar in atentia procurorilor a intrat si licitatia organizata  anul trecut in vederea achizitionarii de „incaltaminte cu fete de piele”. Si care s-a lasat cu plangeri, mai ales ca a castigat contractul, aproape „cu japca”, o societate infiintata cu doar cateva zile inainte… Culmea este insa ca in 2015, la licitatia pentru incaltaminte au participat tot doar cele doua firme rivale, acestea au mers bara-bara, castigand fiecare jumatate din frumoasa suma pusa la dispozitie in acest sens. Numai ca, dupa cum reiese din unele rapoarte informative explozive ale celor de la „Doi s’un sfert”, unitate care incepe incet, dar sigur, sa revina la fisa postului, fetele bocancilor predati Academiei de Politie or fi fost de piele, numai ca talpile s-au rupt una cate una dupa doar cateva saptamani de folosire! Si, colac peste pupaza, acum a venit si o noua promotie de studenti, „pifanii” urmand sa fie incaltati pentru depunerea juramantului, asa ca nu ar fi de mirare sa se ceara din nou bani de la minister si pentru alti pantofi si bocanci. Ca doar nu pot bate pasul de defilare cu talpa goala, in fata oficialitatilor de la tribuna!

„Coada” lui Dusa

Mircea Dusa continua sa traga sforile la Academia de Politie

Si asta pentru ca, in loc sa-si vada de propriile probleme extrem de sensibile, mai ales cele care tin de „fisa postului” unor anumiti colegi care actioneaza de obicei sub acoperire pe strazile Capitalei, comisarul sef Constantin Rotaru pare sa se ocupe in continuare nestingherit de paguboasa consultanta oferita chestorului Gheorghe Popa. Si uite cum, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, va trebui ca acestia sa dea cat de curand explicatii si despre unele concursuri organizate la nivelul Academiei de Politie. Cum ar fi cele desfasurate „in valuri”, la doar doua saptamani diferenta, si in urma carora subcomisarul Mirela Sarandi a ajuns, totusi, imputernicita drept sef Serviciu. Si uite asa se face ca, mai ceva ca in bancurile cu militieni, au ajuns pe functii de conducere la Academie persoane care au participat la concursuri unde au luat o nota prea mica, iar dupa contestatie au luat o nota si mai mica! Dupa care au fost avansate! Ce-i drept, aceasta reteta a succesului nu este valabila decat in cazul in care ai un membru al familiei consilier pe langa Mircea Dusa, ministrul Apararii care, iata, continua sa-si vare coada in treburile Ministerului de Interne.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version