AcasăDezvaluiriAnchete„Buldogul” a devenit „Labus”!

„Buldogul” a devenit „Labus”!

Mitul unui Vasile Blaga care conduce cu mana de fier s-a spulberat lamentabil, dupa ce politicianul a ajuns sa se injoseasca in fata unor bieti primari, din niste comune uitate de lume, pe care, pana nu de mult, nici nu i-ar fi bagat in seama.

Presedintele PDL este socat de tratamentul aplicat de catre subalternii sai
Redeschiderea Dosarului „Vami curate” ii da frisoane lui Vasile Blaga

Numai ca „Buldogul”,  care maraia la toti si toate, s-a transformat peste noapte intr- un fel de „Labus”, dupa cum il numesc mai nou pana si colaboratorii sai cei mai apropiati. Iar criza de autoritate prin care trece presedintele PDL pare sa se adanceasca tot mai mult. Pentru ca,  pe langa faptul ca nu mai este in stare sa stranga nici o mana de oameni la o bere, Vasile Blaga are probleme mult mai serioase. Si asta din cauza ca dosarul misterioasei declansari, inainte de vreme, a operatiunii „Vami Curate” si mutarea centrului actiunii anticoruptie de pe granita de vest pe cea de est a Romaniei este gata sa rabufneasca in orice clipa, dupa cum sustin sursele noastre.

Experimentul Pitesti

Probabil ca si un pensionar care ar fi vrut sa candideze la presedintia comitetului de bloc ar fi  strans in fata scarii mai multi sustinatori decat a reusit presedintele pedelist la ultima sa vizita de lucru in Arges. Mai ales ca deplasarea in carne si oase a lui Vasile Blaga s-a dorit un contraatac mediatic prin care sa se demonstreze ca „Buldogul” tine inca in mana organizatiile teritoriale ale partidului. Numai ca, in ciuda eforturilor organizatorice depuse de la Centru, din cei 24 de primari invitati la „masa tovaraseasca” cu seful al mare, doar doi au catadicsit sa vina. Dar si aceia mai mult ca sa ii spuna verde in fata nemultumirile lor. Iar daca initial Vasile Blaga a inceput sa urle ca oamenii nu ii raspund la apel, el a ajuns pur si simplu sa se milogeasca de edili sa onoreze invitatia, barem si doua – trei minute, cat sa se traga intr-o poza. Numai ca, pentru ca afrontul sa fie total, „primarii veseli” din Arges s-au intalnit la ora stabilita sa bea o bere, insa cu fostul presedinte al filialei PDL Arges, Mircea Andrei.

Scheletele din dulapurile MAI

Ca in partid oamenii de baza asculta mai degraba de fantoma fostului caine mascota Vasile decat de presedintele din hartii, nu mai este un secret pentru nimeni. Pentru Vasile Blaga mai grav  este insa ca nu mai reuseste sa isi struneasca putinii oameni loiali ramasi cu marota presupusei influente pe care ar avea-o in Minsiterul de Interne si in alte structuri ale statului. Unde, putinii sustinatori pe care-i mai are nu numai ca au fost sistematic zburati de pe orice functie care presupunea cu adevarat vreo putere executiva,  ba chiar au ajuns piese de decor in asteptarea pensionarii. Asta in cel mai fericit caz. Pentru ca, daca pana nu de mult numele „Stanciuc” era suficient sa dea frisoane pana si secretarilor de stat, astazi poate doar soferii de la MAI, dar nici macar ei, nu mai sunt impresionati de batranul consilier.

Si daca se redeschide?

Operatiunea „Vami Curate” a avut si partile ei bune. Iar cea mai importanta „bila alba” este faptul ca ofiterii sub acoperire ai DGA au demonstrat ca se poate executa o misiune de infiltrare atat de complexa si indelungata fara obisnuitele scurgeri de informatii. Numai ca, dupa cate suspecteaza alte structuri, operatiunea a fost pur si simplu deturnata in ultima clipa, conducerea de atunci a Ministerului de Interne dand cu totul alt „azimut” anchetatorilor. Urmarea ? Sute de vamesi si politisti spagari au fost plimbati cu elicopterele la Bucuresti pentru a putea fi audiati in prime time-ul televiziunilor de stiri, in timp ce nici macar un singur cap al retelelor nu a fost atins. Desi ofiterii infiltrati mai aveau nevoie doar de putin timp pentru a sparge „buboiul” coruptiei generalizate. Iar redeschiderea acestui dosar, odata cu numeroasele schimbari din minister din ultima vreme, ar putea aduce mari surprize…

[poll id=”569″]

author avatar
Catalin Tache
1.304 afisari

2 COMENTARII

  1. pina la urma ce sa intimplat cu marii corupti din vami? de ce a fost nevoie de circul ala? labarul asta nu este decit un circar care se crede si el om politic si vreo mare personalitate ,in realitate el nu este decit un mare infractor care suge banii poporului roman

  2. Acest imbalsamat in ALCOOL cu toti acoliti lui MAFIOTI trebuie sa infunde penitenciarele, iar furaciunile comise de ei sa fie redate poporului care i-a rabdat atatia ani…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger